[GA4] Importér omkostningsdata

Du må ikke uploade filer, der indeholder duplikerede nøgler. Det kan resultere i inkonsekvent rapportering af data.

Import af omkostningsdata giver dig mulighed for at analysere investeringsafkast og sammenligne kampagneeffektiviteten for al din onlineannoncering og dine marketinginvesteringer.

Sådan fungerer import af omkostningsdata

Ved at importere omkostningsdata kan du importere data, der er genereret af andre kampagner end Google-kampagner, f.eks. markedsføringskampagner via mail og annoncering på sociale medier. Analytics kombinerer disse data med omsætnings- og konverteringsdataene for at beregne metrics, f.eks. Pris pr. klik/konvertering, der ikke er fra Google, og Investeringsafkast for annonce, der ikke er fra Google for hver kampagne, kilde og medie. Det giver dig mulighed for at sammenligne effektivitetsdata på tværs af alle dine annonceringsaktiviteter. Du kan se disse data i rapporterne Anskaffelse og Ikke-Google-udgift.

Da de reelle omkostninger til annoncer ændrer sig, når kampagnerne kører, kan du uploade data med jævne mellemrum for de samme kampagne-id'er. Analytics bruger de herefter de nyeste værdier til rapportering og udforskning.

Tilpassede kampagnewebadresser og deres roller

Nøglen til at foretage analyser af investeringsafkast i betalte kampagner er at føje tilpassede kampagneparametre til alle destinationswebadresser i det annoncesystem, som du bruger, og som ikke er et Google-system. Det gør det muligt at flette omkostningsdata fra de eksterne kilder med sessionsdata i Analytics.

Eksempel på tilpassede kampagneparametre

En dyrehandel holder sommerudsalg. De tagger destinationswebadressen i deres annonce med kampagnesporingsparametrene (utm_id, utm_campaign, utm_source, utm_medium). Den webadresse, der fremkommer, ser nogenlunde sådan ud:

http://www.examplepetstore.com?utm_id=123_1a2b3c_abc&utm_campaign=Summer%2BSale&utm_source=ad%2Bnetwork&utm_medium=cpc&utm_term=cpc_keyword&utm_content=hero

Når brugeren klikker på en annonce med denne webadresse, kan brugerens besøg på dyrehandlens website knyttes til kampagnen for sommerudsalget. Analytics indstiller følgende værdier for sessionen:

Dimensionsnavn i Analytics Tilpasset kampagneparameter Værdi angivet i Analytics
Kampagne-id utm_id 123_1a2b3c_abc
Kampagne utm_campaign Sommerudsalg
Kilde utm_source Annoncenetværk
Medium utm_medium CPC

Hvis der er tale om Google Analytics 4-ejendomme, skal kampagne-id (utm_id), kampagne (utm_campaign), kilde (utm_source) og medium (utm_medium) angives.

Du kan inkludere yderligere parametre i dine webadresser, der normalt bruges i Universal Analytics-ejendomme, f.eks. kampagneterm (utm_term) og kampagneindhold (utm_content), hvis du ønsker det, men de er ikke påkrævet og kan ikke inkluderes i importfilen.

Dette sikrer, at Analytics har de kampagnesporingsparametre, der er knyttet til sessionen, og at der er en måde at flette Analytics-dataene med den eksterne omkostningsdatakilde.

Opret en CSV-fil

Opret en CSV-fil med omkostningsdimensioner og metrics (se skabelonen nedenfor).

Upload dataene

Den generelle procedure for upload er beskrevet i Om dataimport.

Når du opretter datakilden, skal du vælge Omkostningsdata.

Når du knytter Analytics-felter til dine importerede felter, vises der noget i stil med følgende:

I den første kolonne kan du se:

• De Analytics-felter (i dette tilfælde Kampagne-id, Kampagnekilde, Kampagnemedie, Kampagnenavn og Dato), som du fletter dine data ud fra. Dette kaldes også skemanøgler.
  • Kampagnedimensioner og metrics, som matcher felterne i din CSV-fil. (f.eks. Pris pr. dag, Antal klik pr. dag osv.)

Kampagne-id, Kampagnekilde, Kampagnemedie og Kampagnenavn matcher de tilpassede kampagneparametre utm_id, utm_source, utm_medium og utm_campaign, som du har brugt i din destinationswebadresse.

I den anden kolonne skal du vælge de matchende felter i din CSV-fil:

Når du har uploadet dine data, kan der gå op til 24 timer, før Analytics gør disse data tilgængelige i rapporter, målgrupper og udforskninger. Når du har uploadet dataene, skal brugerne interagere med din kampagne, for at disse metrics og kampagneegenskaber knyttes til brugeraktivitet.

Du kan overskrive værdier for metrics og dimensioner ved at uploade nye værdier.

Da import af omkostningsdata bruger fletning af rapporterings-/forespørgselstidspunkt og ikke ændrer data, der allerede er behandlet, kan du blot slette en omkostningsdatakilde i tjenesten til dataupload for at fjerne omkostningsdata fra Analytics-rapporter.

Datakildeoplysninger

Forklaring

• Omfang: Omfanget er afgørende for, hvilke hændelser der bliver tilknyttet importdimensionsværdierne. Der er fire omfangsniveauer: hit, session, bruger og produkt. Få flere oplysninger om omfang
  • Skema: Angiver de dimensioner og metrics, der udgør strukturen af dine importerede data. Dine uploadfilers overskrifter skal matche det skema, du definerer for den pågældende datakilde.

