[GA4] Sobre Importació de dades

Penjar dades de fonts externes i combinar-les amb les dades d'Analytics

Per què s'utilitza la funció Importació de dades

Cada sistema empresarial que utilitzeu genera les seves pròpies dades. El vostre sistema de gestió de la relació amb els clients (CRM) pot incloure informació com ara el grau de fidelització dels clients, els valors del temps de vida i les preferències de productes. Si sou editor web, el vostre sistema de gestió de continguts pot emmagatzemar dimensions com ara l'autor i la categoria dels articles. Si teniu una empresa de comerç electrònic, emmagatzemeu atributs d'article, com ara el preu, l'estil o la talla.

A més, feu servir Analytics per mesurar el trànsit i el rendiment dels vostres llocs web i aplicacions.

Normalment, cadascun d'aquests conjunts de dades es troba en un compartiment propi, sense cap relació amb la resta de dades. La funció Importació de dades us permet combinar totes les dades a Analytics en funció d'una programació definida a fi d'obrir aquests compartiments, desbloquejar estadístiques noves i democratitzar les dades.

Com funciona Importació de dades

Penjar dades

Per part vostra, pengeu fitxers CSV que contenen dades externes a una propietat d'Analytics. Podeu exportar els fitxers CSV des d'una eina empresarial sense connexió, com ara el vostre sistema de CRM o de gestió de continguts (CMS); si es tracta d'una quantitat de dades més petita, podeu crear els fitxers manualment en un editor de text o full de càlcul.

La funció Importació de dades combina les dades desades sense connexió que pengeu i les dades d'esdeveniments que recull Analytics. Les dades importades milloren els informes, les comparacions i els públics. El resultat és una imatge més completa de l'activitat en línia i sense connexió.

Combinar dades

Les dades es combinen de dues maneres diferents segons el tipus de dades importades:

• Moment de la recollida i del tractament de les dades: les dades importades es combinen amb les d'Analytics a mesura que les dades d'Analytics es recullen i es tracten, tal com si es recollissin amb l'esdeveniment, i les dades combinades es registren a les taules agregades d'Analytics. Les dades importades no es combinen amb l'historial de dades d'Analytics (dades que ja s'han tractat). Si suprimiu el fitxer de dades importades, no es duran a terme més combinacions de dades, però es mantindran les que ja s'havien completat.

Les dades d'usuari i les dades d'esdeveniments sense connexió es combinen en el moment de la recollida o del processament.
  • Moment d'obertura dels informes i de consulta de les seves dades: les dades importades es combinen amb les d'Analytics quan obriu un informe i Analytics emet una consulta per a les dades d'informes. Aquest tipus de combinació és temporal: si suprimiu el fitxer de dades importades, no es duran a terme més combinacions i ja no es podrà accedir a les dades que s'havien combinat des d'Analytics.

Les dades de cost i d'articles es combinen en el moment de la generació de l'informe o de la consulta.

Les dades del moment d'obertura d'informes i de la consulta de les seves dades no estan disponibles quan creeu públics a Analytics o quan creeu segments a Exploracions.

Tipus de metadades que podeu importar

Metadades

La importació de metadades complementa les dades que ja s'han recollit i tractat en una propietat. Normalment, les metadades s'emmagatzemen en una mètrica o dimensió personalitzada. En alguns casos, però, pot ser recomanable sobreescriure la informació predeterminada que ja s'havia recollit (per exemple, important un catàleg de productes amb categories actualitzades).

Podeu importar els tipus de dades següents:

• Dades de costos: dades de clics, de costos i d'impressions corresponents a xarxes publicitàries de tercers (alienes a Google).
  • Dades d'articles: metadades de producte, com ara la talla, el color, l'estil o altres dimensions relacionades amb els productes.
  • Dades d'usuari: metadades d'usuari, com ara el grau de fidelització o el valor del temps de vida del client, que podeu utilitzar per crear segments i llistes de remàrqueting.
  • Esdeveniments sense connexió: esdeveniments sense connexió procedents de fonts que no tinguin connexió a Internet o que no admetin la recollida d'esdeveniments en temps real.

Límits

Emmagatzematge total 10 GB
Mida de la font de dades 1 GB
Pujades diàries

Nombre de pujades: 24

Límit acumulatiu: 10 GB

Com es poden importar les dades

Quan importeu dades, es crea una font de dades. Una font de dades és la combinació del fitxer CSV que voleu penjar i un mapatge entre els camps d'Analytics existents i els camps del fitxer CSV. Per exemple:

No pengeu cap fitxer que inclogui claus duplicades (p. ex., dos camps anomenats user_id).

