[GA4] Importar dades de costos

No pengeu cap fitxer que inclogui claus duplicades. Si ho feu, és possible que les dades dels informes siguin incoherents.

La importació de dades de costos us permet analitzar el retorn de la inversió (ROI) i comparar el rendiment de les campanyes en totes les vostres inversions en màrqueting i publicitat en línia.

Com funciona la importació de dades de costos

Amb la importació de dades de costos, importeu dades generades des de campanyes que no siguin de Google, com ara campanyes de màrqueting per correu electrònic i publicitat en mitjans socials. Analytics combina aquestes dades amb les dades d'ingressos i de conversió a fi de calcular mètriques com ara el cost per clic o conversió que no és de Google i el retorn de la inversió en publicitat que no és de Google per a cada campanya, font i mitjà. D'aquesta manera, podeu comparar les dades de rendiment de totes les vostres iniciatives publicitàries. Podeu consultar aquestes dades a l'informe Adquisició i cost que no és de Google.

Com que els costos reals dels anuncis canvien a mesura que es publiquen les campanyes, podeu penjar periòdicament dades dels mateixos identificadors de campanya i Analytics farà servir els valors més recents per a la creació d'informes i l'exploració de dades.

Funció dels URL de campanya personalitzats

La clau per dur a terme anàlisis de ROI en campanyes de pagament és afegir paràmetres de campanya personalitzats a tots els URL de destinació que figurin al sistema publicitari que no sigui de Google que estigueu utilitzant. Això us permet unir les dades de costos d'aquestes fonts externes amb les dades de sessions a Analytics.

Exemple de paràmetres de campanya personalitzats

Una botiga d'animals fa una oferta d'estiu. Etiqueta l'URL de destinació que conté l'anunci amb paràmetres de seguiment de la campanya (utm_id, utm_source, utm_medium). L'URL resultant tindrà un aspecte similar al següent:

http://www.examplepetstore.com?utm_id=123_1a2b3c_abc&utm_campaign=Oferta%2Bestiu&utm_source=xarxa%2Bpublicitaria&utm_medium=cpc&utm_term=cpc_keyword&utm_content=hero

Quan l'usuari fa clic en un anunci que conté aquest URL, la seva visita al lloc web examplepetstore es pot associar a la campanya de l'oferta d'estiu. Analytics definirà els valors següents per a la sessió:

Nom de la dimensió a Analytics Paràmetre de campanya personalitzat Valor definit a Analytics
Identificador de campanya utm_id 123_1a2b3c_abc
Campanya utm_campaign Oferta de primavera
Font utm_source xarxa publicitària
Mitjà utm_medium cpc

En el cas de les propietats de Google Analytics 4, cal indicar l'identificador de campanya (utm_id), la campanya (utm_campaign), la font (utm_source) i el mitjà (utm_medium).

Si voleu, als vostres URL podeu incloure-hi paràmetres addicionals que tradicionalment s'utilitzen a les propietats de Universal Analytics, com ara el terme de la campanya (utm_term) i el contingut de la campanya (utm_content). Ara bé, tingueu en compte que no són obligatoris i que no es poden incloure al fitxer d'importació.

Això garanteix que Analytics associï els paràmetres de seguiment de la campanya a la sessió i que hi hagi una manera d'unir les dades d'Analytics amb la font externa de dades de costos.

Crear un fitxer CSV

Creeu un fitxer CSV amb dimensions i mètriques de cost (consulteu la plantilla que trobareu a continuació).

Penjar les dades

El procediment de pujada general es descriu a la secció Sobre la funció Importació de dades.

Quan creeu la font de dades, seleccioneu Dades de costos.

Quan mapeu els camps d'Analytics als camps que heu importat, veureu una cosa semblant a això:

A la primera columna veureu:

• Els camps d'Analytics (en aquest cas, l'identificador, la font, el mitjà i el nom de la campanya, així com la data) en què voleu combinar les dades. També s'anomenen claus de l'esquema.
  • Dimensions i mètriques de la campanya que coincideixen amb els camps del vostre fitxer CSV (p. ex., Cost diari, Clics diaris, etc.).

L'identificador, la font, el mitjà i el nom de la campanya coincideixen amb els paràmetres de campanya personalitzats utm_id, utm_source, utm_medium i utm_campaign que heu fet servir a l'URL de destinació.

A la segona columna, seleccioneu els camps coincidents del fitxer CSV:

Un cop hàgiu penjat les dades, Analytics pot tardar fins a 24 hores a incloure-les als informes, als públics i a les exploracions. Els usuaris han d'interaccionar amb la campanya després que hàgiu penjat les dades perquè aquestes mètriques i propietats de la campanya es puguin associar amb l'activitat dels usuaris.

Per sobreescriure els valors de les mètriques i les dimensions, podeu penjar-ne de nous.

Com que la importació de dades de costos utilitza la combinació en el moment de l'informe o de la consulta i no altera les dades que ja s'han processat, podeu suprimir una font de dades de costos del servei de pujada de dades per treure les dades de costos de Informes d'Analytics.

Detalls de la font de dades

Llegenda

• Abast: determina els esdeveniments que s'associaran als valors de la dimensió d'importació. Hi ha quatre nivells d'abast: petició de fitxer, sessió, usuari i producte. Més informació sobre l'abast
  • Esquema: mostra una llista de les dimensions i les mètriques que formen l'estructura de les dades que heu importat. Les capçaleres del fitxer que pengeu han de seguir l'esquema que hàgiu definit per a la font de dades.

Les dimensions i les mètriques que es mostren a l'esquema només són de referència i és possible que no estiguin completes; les dimensions i les mètriques reals disponibles es mostraran a la interfície d'usuari quan creeu la font de dades.

