[GA4] Konfigurer måling av flere domener

Denne artikkelen er myntet på nettstedseiere som har behov for enhetlig måling på flere enn ett domene, for eksempel på et nettsted der kundene ser på varer, og et separat domene der handlekurven er lagt. Denne artikkelen handler om Google Analytics 4-områder. Hvis du bruker Universal Analytics, kan du lese denne artikkelen i stedet.

Med måling av flere domener kan aktivitet presist tilskrives en enkeltbruker når hen går fra domene til domene. Utgående klikk som til vanlig ville ha utløst en hendelse via forbedret måling, ignoreres når den utgående linken fører til et domene du har oppført som en del av målingen av flere domener.

Videooversikt

Informasjonskapsler og måling av flere domener

Når samtykke er gitt, bruker Analytics informasjonskapsler fra førstepart til å tilordne hver unike bruker og hver unike økt en ID.

• Uten måling av flere domener blir det opprettet nye informasjonskapsler med nye ID-er for hvert domene en bruker besøker. På grunn av dette blir en enkeltbruker som er innom to ulike rotdomener (f.eks. www.example.com og www.anotherexample.com) på den samme enheten, identifisert som separate brukere (to brukere og to økter i stedet for én bruker og én økt).
  • Med måling av flere domener beholder informasjonskapslene de samme ID-ene når de overføres fra ett domene til et annet via en nettadresseparameter (_gl), i tilfeller der brukeren navigerer mellom domener via linker eller skjemaer. Resultatet er at Analytics kun registrerer én bruker og én økt.
Merk: Dette oppsettet kreves ikke for underdomener, da de har de samme informasjonskapslene som rotdomenet (med mindre du har endret standardkonfigurasjonen for informasjonskapsler på domenet).

Du har også et Universal Analytics-område

I Universal Analytics-området konfigurerte du måling av flere domener via kode (med analytics.js eller gtag.js i kildekoden eller via Google Tag Manager). For Google Analytics 4-områder gjøres dette via administratorsiden. Følg veiledningen nedenfor for å legge til de samme domenene som de du har identifisert i Universal Analytics-sidekoden.

Hvis du har en eksisterende konfigurasjon i Google-taggen for Universal Analytics-området, brukes den også i Google Analytics 4-området. Alle domener du har angitt i koden eller via administratorsiden, er også gjeldende i Google Analytics 4-området. Vi anbefaler imidlertid at all konfigurasjon gjøres via Administrator-siden.

Konfigurer måling av flere domener via Administrator-siden

Du må ha rollen som redigerer for å konfigurere måling av flere domener, og du kan opprette opptil 100 betingelser.

Kontroller taggen (f.eks. Google-taggen på alle HTML-sidene) for hvert domene du vil ha med i målingen av flere domener. I taggen på de enkelte sidene skal den samme tag-ID-en brukes (f.eks. den samme «G-»-ID-en) fra den samme nettdatastrømmen.

1. Klikk på Datastrømmer under Innsamling og redigering av dataAdministrator-siden.
  2. Klikk på Nett og så på en nettdatastrøm.
  3. I detaljene om nettstrømmen klikker du på Konfigurer taginnstillinger (nederst).
  4. Klikk på Konfigurer domenene dine i Innstillinger-delen.
  5. Hvis du bruker den samme Google-taggen på flere domener, registreres de ulike forekomstene automatisk, og de vises i Anbefalinger-delen. For å godta en anbefaling, klikk på Legg til.
    For å legge til et domene manuelt, klikk på Legg til en betingelse under Ta med domener som oppfyller de følgende betingelsene:
    • Velg en samsvartype.
    • Oppgi identifikatoren for domenet du vil etablere samsvar med (f.eks. example.com), under Domene.
    • Legg til alle domene du vil ta med i målingen av flere domener.
    Betingelsene evalueres med ELLER-logikk.
  6. Klikk på Lagre.

