Kom i gang med Analytics

Slik begynner du å samle inn grunnleggende data fra et nettsted eller en mobilapp:

1. Opprett eller logg på Analytics-kontoen din:
    • Gå til google.com/analytics
    • Klikk på LOGG PÅ > Analytics.
    • Gjør ett av følgende:
      • For å opprette en konto, klikk på Flere alternativer > Opprett konto.
      • For å logge på kontoen din, skriv inn e-postadressen og passordet som er tilknyttet kontoen.
  2. Konfigurer et område i Analytics-kontoen din. Et område representerer nettstedet ditt eller appen din, og er samlingspunktet i Analytics for dataene fra nettstedet ditt eller appen din.
  3. Konfigurer en rapporteringsvisning i området ditt. Med rapporteringsvisninger kan du opprette filtrerte perspektiver for dataene dine, for eksempel alle data bortsett fra bedriftens interne IP-adresser, eller alle data som er tilknyttet en bestemt salgsregion.
  4. Følg instruksjonene for å legge til sporingskoden på nettstedet ditt eller i mobilappen din, slik at du kan samle inn data i Analytics-området ditt.

Hvis du skal samle inn data fra en app, bør du gjøre deg kjent med gode fremgangsmåter for Analytics for mobilapper.
Bruk Google Tag Manager til kompliserte installasjoner og datainnsamling. Les Implementering av Analytics med Google Tag Manager for å se en fullstendig brukergjennomgang med eksempler.

Fremgangsmåten videre

Konfigurer konto, områder og rapporteringsvisninger for å justere tilgangen til dataene dine samt hvilke data som er tilgjengelige.

Du kan for eksempel gjøre følgende:

Endre sporingskoden din for å samle inn flere data – for eksempel:

• Brukerinteraksjoner med linker, knapper, videokontroller og andre dynamiske elementer på nettstedet ditt eller i appen din. Finn ut mer om hendelsessporing.
  • Netthandelsaktivitet som brukerengasjement med produktlister og interne kampanjer, og hvor vellykket brukernes vei gjennom kjøpetrakten og betalingsprosessen er. Lær mer om datainnsamling og rapportering for netthandel og utvidet netthandel.
Hvis du vil vite mer om alle mulighetene i Analytics, kan du se gjennom brukerstøtten på support.google.com/analytics og ta en titt på gratiskursene på nett i Analytics-akademiet.