Skemaets angivne dimensioner og metrics er kun beregnet til reference og er muligvis ufuldstændige. De dimensioner og metrics, der reelt er tilgængelige, vises på brugerfladen, når du opretter datakilden.

Omfang Disse data har intet omfang, fordi det er daglige samlede data og opsummerer mange hændelser på tværs af sessioner og brugere for hver dag.
Skema

Følgende dimensioner er obligatoriske:

• Kampagne-id (utm_id)
  • Kilde (utm_source)
  • Medium (utm_medium)
  • Kampagnenavn (utm_campaign)
  • Dato (ISO 8601: ÅÅÅÅ-MM-DD)

Mindst én af følgende metrics skal angives:

• Klik (daglig værdi) (valgfrit)
  • Pris (daglig værdi i formatet 0.000,00) (valgfrit, men forventet)
  • Eksponeringer (daglig værdi) (valgfrit)

Skabelon

Her er et eksempel på en CSV-skabelon til omkostningsdata. Hvis du har behov for at oprette dine uploadfiler manuelt, kan du bruge dette eksempel som hjælp.

utm_id utm_campaign utm_source utm_medium dato eksponeringer klik pris
bing_123abc Summer_fun bing CPC 2020-12-01 12242371 367271 36727.10
facebook_456def Fall_delight facebook CPC 2020-12-01 3429267 34292 8573.00
twitter_789ghi Winder_wonderland twitter CPC 2020-12-01 9732461 194649 29197.35

Import af omkostningsdata fra andre platforme

Følgende afsnit indeholder generelle retningslinjer for eksport af kampagneomkostningsdata fra forskellige platforme (f.eks. Facebook, Twitter og Microsoft) og indeholder også tilgængelige links til den medfølgende dokumentation til disse platforme.

Da disse platforme ikke nødvendigvis leverer data i samme format som Analytics, er det op til dig at sikre, at de data, du eksporterer fra disse platforme og importerer til Analytics, er i samme format, som Analytics forventer (f.eks. id, kilde, medium, dato).

Sørg for, at de data, du eksporterer, matcher (men ikke overstiger) følgende obligatoriske, anbefalede og valgfri dimensioner og metrics:

• Id [obligatorisk]
  • Kilde [obligatorisk]
  • Medium [obligatorisk]
  • Dato [obligatorisk]
  • Navn [valgfrit, men anbefales]
  • Pris (valgfrit, men forventet)
  • Klik (valgfrit)
  • Eksponeringer (valgfrit)

Indsamling af kampagne-id'er

Forskellige leverandører, herunder nedenstående, tilbyder forskellige værktøjer til at inkludere kampagne-id, navn, kilde og medium i en annonces klikmål (linket til dit website, som slutbrugerne klikker på). Vi anbefaler, at du bruger automatiske udfyldningsfunktioner fra en leverandør, hvis sådanne er tilgængelige. Hvis disse funktioner ikke er tilgængelige, skal du muligvis angive hele webadresser direkte til leverandøren.

Facebook

Brug Facebook Ads Manager til at eksportere dine data.

1. Klik på ikonet Eksport og import i Ads Manager.
  2. Vælg at tilpasse din eksport, så den indeholder de dimensioner og metrics, der er angivet ovenfor.

Relaterede ressourcer

Forskelle mellem Ads Manager-feltnavne og kolonnenavne i regnearket til import/eksport

Firebase-apps til Android

Brug hændelsen campaign_details til at indsamle de samme oplysninger, som du indsamler med utm_id til webkampagner.

Brug FirebaseAnalytics.Param.CP1 (tilpasset parameter) til at indsamle oplysningerne.

Firebase-apps til iOS

Brug konstanten AnalyticsParameterCampaign til at indsamle de samme oplysninger, som du indsamler med utm_id til webkampagner.

LinkedIn

Brug Campaign Manager til at eksportere kampagnedata.

1. Vælg Kampagneeffektivitet som Rapporttype, så du kan vælge, hvilken kolonnevisning du vil bruge til din CSV-eksport.
  2. Vælg kun de dimensioner og metrics, der er angivet ovenfor (i modsat fald mislykkes importen).

Relaterede ressourcer

Microsoft

Du kan bruge Microsoft Advertising-rapporter til at eksportere en CSV-fil med dine data.

1. Konfigurer en kampagnerapport, der indeholder de dimensioner og metrics, der er anført ovenfor.
  2. Brug valgmuligheden Download til at eksportere dine data.

Du kan også bruge Microsoft Advertising Editor til at eksportere data til kampagner.

Twitter

Brug valgmuligheden Eksportér øverst til højre på dit kampagnekontrolpanel for at eksportere en CSV-fil med dine kampagnedata.

Twitter tilbyder ikke integreret understøttelse af kilde og medium. Du kan hårdkode kilden som "twitter". De værdier, du angiver for medium, skal afspejle de individuelle medier, du bruger til hvert enkelt kampagne-id.

Verizon

Brug massefiler til native-annonceplatformen til at downloade og redigere kampagnedataene fra din annoncørkonto.

Standarddownloadet indeholder yderligere dimensioner, som du ikke kan importere til Analytics. Inden importen skal du fjerne disse kolonner og konsolidere rækker efter behov, så din CSV-fil kun indeholder de dimensioner og metrics, der er angivet ovenfor (i modsat fald mislykkes importen).

Begrænsninger i forbindelse med Import af omkostningsdata

Import af omkostningsdata bruger fletning af rapporterings-/forespørgselstidspunkt. Dette giver dig mulighed for at knytte dine importerede omkostningsdata til hændelser, der allerede er blevet behandlet af Analytics.

Du kan kun have én datakilde, når du importerer omkostningsdata.