Analyticsin aloitusopas

Verkkosivuston tai mobiilisovelluksen perustietojen keräämisen aloittaminen:

1. Luo uusi Google Analytics -tili, jos sinulla ei vielä ole tiliä. Siirry osoitteeseen google.fi/analytics. Valitse Käytä Google Analyticsia tai Luo tili (oikeassa yläkulmassa) ja noudata ruudulla näkyviä ohjeita.
  2. Määritä sivusto luomassasi tilissä.
    Jos olet määrittämässä sovelluksen seurantaa Google Analyticsissa, tutustu mobiilisovellusten analyysin määritysten parhaisiin käytäntöihin.
  3. Määritä verkkoseuranta tai mobiilisovelluksen seuranta noudattamalla ohjeita.
    Jos asennusta tai tietojen keruuta koskevat vaatimuksesi ovat monimutkaiset, suositamme Google Tag Managerin käyttöä. Täydelliset ohjeet ja esimerkkejä on kohdassa Google Analyticsin käyttöönotto Google Tag Managerin avulla.

Seuraavat vaiheet

Voit tehdä myös tilin, sivuston ja näkymän määritykset. (Tutustu tarkemmin Analyticsin hallintaan ja määrittämiseen.) Voit esimerkiksi

• lisätä raportointinäkymiä, jotka suodattavat pois oman yrityksesi sisäisen liikenteen tai tuovat esiin vain sivuston tiettyjen osien liikenteen. Lisätietoja raportointinäkymistä
  • sallia muiden käyttäjien tarkastella raporttejasi ja myöntää heille luvan muuttaa määrityksiä. Lisätietoja käyttäjien hallinnasta
  • määrittää tavoitteet siten, että konversioprosentit näkyvät raporteissa. Lisätietoja tavoitteista
  • linkittää Google Analytics -tilin AdWords-tiliisi. Lisätietoja
  • selata tilissä käytettävien hallintapaneelien, omien raporttien ja segmenttien Ratkaisugalleriaa.

Voit kerätä myös muita tietoja muokkaamalla seurantakoodia. Voit esimerkiksi kerätä tietoja

• sivustosi tai sovelluksesi verkkokaupan tapahtumista. Lisätietoja verkkokaupasta ja tehostetusta verkkokaupasta
  • käyttäjän vuorovaikutuksista painikkeiden, lomakkeiden, latauksien ja sivustosi tai sovelluksesi muiden dynaamisten elementtien kanssa. Lisätietoja tapahtumista
Tutustu tarkemmin Google Analyticsin kaikkiin ominaisuuksiin ohjekeskuksen osoitteessa support.google.com/analytics. Analytics-akatemia sisältää myös Googlen tarjoamia maksuttomia verkkokursseja.