IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen versio 2.0 ja Google Analytics

IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehys (TCF) on avoimen standardin tekninen kehys, jonka avulla verkkosivustot, mainostajat ja mainostoimistot voivat hankkia, kirjata ja päivittää verkkosivuihin liittyvän kuluttajasuostumuksen. Google Analytics on integroitu TCF:n versioon 2, jotta gtag.js:ää tai Google Tag Manageria käyttävien asiakkaiden mainontaominaisuuksia voidaan hallinnoida.

Käyttöönotto

Asiakkaat voivat ottaa TCF-tuen käyttöön asettamalla seuraavan window-mittauskokonaisuuden arvoksi true:

window['gtag_enable_tcf_support'] = true

Tämä window-mittauskokonaisuus on otettava käyttöön ennen gtag()-kutsujen tekemistä, ja se on lisättävä jokaiselle sivulle (myös iframen kautta latautuville sivuille), jolla haluat ottaa TCF-tuen käyttöön. Jos mittauskokonaisuuden arvoa ei ole asetettu tai arvoksi on asetettu false, TCF-tukea ei aktivoida.

Käyttötarkoitukset

TCF-kontekstissa käyttötarkoitus tarkoittaa datan käsittelylle määriteltyä tavoitetta. Google Tag Managerin tai gtag.js:n avulla lisätyt Google Analytics ‑tagit (TCF-tuen ollessa käytössä) käsittelevät suostumusmerkkijonon sisältävät pyynnöt seuraavilla tavoilla:

Käyttötarkoitus Kuvaus Vaikutus Google Analyticsiin, kun käyttötarkoitus evätään
1 Tiedon tallentaminen laitteelle ja/tai pääsy laitteella olevaan tietoon Google Analytics ei luo tai käytä mainontaan liittyviä evästeitä. Google-signaalien ominaisuudet, kuten uudelleenmarkkinointi ja demografisten tietojen ja kiinnostuksen kohteiden raportit, eivät kerrytä dataa käyttäjiltä, joilta ei ole saatu suostumusta.
3 Personoituja mainoksia koskevan profiilin luominen Google Analytics ‑osumat merkitään npa=1-parametrilla.

Tapahtumia, joissa on merkintä npa=1, ei voi käyttää mainosten personointiin, eikä niitä käytetä uudelleenmarkkinointiyleisöjen arviointiin. Tämä ei vaikuta käyttäjiin, jotka on jo lisätty yleisöluetteloihin.
4 Personoitujen mainosten valitseminen

Google Analytics ‑osumat merkitään npa=1-parametrilla.

Sama kuin käyttötarkoitus 3.

7 Mainoksen kehityksen mittaaminen allow_google_signals-omaisuuden arvoksi asetetaan epätosi.

Google Analytics ei käytä mainontaan liittyviä evästeitä. Google-signaalien ominaisuudet, kuten uudelleenmarkkinointi ja demografisten tietojen ja kiinnostuksen kohteiden raportit, eivät kerrytä dataa käyttäjiltä, joilta ei ole saatu suostumusta.
9 Markkinointitutkimusten toteuttaminen yleisötilastojen luomiseksi allow_google_signals-omaisuuden arvoksi asetetaan epätosi.

Sama kuin käyttötarkoitus 7.
10 Tuotteiden kehittäminen ja parantaminen allow_google_signals-omaisuuden arvoksi asetetaan epätosi.

Sama kuin käyttötarkoitus 7.

Huom. Google Tag Manager ja Google-tagi hyväksyvät vain sellaisia TCF-merkkijonoja, jotka on otettu käyttöön oikein TCF-käytäntöjen ja teknisten vaatimusten mukaisesti ja jotka ovat Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaisia. Jos CMP ei vastaa 500 millisekunnin kuluessa tai näkyviin tulee "error"-, "stub"- tai "loading"-tila, tagi toteutetaan rajoitetussa tilassa:

• Google Adsin ensimmäisen osapuolen ja kolmansien osapuolten konversioevästeiden kirjoittamista ja lukemista rajoitetaan.
  • Google Analytics ‑mainontaominaisuudet on integroitu IAB:n TCF 2.0 ‑versioon, ja ne käsittelevät tällaisia pyyntöjä ikään kuin kaikki käyttötarkoitukset olisi kielletty. Voit tarkistaa tämän vaikutukset edellä olevasta taulukosta.
  • Uudelleenmarkkinointiominaisuudet poistetaan käytöstä.

Virheilmoituksiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Jos CMP ei vastaa 500 millisekunnin kuluessa tai näkyviin tulee "error"-, "stub"- tai "loading"-tila, tagi toteutetaan rajoitetussa tilassa. Voit korjata tämän seuraamalla alla olevia ohjeita.

Jos kutsut funktion manuaalisesti konversiotagin käynnistämistä varten:

• Varmista, että vastaus getTCData TCData.eventStatus = 'tcloaded'- TAI 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' ‑tilaan lähetetään 500 millisekunnin kuluessa. Nämä kertovat, että CMP on valmiina esittämään käyttäjälle suostumusta koskevan valinnan.

Jos et kutsu funktiota manuaalisesti konversiotagin lähettämistä varten:

• Huolehdi siitä, että CMP ottaa käyttöön getTCData-tuen ja palauttaa TCData.eventStatus = 'tcloaded'- TAI 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' ‑tilan sen osoittamiseksi, että käyttäjän suostumus on käytettävissä APIn kautta 500 millisekunnin kuluessa.