Analytics aloitusopas

Verkkosivuston tai mobiilisovelluksen perustietojen keräämisen aloittaminen:

1. Luo uusi Analytics -tili, jos sinulla ei vielä ole tiliä. Siirry osoitteeseen google.fi/analytics, klikkaa ylhäällä oikealla näkyvää Kirjaudu Analyticsiin -painiketta ja noudata näkyviin tulevia ohjeita.
  2. Määritä sivusto luomallasi tilillä.
    Jos olet määrittämässä sovelluksen seurantaa Analyticsissa, tutustu mobiilisovellusten analyysin määritysten parhaisiin käytäntöihin.
  3. Määritä verkkoseuranta tai mobiilisovelluksen seuranta noudattamalla ohjeita.
    Jos asennusta tai tietojen keruuta koskevat tarpeesi ovat monimutkaiset, suosittelemme Google Tag Managerin käyttöä. Täydelliset ohjeet ja esimerkkejä on kohdassa Analytics käyttöönotto Google Tag Managerin avulla.

Seuraavat vaiheet

Voit tehdä myös tilin, sivuston ja näkymän määritykset. (Tutustu tarkemmin Analytics hallintaan ja määrittämiseen.) Voit esimerkiksi

• lisätä raportointinäkymiä, jotka suodattavat pois oman yrityksesi sisäisen liikenteen tai tuovat esiin vain sivuston tiettyjen osien liikenteen. Lue lisätietoja raportointinäkymistä.
  • sallia muiden käyttäjien tarkastella raporttejasi ja myöntää heille luvan muuttaa määrityksiä. Lue lisätietoja käyttäjien hallinnasta.
  • määrittää tavoitteet siten, että konversioprosentit näkyvät raporteissa. Lisätietoja tavoitteista
  • linkittää Analytics -tilin AdWords-tiliisi. Lisätietoja
  • selata tilissä käytettävien hallintapaneelien, omien raporttien ja segmenttien Ratkaisugalleriaa.

Voit kerätä myös muita tietoja muokkaamalla seurantakoodia. Voit esimerkiksi kerätä tietoja

• sivustosi tai sovelluksesi verkkokaupan tapahtumista. Lisätietoja verkkokaupasta ja tehostetusta verkkokaupasta
  • käyttäjän vuorovaikutuksista painikkeiden, lomakkeiden, latauksien ja sivustosi tai sovelluksesi muiden dynaamisten elementtien kanssa. Lisätietoja tapahtumista
Tutustu tarkemmin Analytics kaikkiin ominaisuuksiin ohjekeskuksen osoitteessa support.google.com/analytics. Analytics-akatemia sisältää myös Googlen tarjoamia maksuttomia verkkokursseja.