Kom i gang med Analytics

Slik begynner du å samle inn grunnleggende data fra et nettsted eller en mobilapp:

1. Opprett en ny Google Analytics-konto hvis du ikke allerede har en. Gå til google.com/analytics, klikk på Åpne Google Analytics eller Opprett en konto (øverst til høyre), og følg instruksjonene på skjermen.
  2. Konfigurer et område i kontoen du har opprettet.
    Hvis du konfigurerer Google Analytics for appsporing, bør du lese gjennom Gode fremgangsmåter for konfigurering av Analytics for mobilapper.
  3. Følg instruksjonene for å konfigurere nettsporing eller konfigurere mobilappsporing.
    Vi anbefaler at du bruker Google Tag Manager til kompliserte installasjoner og avansert datainnsamling. Les Implementering av Google Analytics med Google Tag Manager hvis du vil ha en fullstendig gjennomgang med eksempler.

Fremgangsmåten videre

Du kan velge å konfigurere kontoen, området og datautvalget. (Les Administrasjon og konfigurering av Analytics for å finne ut hvordan du gjør dette.) Du kan for eksempel gjøre følgende:

• Legge til datautvalg for rapportering som filtrerer ut intern trafikk fra bedriften din eller bare viser trafikk for bestemte deler av nettstedet ditt. Finn ut mer om rapporteringsvisninger.
  • La andre brukere se rapporter og gi dem tillatelse til å gjøre endringer i konfigurasjonen. Finn ut mer om brukeradministrasjon.
  • Konfigurere mål slik at du kan se konverteringsfrekvenser i rapportene dine. Finn ut mer om mål.
  • Koble sammen Google Analytics- og AdWords-kontoene dine. Finn ut mer.
  • Bla gjennom løsningsgalleriet for å finne oversikter, tilpassede rapporter og segmenter du kan bruke i kontoen din.

Du kan samle inn andre data ved å endre sporingskoden din. Du kan for eksempel samle inn data om følgende:

• Netthandeltransaksjoner på nettstedet ditt eller i appen din. Les Om netthandel og Om utvidet netthandel.
  • Brukerinteraksjoner med knapper, skjemaer, nedlastinger og andre dynamiske elementer på nettstedet ditt eller i appen din. Finn ut mer om aktiviteter.
Hvis du vil ha mer informasjon om alle funksjonene i Google Analytics, kan du se gjennom brukerstøtten på support.google.com/analytics. Google tilbyr også gratis nettkurs via Analytics-akademiet.