Kom godt i gang med Analytics

Sådan begynder du at indsamle grundlæggende data fra et website eller en mobilapp:

1. Opret en ny Analytics-konto, hvis du ikke har en. Besøg google.com/analytics, klik på knappen Log ind på Analytics i øverste højre hjørne, og følg vejledningen på skærmen.
  2. Konfigurer en ejendom på den konto, du har oprettet.
    Hvis du konfigurerer Analytics til sporing af en app, kan du få flere oplysninger i artiklen Optimale løsninger til konfiguration af Analytics til mobilapps.
  3. Følg vejledningen til konfiguration af websporing eller konfiguration af mobilappsporing.
    Hvis der er tale om komplicerede installationer eller kompliceret dataindsamling, anbefaler vi, at du bruger Google Tag Manager. Du får en udførlig trinvis vejledning med eksempler i artiklen Implementering af Analytics med Google Tag Manager.

Næste trin

Du har adskillige muligheder for at konfigurere din konto, ejendom og visning. (Se, hvordan du gør, i artiklen Administrer og konfigurer Analytics.) Du kan f.eks.:

• Tilføje rapporteringsvisninger, der bortfiltrerer intern trafik fra din egen virksomhed eller kun viser trafik for specifikke dele af dit website. Få flere oplysninger om rapporteringsvisninger.
  • Tillade brugere at se rapporter og give dem adgang til at foretage ændringer i konfigurationen. Få flere oplysninger om brugeradministration.
  • Definere mål, så du kan se konverteringsfrekvenser i dine rapporter. Få flere oplysninger om mål.
  • Linke din Analytics-konto til din AdWords-konto. Få flere oplysninger.
  • Gennemse Solutions Gallery for at finde betjeningspaneler, tilpassede rapporter og segmenter, som du kan bruge på din konto.

Du kan indsamle ekstra data ved at ændre din sporingskode. Du kan f.eks. indsamle data om:

• E-handelstransaktioner på dit website eller i din app. Læs mere om e-handel og om udvidet e-handel.
  • Brugerinteraktion med knapper, formularer, downloads og andre dynamiske elementer på dit website eller i din app. Få flere oplysninger om hændelser.
Få flere oplysninger om alle mulighederne i Analytics ved at gennemse Hjælp til Analytics på support.google.com/analytics. Google tilbyder desuden gratis onlinekurser via Analytics Academy.