Analyticsin aloitusopas

Verkkosivuston tai mobiilisovelluksen perustietojen keräämisen aloittaminen:

1. Luo uusi Google Analytics -tili, jos sinulla ei vielä ole tiliä. Siirry osoitteeseen google.com/analytics, klikkaa Käytä Google Analyticsia- tai Luo tili -painiketta (oikeassa ylänurkassa) ja noudata ruudulla näkyviä ohjeita.
  2. Määritä sivusto luomassasi tilissä.
    Jos olet määrittämässä sovelluksen seurantaa Google Analyticsissa, tutustu mobiilisovellusten analyysin määritysten parhaisiin käytäntöihin.
  3. Määritä verkkoseuranta tai mobiilisovelluksen seuranta noudattamalla ohjeita.

Seuraavat vaiheet

Voit tehdä myös tilin, sivuston ja näkymän määritykset. (Tutustu tarkemmin Analyticsin hallintaan ja määrittämiseen.) Voit esimerkiksi

• lisätä raportointinäkymiä, jotka suodattavat pois oman yrityksesi sisäisen liikenteen tai tuovat esiin vain sivuston tiettyjen osien liikenteen. Lue lisää raportointinäkymistä.
  • sallia muiden käyttäjien tarkastella raporttejasi ja myöntää heille luvan muuttaa määrityksiä. Lue lisää käyttäjien hallinnasta.
  • määrittää tavoitteet siten, että konversioprosentit näkyvät raporteissa. Lue lisää tavoitteista.
  • linkittää Google Analytics -tilin AdWords-tiliisi. Lue lisätietoja.
  • selata tilissä käytettävien hallintapaneelien, omien raporttien ja segmenttien Ratkaisugalleriaa.

Voit kerätä myös muita tietoja muokkaamalla seurantakoodia. Voit esimerkiksi kerätä tietoja

• sivustosi tai sovelluksesi verkkokaupan tapahtumista. Lue lisää verkkokaupasta ja tehostetusta verkkokaupasta.
  • käyttäjän vuorovaikutuksista painikkeiden, lomakkeiden, latauksien ja sivustosi tai sovelluksesi muiden dynaamisten elementtien kanssa. Lue lisää tapahtumista.

Tutustu tarkemmin Google Analyticsin kaikkiin ominaisuuksiin ohjekeskuksessa osoitteessa support.google.com/analytics. Analytics-akatemiasta löytyy myös Googlen tarjoamia maksuttomia verkkokursseja.