Més informació sobre les fonts de les dades

Iniciar el procés d'importació

1. A Administració, assegureu-vos que hàgiu seleccionat el compte i la propietat que voleu.
  2. A la columna Propietat, feu clic a Importació de dades.
  3. Creeu una font de dades o seleccioneu-ne una que ja tingueu (vegeu les seccions següents).

Crear una font de dades

1. Feu clic a Crea una font de dades.
  2. Introduïu un nom per a la font de dades.
  3. Seleccioneu el tipus de dades:
    • Dades de costos (només per a la importació en el moment de la consulta)
    • Dades d'articles (importació en el moment de la generació d'informes o de la consulta).
    • Dades d'usuari per identificador d'usuari (importació en el moment de la recollida i del processament).
    • Dades d'usuari per identificador de client (importació en el moment de la recollida i del processament).
    • Dades d'esdeveniments sense connexió (importació en el moment de la recollida i del processament).
  4. Si se us demana, feu clic a Consulta les condicions. Aquesta sol·licitud es mostra si importeu dades d'usuari o de dispositiu.
  5. Feu clic a Penja un fitxer CSV, seleccioneu el fitxer CSV a l'ordinador i, a continuació, feu clic a Obre.
  6. Feu clic a Següent per anar a l'àrea de mapatge.
  7. Seleccioneu els camps d'Analytics i els camps importats que voleu mapar entre si. Editeu els noms dels camps segons calgui.
  8. Feu clic a Importa.

Penjar dades a una font de dades existent

1. A la fila d'una font de dades existent, feu clic a Importa ara.
  2. Si la font de dades està configurada per a la importació en format CSV, seleccioneu el fitxer CSV que voleu importar i feu clic a Obre.

El fitxer CSV ha d'incloure els mateixos camps o subconjunts de camps que l'original. Si voleu importar camps diferents per al mateix tipus de dades, heu de suprimir la font de dades existent i crear-ne una altra.

Veure els detalls de la font de dades, importar dades noves i suprimir una font de dades

1. A Administració, assegureu-vos que hàgiu seleccionat el compte i la propietat que voleu.
  2. A la columna Propietat, feu clic a Importació de dades.
  3. A la fila de la font de dades, feu clic a i, a continuació,.

Podeu veure el nom, el tipus de dades, la clau pública i l'historial de cada pujada.

• Percentatge importat: nombre de files importades correctament dividit entre el nombre de files del fitxer d'importació. Un 100% significa que totes les files s'han importat correctament.
  • Percentatge de coincidència: la relació entre les claus del fitxer d'importació que es poden trobar a la propietat en els 90 darrers dies. Un 100% vol dir que les dades són totalment útils i rellevants per a les dades corresponents als 90 darrers dies.

Per importar dades noves:

Feu clic a Importa ara i trieu el fitxer CSV rellevant a l'ordinador.

Per suprimir la font de dades:

1. Feu clic a Més > Suprimeix la font de dades.
  2. Llegiu l'avís de supressió i, tot seguit, feu clic a Suprimeix la font de dades.

Podeu suprimir les dades moment de la recollida i del tractament, però si voleu treure les que s'havien penjat prèviament de tots els esdeveniments tractats a Analytics, us recomanem que també suprimiu usuaris o propietats d'usuari (més informació). Si suprimiu un fitxer que ja s'ha importat, no se suprimiran les dades tractades que s'hagin associat amb esdeveniments recollits des que es va fer la importació.

Noms i prefixos reservats

Els prefixos i els noms d'esdeveniments, de paràmetres d'esdeveniment i de propietats d'usuari següents estan reservats per a Analytics. Si proveu de penjar dades que incloguin qualsevol d'aquests noms o prefixos reservats, no es penjaran.

Per exemple:

• Si proveu d'importar un esdeveniment amb un nom reservat, ni l'esdeveniment ni els seus paràmetres no s'importaran.
  • Si proveu d'importar un esdeveniment amb un nom vàlid però un dels paràmetres utilitza un nom reservat, l'esdeveniment s'importarà, però el paràmetre amb el nom reservat no.

Noms d'esdeveniment reservats

• ad_activeview
  • ad_activeview
  • ad_exposure
  • ad_impression
  • ad_query
  • adunit_exposure
  • app_clear_data
  • app_install
  • app_remove
  • app_update
  • error
  • first_open
  • first_visit
  • in_app_purchase
  • notification_dismiss
  • notification_foreground
  • notification_open
  • notification_receive
  • os_update
  • screen_view
  • session_start
  • user_engagement

Noms de paràmetres d'esdeveniment reservats

• firebase_conversion

Noms de propietat d'usuari reservats

• first_open_after_install
  • first_open_time
  • first_visit_time
  • last_deep_link_referrer
  • user_id

Prefixos reservats (s'aplica als paràmetres d'esdeveniment i a les propietats d'usuari)

• ga_
  • google_
  • firebase_