Kom i gang med Analytics

Slik begynner du å samle inn grunnleggende data fra et nettsted eller en mobilapp:

1. Opprett en ny Google Analytics-konto hvis du ikke allerede har en. Gå til google.com/analytics, klikk på Gå til Google Analytics eller Opprett en konto (øverst til høyre), og følg instruksjonene på skjermen.
  2. Konfigurer et område i kontoen du har opprettet.
    Hvis du konfigurerer Google Analytics til å spore en app, kan du se Gode fremgangsmåter for konfigurasjon av Analytics for mobilapper.
  3. Følg instruksjonene for å konfigurere nettsporing eller konfigurere mobilappsporing.

Fremgangsmåten videre

Du kan velge å konfigurere kontoen, området og datautvalget. (Les Administrasjon og konfigurasjon av Analytics for å finne ut hvordan du gjør dette.) Du kan for eksempel gjøre følgende:

• Legge til datautvalg for rapportering som filtrerer ut intern trafikk fra bedriften din eller bare viser trafikk for bestemte deler av nettstedet ditt. Finn ut mer om datautvalg for rapportering.
  • La andre brukere se rapporter og gi dem tillatelse til å gjøre endringer i konfigurasjonen. Finn ut mer om brukeradministrasjon.
  • Konfigurere mål slik at du kan se konverteringsfrekvenser i rapportene dine. Finn ut mer om mål.
  • Koble sammen Google Analytics- og AdWords-kontoene dine. Finn ut mer.
  • Bra gjennom løsningsgalleriet for å finne oversikter, tilpassede rapporter og segmenter du kan bruke i kontoen din.

Du kan samle inn andre data ved å endre sporingskoden din. Du kan for eksempel samle inn data om følgende:

• Netthandeltransaksjoner på nettstedet ditt eller i appen din. Les Om netthandel og Om utvidet netthandel.
  • Brukerinteraksjoner med knapper, skjemaer, nedlastinger og andre dynamiske elementer på nettstedet ditt eller i appen din. Finn ut mer om aktiviteter.

Hvis du vil ha mer informasjon om alle funksjonene i Google Analytics, kan du bla gjennom denne brukerstøtten på support.google.com/analytics. Google tilbyr også gratis nettkurs via Analytics-akademiet.