Versió 2 del Marc de Transparència i Consentiment de l'IAB i Google Analytics

El Marc de Transparència i Consentiment (TCF) de l'IAB és un marc tècnic d'estàndard obert que permet als llocs web, als anunciants i a les agències publicitàries obtenir, registrar i actualitzar el consentiment dels consumidors per a les pàgines web. Google Analytics s'integra en la versió 2 del TCF per controlar les funcions publicitàries en el cas dels clients que utilitzen gtag.js o Google Tag Manager.

Implementació

Els clients poden activar la compatibilitat amb el TCF establint la propietat "window" següent en true:

window['gtag_enable_tcf_support'] = true

Aquesta propietat window s'ha de definir abans que es facin crides a gtag() i això s'ha de fer en cadascuna de les pàgines per a les quals voleu activar la compatibilitat amb el TCF, incloses les s'ha carregat mitjançant iframe. Si la propietat no es defineix o bé es defineix en false, la compatibilitat amb el TCF no s'activarà.

Finalitats

En el context del TCF, una finalitat és una intenció definida relacionada amb el tractament de dades. Les etiquetes de Google Analytics implementades mitjançant Google Tag Manager o gtag.js que tenen activada la compatibilitat amb el TCF gestionaran les sol·licituds que contenen la cadena de consentiment de les maneres següents:

Finalitat Descripció Impacte en Google Analytics quan la finalitat es denega
1 Emmagatzemar informació en un dispositiu o accedir a aquesta informació Google Analytics no crearà ni utilitzarà galetes relacionades amb la publicitat. Les funcions de Google signals, com ara els informes de remàrqueting, de dades demogràfiques i d'interessos, no acumularan dades dels usuaris que no hagin donat el seu consentiment.
3 Crear un perfil d'anuncis personalitzats Les peticions de fitxer a Google Analytics es marcaran amb un paràmetre npa=1.

Els esdeveniments marcats amb npa=1 no són aptes per a la personalització d'anuncis ni es fan servir per a l'avaluació de públics de remàrqueting. Els usuaris que ja s'hagin afegit a les llistes de públics no es veuran afectats.
4 Seleccionar anuncis personalitzats

Les peticions de fitxer a Google Analytics es marcaran amb un paràmetre npa=1.

El mateix que la finalitat 3.

7 Mesurar el rendiment dels anuncis La propietat allow_google_signals s'establirà en "false".

Google Analytics no farà servir galetes relacionades amb la publicitat. Les funcions de Google signals, com ara els informes de remàrqueting, de dades demogràfiques i d'interessos, no acumularan dades dels usuaris que no hagin donat el seu consentiment.
9 Aplicar un estudi de mercat per generar estadístiques sobre el públic La propietat allow_google_signals s'establirà en "false".

El mateix que la finalitat 7.
10 Desenvolupar i millorar els productes La propietat allow_google_signals s'establirà en "false".

El mateix que la finalitat 7.

Nota: Google Tag Manager i l'etiqueta de Google només accepten cadenes del TCF que estiguin implementades correctament d'acord amb les polítiques i les especificacions tècniques del TCF, i que compleixin la política de consentiment d'usuaris de la UE de Google. Si la vostra plataforma de gestió del consentiment (CMP) no respon en un termini de 500 mil·lisegons o es mostra l'estat "error", "estub" o "s'està carregant", l'etiqueta funcionarà en mode restringit:

• Es restringiran la lectura i l'escriptura de les galetes de conversió pròpies i de tercers de Google Ads.
  • Les funcions publicitàries de Google Analytics estan integrades a la v2 del TCF de l'IAB i tractaran aquestes sol·licituds com si les rebessin amb totes les finalitats denegades. Això tindria els efectes indicats a la taula de més amunt.
  • Es desactivaran les funcions de remàrqueting.

Resoldre problemes relacionats amb missatges d'error

Si la vostra CMP no respon en un termini de 500 mil·lisegons o es mostra l'estat "error", "estub" o "s'està carregant", l'etiqueta funcionarà en mode restringit. Per corregir-ho:

Si invoqueu manualment la funció per activar una etiqueta de conversió:

• Assegureu-vos que la resposta a getTCData TCData.eventStatus = 'tcloaded' o bé 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' s'enviï en un termini de 500 mil·lisegons. Això indica que la CMP està a punt per oferir a l'usuari una opció en relació amb el consentiment.

Si no invoqueu manualment la funció per enviar una etiqueta de conversió:

• Assegureu-vos que la vostra CMP sigui compatible amb getTCData i torni TCData.eventStatus = 'tcloaded' o bé 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' per indicar que el consentiment de l'usuari ja es pot fer servir a través de l'API en un termini de 500 mil·lisegons.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!