Kom godt i gang med Analytics

Sådan begynder du at indsamle grundlæggende data fra et website eller en mobilapp:

1. Opret en ny Google Analytics-konto, hvis du ikke har en. Gå til google.com/analytics, klik på Få adgang til Google Analytics eller knappen Opret en konto (øverst til højre), og følg vejledningen på skærmen.
  2. Opsæt en ejendom på den konto, du har oprettet.
    Hvis du opsætter Google Analytics til sporing af en app, kan du få flere oplysninger i Optimale løsninger til opsætning af Analytics til mobilapps.
  3. Følg vejledningen for at opsætte websporing eller opsætte mobilappsporing.
    Hvis der er tale om komplicerede installationer eller behov for kompleks dataindsamling, anbefaler vi, at du bruger Google Tag Manager. Læs Implementering af Google Analytics med Google Tag Manager for at få en udførlig trinvis vejledning med eksempler.

Næste trin

Du vil sandsynligvis gern konfigurere din konto, ejendom og visning. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du gør, i Administrer og konfigurer Analytics. Du kan f.eks. gøre følgende:

• Tilføje rapporteringsvisninger, der bortfiltrerer intern trafik fra din egen virksomhed eller kun viser trafik for specifikke dele af dit website. Få flere oplysninger om rapporteringsvisninger.
  • Tillade brugere at se rapporter og give dem tilladelse til at foretage ændringer i konfigurationen. Få flere oplysninger om brugeradministration.
  • Definere mål, så du kan se konverteringsfrekvenser i dine rapporter. Få flere oplysninger om mål.
  • Linke din Google Analytics-konto til din AdWords-konto. Få flere oplysninger.
  • Gennemse Solutions Gallery for at finde betjeningspaneler, tilpassede rapporter og segmenter, som du kan bruge på din konto.

Du kan indsamle ekstra data ved at ændre din sporingskode. Du kan f.eks. indsamle data om:

• E-handelstransaktioner på dit website eller i din app. Læs mere om e-handel og om udvidet e-handel.
  • Brugerinteraktion med knapper, formularer, downloads og andre dynamiske elementer på dit website eller i din app. Få flere oplysninger om hændelser.
Få flere oplysninger om alle mulighederne i Google Analytics ved at gennemse Hjælp til Google Analytics på support.google.com/analytics. Google tilbyder desuden gratis onlinekurser via Analytics Academy.