Manuell konfigurering

Vi anbefaler at du konfigurerer måling av flere domener via Analytics-grensesnittet. Det kan imidlertid finnes omstendigheter der du kan ha behov for å implementere en egendefinert løsning via målingskoden. Da kan du konfigurere løsningen manuelt via «get»- og «set»-kommandoen i gtag.js API, slik at ID-ene blir de samme på ulike domener. Finn ut hvordan du konfigurerer måling av flere domener manuelt.

Eksempel

Du kan hente en Client-ID fra kildedomenet ved hjelp av get-metoden:

gtag('get', 'TAG_ID', 'client_id', (client_id) => {
  // Lagre Client-ID-en i en variabel.
});
gtag('get', 'TAG_ID', 'session_id', (session_id) => {
  // Lagre økt-ID-en i en variabel.
});

Når du har Client-ID-ene og økt-ID-ene, kan du legge dem til i linken som viderekobler brukerne til destinasjonsdomenet:

<a href="https://example.com/?clientId=XXXXX&sessionId=YYYYY">example.com</a>

Les ID-ene fra nettadressen på destinasjonssiden, og angi ID-ene med denne «config»-kommandoen:

gtag('config','TAG_ID', {
'client_id': getClientIdFromUrl(),
'session_id': getSessionIdFromUrl()
});

Bekreft at måling av flere domener fungerer som forventet

Du aktiverer målingen av flere domener ved å sette inn parametere i nettadressene på nettstedet ditt. I sjeldne tilfeller kan nettjeneren din støte på feil, for eksempel at den returnerer en 5xx-svarkode (feilkode) eller ikke starter en nedlasting.

Slik bekrefter du at målingen av flere domener fungerer:

1. Åpne en side på nettstedet som inneholder en link eller et skjema som peker til et domene du har konfigurert for måling av flere domener.
  2. Klikk på linken – eller send inn skjemaet – for å navigere til destinasjonsdomenet.
  3. Bekreft at siden lastes inn korrekt.
  4. Få bekreftet at nettadressen på destinasjonsdomenet omfatter tilknytningsparameteren _gl, for eksempel https://www.example.com/?_gl=1*abcde5*.
  5. Hvis det finnes nedlastinger på nettstedet ditt: Gå til en side med tilknytningsparameteren i nettadressen, og start en nedlasting. Bekreft at nedlastingen starter.

Hvis det oppstår en feil, kan du prøve å feilsøke måling av flere domener.

Feilsøking

Hvis du har fulgt fremgangsmåten ovenfor, men ikke får bekreftet at _gl-parameteren faktisk finnes i nettadressen til destinasjonsdomenet, må du dobbeltsjekke at domenet du konfigurerte i grensesnittet, faktisk er det samme som det nettstedet viderekobler brukerne til.

Det kan også hende at nettstedet er konfigurert slik at måling av flere domener ikke fungerer som forventet. Med litt hjelp fra en erfaren nettutvikler kan du undersøke hvorvidt nettstedet påvirkes av problemene oppført nedenfor.

Viderekoblingsadresser

Hvis destinasjonssiden viderekobler eller ikke støtter vilkårlige søkeparametere, kan _gl-parameteren bli fjernet fra nettadressen, selv om den ble tilføyd av Analytics på den forrige siden. (Dette skjer vanligvis for raskt til at vi registrerer det.) Du bekrefte om dette skjer på nettstedet, ved å gjennomgå nettverksforespørslene fra den forrige siden ved hjelp av utviklerverktøyene for Chrome. Du kan løse dette problemet ved å konfigurere nettstedet slik at _gl-parameteren beholdes i viderekoblinger.

I konflikt med andre skript

Måten måling av flere domener fungerer på, er at det opprettes en hendelseslytter i dokumentnoden for en side. Når brukere klikker på en link, overføres klikkhendelsen til dokumentnoden, og _gl-parameteren blir lagt til i linkens nettadresse. Denne prosessen fungerer ikke som forventet i disse scenarioene:

• Navigeringen utløses av JavaScript – ikke som direkte respons på en brukerhandling.
  • Konkurrerende skript på siden avslutter overføringen av hendelsen før den når dokumentnoden, for eksempel når Event.stopPropagation() brukes.