Gemiddelde sessieduur

Berekend voor Universal Analytics

De gemiddelde sessieduur is de totale duur van alle sessies (in seconden) gedeeld door het aantal sessies.

De individuele sessieduur wordt anders berekend. Dit is afhankelijk van of er betrokkenheidshits op de laatste pagina van een sessie staan.

Een betrokkenheidshit is het resultaat van een gebeurtenis waarop de parameter opt_noninteraction niet is toegepast. Als u bijvoorbeeld 'Gebeurtenissen bijhouden' instelt om gebeurtenissen als het afspelen van video's bij te houden, wordt elke afgespeelde video geteld als betrokkenheidshit. Als u de parameter opt_noninteraction toepast op een gebeurtenis, worden hiervoor geen betrokkenheidshits meer geteld. Meer informatie

Geen betrokkenheidshits

Als er geen betrokkenheidshits op de laatste pagina staan, wordt de duur zo berekend:

Het tijdstip van de eerste hit op de laatste pagina min het tijdstip van de eerste hit op de eerste pagina

Voorbeeld:

• Pagina 1: eerste hit: 10:00
  • Pagina 2: eerste hit: 10:05
  • Pagina 3: eerste hit: 10:10
  • 10:10 min 10:00 = een sessieduur van 10 minuten (600 seconden)

Betrokkenheidshits

Als er betrokkenheidshits op de laatste pagina staan, wordt de duur zo berekend:

Het tijdstip van de laatste betrokkenheidshit op de laatste pagina min het tijdstip van de eerste hit op de eerste pagina

Voorbeeld:

• Pagina 1: eerste hit: 10:00
  • Pagina 2: eerste hit: 10:05
  • Pagina 3: eerste hit 10:10; laatste betrokkenheidshit 10:15
  • 10:15 min 10:00 = een sessieduur van 15 minuten (900 seconden)

Statistische berekening

Om de gemiddelde sessieduur te berekenen, telt Analytics de duur van alle sessies gedurende de periode die u opgeeft op en deelt de totale duur door het aantal sessies. Voorbeeld:

• Totale sessieduur: 1000 minuten (60.000 seconden)
  • Totaal aantal sessies: 100
  • Gemiddelde sessieduur: 1000/100 = 10 minuten (600 seconden)