Analyticsin aloitusopas

Voit aloittaa verkkosivuston tai mobiilisovelluksen perusdatan keräämisen seuraavasti:

1. Luo Analytics-tili tai kirjaudu Analytics-tilillesi:
    • Siirry osoitteeseen google.fi/analytics
    • Tee jokin seuraavista:
      • Jos haluat luoda tilin, klikkaa Aloita maksutta.
      • Jos haluat kirjautua tilillesi, klikkaa Kirjaudu Analyticsiin.
  2. Määritä verkko-omaisuus Analytics-tililläsi. Verkko-omaisuus edustaa verkkosivustoasi tai sovellustasi ja toimii sivustoosi tai sovellukseesi liittyvän datan keruupaikkana Analyticsissa.
  3. Määritä raportointinäkymä verkko-omaisuudessasi. Näkymien avulla voit tutkia dataasi suodattamalla haluamasi tiedot näkyviin. Voit tarkastella esimerkiksi kaikkea dataa yrityksesi sisäisiä IP-osoitteita lukuun ottamatta tai kaikkea tiettyyn myyntialueeseen liittyvää dataa.
  4. Seuraa annettuja ohjeita ja lisää seurantakoodi verkkosivustollesi tai mobiilisovellukseesi, jotta voit kerätä dataa Analytics-verkko-omaisuudessasi.

Seuraavat vaiheet

Määrittämällä tilisi, verkko-omaisuutesi ja näkymäsi voit määrittää datan käyttöoikeuksia ja päättää, mikä data on saatavilla.

Voit esimerkiksi

Muokkaamalla seurantakoodiasi voit kerätä lisäksi tietoja esimerkiksi

• käyttäjän interaktioista linkkien, painikkeiden, videon hallintaominaisuuksien ja sivustosi tai sovelluksesi muiden dynaamisten elementtien kanssa. Lue lisätietoja tapahtumaseurannasta.
  • kävijöiden toiminnasta verkkokaupassa (esimerkiksi tuoteluetteloiden käyttötavoista ja kävijöiden reaktioista sisäisiin mainoskampanjoihin) sekä siitä, miten sujuvasti käyttäjät siirtyivät ostosuppilossa eteenpäin ja suorittivat ostoprosessin loppuun. Lue lisää verkkokaupan ja tehostetun verkkokaupan datan keräämisestä ja raportoinnista.

Analytics-sovelluksen lataaminen

Kun olet asentanut seurantakoodin sivustollesi tai sovellukseesi ja määrittänyt Analytics-tilisi, lataa Analytics-sovellus Google Playsta. Sen avulla voit tarkistaa Analytics-raporttisi missä ja milloin tahansa (kunhan internetyhteys on käytettävissä).

Lue lisää Analytics-sovelluksesta.

Ohjekirjan lataaminen digitaalisen median johtajille

Google Analytics ‑tiimi on kehittänyt yksityiskohtaisen ohjekirjan, jonka avulla saat suurimman mahdollisen hyödyn Google Analytics‑ ja Google Ads ‑tilien linkittämisestä. Hyödynnä syvällisempiä oivalluksia ja luo fiksumpia Google Ads ‑kampanjoita.

Tutustu Google Marketing Platformin sivustolla tähän sivuun ja lataa ohjekirja PDF-tiedostona.

Voit perehtyä Analyticsin kaikkiin ominaisuuksiin tarkemmin ohjekeskuksessa osoitteessa support.google.com/analytics. Tutustu myös Analytics-akatemian maksuttomiin verkkokursseihin.