Startveiledning for Analytics

Tre trinn for registrering og konfigurasjon.

Trinn 1: Registrer en konto.

Gå til nettstedet for Google Analytics hvis du ønsker å registrere deg for en ny konto. Klikk på Access Google Analytics-knappen (Gå til Google Analytics), og følg instruksjonene på skjermen.

Trinn 2: Konfigurer kontoområder.

Google Analytics er fleksibelt og støtter ulike kontokonfigurasjoner, men konfigurasjonen din påvirker hvordan dataene blir vist i rapportene dine. Du kan få hjelp med å planlegge konfigurasjonen ved å se artiklene i oversikten over kontoer, brukere, egenskaper og visninger.

Hvis du konfigurerer Google Analytics til å spore en app, kan du se Gode fremgangsmåter for konfigurasjon av Analytics for mobilapper.

Trinn 3: Konfigurer sporingskoden.

Legg til Analytics-sporings-ID-en og -koden på nettstedet ditt eller i mobilappen din for å samle inn bruksdata til Analytics-kontoen din. Du kan spore flere egenskaper i samme konto, men hver egenskap må lages separat. Du kan følge en annen fremgangsmåte for å konfigurere nettsporing og konfigurere mobilappsporing.

Når du har fullført konfigurasjonen, kan du gå tilbake til brukerstøtten for å lese mer om hvordan du administrerer kontoen din, bruker rapportene og kobler Google Analytics til AdWords.

Hvis du kobler Google Analytics til AdWords-kontoen din, sporer Analytics automatisk besøkendes atferd når de kommer fra AdWords-annonsene dine. Disse dataene kan hjelpe deg med å måle avkastningen på AdWords-budsjettet ditt og ta veloverveide beslutninger om endringer av AdWords-kontoen din.