Abast Aquestes dades no tenen abast perquè són dades agregades diàriament i resumeixen molts esdeveniments de diverses sessions i usuaris cada dia.
Esquema

Les dimensions següents són obligatòries:

• Identificador de campanya (utm_id)
  • Font (utm_source)
  • Mitjà (utm_medium)
  • Nom de la campanya (utm_campaign)
  • Data (ISO 8601: AAAA-MM-DD)

Cal almenys una de les mètriques següents:

• Clics (valor diari) (opcional)
  • Cost (valor diari amb el format 0,000.00) (opcional, però esperat)
  • Impressions (valor diari) (opcional)

Plantilla

A continuació trobareu un exemple de plantilla CSV per a les dades de costos. En cas que necessiteu crear manualment els fitxers de pujada, utilitzeu aquest exemple com a guia.

utm_id utm_campaign utm_source utm_medium data impressions clics cost
bing_123abc Estiu_divertit bing cpc 2020-12-01 12242371 367271 36727.10
facebook_456def Tardor_especial facebook cpc 2020-12-01 3429267 34292 8573.00
twitter_789ghi Hivern_màgic twitter cpc 2020-12-01 9732461 194649 29197.35

Importar dades de costos d'altres plataformes

A les seccions següents hi trobareu les directrius generals per exportar dades de costos de campanyes des de diverses plataformes (p. ex., Facebook, Twitter i Microsoft) i també enllaços disponibles a la documentació nativa d'aquestes plataformes.

Com que aquestes plataformes no proporcionen necessàriament dades que facin servir el mateix format natiu d'Analytics, és responsabilitat vostra assegurar-vos que les dades que exporteu d'aquestes plataformes per importar-les a Analytics coincideixin amb el format que espera Analytics (és a dir, identificador, font, mitjà i data).

Comproveu que les dades que exporteu coincideixin amb les dimensions i mètriques necessàries, recomanades i opcionals següents (sense superar-les):

• Identificador (obligatori)
  • Font (obligatori)
  • Mitjà (obligatori)
  • Data (obligatori)
  • Nom (opcional, però recomanat)
  • Cost (opcional, però esperat)
  • Clics (opcional)
  • Impressions (opcional)

Recollir identificadors de campanya

Els diferents proveïdors, com ara els que es mostren a continuació, ofereixen mecanismes diferents per incloure l'identificador, el nom, la font i el mitjà de les campanyes a l'objectiu de clics de l'anunci (l'enllaç del vostre lloc web al qual fan clic els usuaris finals). Us recomanem que feu servir les funcions d'emplenament automàtic dels proveïdors quan estiguin disponibles. Si aquestes funcions no estan disponibles, és possible que hàgiu de proporcionar els URL complets directament al proveïdor.

Facebook

Utilitzeu l'administrador d'anuncis de Facebook per exportar les vostres dades.

1. A l'administrador d'anuncis, feu clic a la icona d'exportació i importació.
  2. Seleccioneu l'opció per personalitzar l'exportació a fi d'incloure-hi les dimensions i les mètriques que s'indiquen més amunt.

Recursos relacionats

Diferències entre els noms de camp de l'administrador d'anuncis i els noms de columna del full de càlcul per importar o exportar

Aplicacions de Firebase per a Android

Utilitzeu l'esdeveniment campaign_details per recollir la informació equivalent a la que recolliu amb utm_id per a les campanyes web.

Utilitzeu FirebaseAnalytics.Param.CP1 (paràmetre personalitzat) per recollir la informació.

Aplicacions de Firebase per a iOS

Utilitzeu la constant AnalyticsParameterCampaign per recollir la informació equivalent a la que recolliu amb utm_id per a les campanyes web.

LinkedIn

Utilitzeu Campaign Manager per exportar les dades de les campanyes.

1. Seleccioneu Campaign performance (Rendiment de la campanya) com a Report Type (Tipus d'informe) per triar quina visualització de la columna voleu utilitzar a l'exportació en format CSV.
  2. Seleccioneu només les dimensions i les mètriques que s'indiquen més amunt (si no ho feu, no es podrà fer la importació).

Recursos relacionats

Microsoft

Podeu utilitzar els informes de Microsoft Advertising per exportar un fitxer CSV amb les dades.

1. Configureu un informe de campanya que inclogui les dimensions i les mètriques que es mostren més amunt.
  2. Utilitzeu l'opció Baixa per exportar les dades.

També podeu utilitzar Microsoft Advertising Editor per exportar les dades de les campanyes.

Twitter

Utilitzeu l'opció Export (Exporta) de la secció superior dreta del tauler de la campanya per exportar un fitxer CSV de les dades de la campanya.

Twitter no ofereix assistència nativa per a la font i el mitjà. Podeu fixar la font com a "twitter" en el codi del programa. Els valors que proporcioneu per al mitjà han de reflectir els mitjans individuals que utilitzeu per a cada identificador de campanya.

Verizon

Utilitzeu fitxers massius de Native Ad Platform per baixar i editar les dades de les campanyes des del vostre compte d'anunciant.

La baixada predeterminada inclou dimensions addicionals que no podeu importar a Analytics. Abans de la importació, heu de treure aquestes columnes i consolidar les files com calgui perquè el fitxer CSV inclogui només les dimensions i les mètriques que es mostren més amunt (si no ho feu, no es podrà fer la importació).

Limitacions de la importació de dades de costos

En la importació de dades de costos les dades es combinen en el moment de generar un informe i de consultar les dades. Això us permet associar les dades de costos importades als esdeveniments ja processats per Analytics.

Només podeu tenir una font de dades quan importeu dades de costos.