Versjon 2.0 av IABs rammeverk for åpenhet og samtykke og Google Analytics

IABs rammeverk for åpenhet og samtykke er et teknisk rammeverk med åpen standard som gjør at nettsteder, annonsører og annonsebyråer kan innhente, registrere og oppdatere samtykke fra forbrukere for nettsider. Google Analytics integreres med versjon 2.0 av rammeverket for åpenhet og samtykke for å styre annonseringsfunksjoner for kunder som bruker gtag.js eller Google Tag Manager.

Implementering

Kundene kan aktivere støtte for rammeverket for åpenhet og samtykke ved å angi true (sann) for følgende window-egenskap:

window['gtag_enable_tcf_support'] = true

Denne window-egenskapen må angis før eventuelle kall til gtag() utføres, og den må angis på hver side der du vil aktivere støtte for rammeverket for åpenhet og samtykke, inkludert sider som lastes inn via iframe-rammer. Hvis egenskapen ikke er angitt eller er satt til false (usann), aktiveres ikke støtte for rammeverket for åpenhet og samtykke.

Formål

Et «formål» i sammenheng med rammeverket for åpenhet og samtykke er en definert hensikt for behandling av data. Google Analytics-tagger som er implementert via Google Tag Manager eller gtag.js med støtte for rammeverket for åpenhet og samtykke aktivert, håndterer forespørsler som inneholder samtykkestrengen på følgende måter:

Formål Beskrivelse Slik påvirkes Google Analytics når formålet blir avvist
1 Lagre og/eller tilgang til informasjon på en enhet Annonseringsrelaterte informasjonskapsler blir ikke opprettet eller brukt av Google Analytics. For funksjoner relatert til Google-signaler, som for eksempel remarketing, demografi og interesserapporter, samles det ikke inn data for brukere som ikke har gitt samtykke.
3 Opprett en personlig annonseprofil Treff til Google Analytics merkes med en npa=1-parameter.

Hendelser som er merket med npa=1, er ikke kvalifisert for personlig tilpasning av annonser, og de blir ikke brukt til å evaluere remarketingmålgrupper. Brukere som allerede er lagt til i målgruppelister, blir ikke berørt.
4 Velg personlig tilpassede annonser

Treff til Google Analytics merkes med en npa=1-parameter.

Samme som formål 3.

7 Mål annonseresultater allow_google_signals blir satt til «false» (usann).

Annonseringsrelaterte informasjonskapsler blir ikke brukt av Google Analytics. For funksjoner relatert til Google-signaler, som for eksempel remarketing, demografi og interesserapporter, samles det ikke inn data for brukere som ikke har gitt samtykke.
9 Bruk målgruppestatistikk med utgangspunkt i markedsundersøkelser  allow_google_signals blir satt til «false» (usann).

Samme som formål 7.
10 Utvikle og forbedre produkter allow_google_signals blir satt til «false» (usann).

Samme som formål 7.

Merk: Google Tag Manager og Google-taggen godtar utelukkende TCF-strenger som er korrekt implementert i tråd med retningslinjene for TCF (rammeverket for åpenhet og samtykke) og de tekniske spesifikasjonene, og som er i tråd med Googles retningslinjer for brukersamtykke i EU. Hvis CMP-en din (plattform for samtykkestyring) ikke svarer innen 500 millisekunder, eller om du ser statusen «stub», «error» eller «loading», fortsetter taggen i begrenset modus:

• Skriving og lesing av konverteringsrelaterte informasjonskapsler fra førsteparter og tredjeparter i Google Ads blir begrenset.
  • Annonseringsfunksjonene i Google Analytics er integrert i versjon 2 av IAB-rammeverket for åpenhet og samtykke (TCF) og behandler disse forespørslene som om det ikke er gitt samtykke i noen av formålene. Effektene dette har, fremgår i tabellen ovenfor.
  • Remarketingfunksjoner slås av.

Feilsøking av feilmeldinger

Hvis CMP-en din ikke svarer innen 500 millisekunder, eller om du ser statusen «stub», «error» eller «loading», fortsetter taggen i begrenset modus. Sånn løser du det:

Du kaller manuelt opp funksjonen for å utløse en konverteringstag:

• Sørg for at svaret på getTCData TCData.eventStatus = 'tcloaded' ELLER 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' sendes innen 500 millisekunder. Dette indikerer at CMP-en kan gi brukeren et valg angående samtykke.

Du kaller ikke opp funksjonen manuelt for å sende inn en konverteringstag:

• Samarbeid med CMP-leverandøren om å påse at det implementeres støtte for «getTCData», og at TCData.eventStatus = 'tcloaded' ELLER 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' returneres, for å indikere at brukersamtykke innhentes via API-et innen 500 millisekunder.