1. Slik fungerer Google Alerts
  2. Opprett varsler
  3. Endre et varsel
  4. Måter å tilpasse varsler på
  5. Tips for oppretting av varsler
  6. Slett varsler
  7. Feilsøk problemer
  1. Slik fungerer Google Alerts

Ved å opprette Google-varsler kan du bli varslet via e-post hver gang Google finner nye resultater om et emne du er interessert i.

Du kan for eksempel få oppdateringer om produkter du liker, få beskjed når folk legger ut noe om deg på nettet, eller holde deg oppdatert om nyhetssaker.

2. Opprett varsler

1. Gå til Google Alerts.
    2. I «Opprettet varsel for»-feltet skriver du inn ordene du vil få e-postvarsler for.
    3. Klikk på Vis alternativer for å velge hvor ofte du vil ha varsler, hva slags resultater du vil ha, med mer.
    4. Klikk på Opprett varsel.
    5. Når varselet er opprettet, mottar du en e-post hver gang vi finner nye søkeresultater for søkeordene dine.

Du kan også opprette varsler ved å klikke på + ved siden av et av de foreslåtte emnene på Google Alerts-siden.

3. Endre et varsel

1. Gå til Google Alerts.
    2. Varslene dine er oppført under «Mine varsler».
    3. Klikk på endringsikonet til høyre for varselet du vil endre.
    4. Når du er ferdig med å gjøre endringer i varselet, klikker du på Oppdater varselet.

Endre leveringstidspunkt eller opprett sammendrag

1. Gå til Google Alerts.
    2. Klikk på innstillingsikonet Settings i «Mine varsler»-delen.
    3. Merk av for innstillingen du vil endre.
    4. Klikk på Lagre.
  4. Måter å tilpasse varsler på

Hvor ofte

For å administrere antall e-poster du får, velg hvor ofte du vil bli oppdatert om varslene.

Uansett hvilket alternativ du velger, får du ikke noen e-post med mindre vi finner nye resultater.

• Fortløpende: Du får en e-post hver gang nye resultater blir funnet. Du kan få flere e-poster i løpet av en dag, avhengig av hvilke søkeord du har valgt.
    • Maks én gang om dagen: Du får en e-post én gang om dagen.
    Kilder

Velg dette for å få resultater fra bestemte kilder.

Vi anbefaler imidlertid «Automatisk»-alternativet, som gir deg de beste resultatene fra hele nettet.

Språk

Du får varsler for søkeresultater på språket du velger.

Område

Du får varsler fra landet eller området du velger.

Hvor mange

Dette er et annet alternativ for å bestemme hvor mange e-poster du får om varslene.

• Bare de beste resultatene: Vi sender resultater av høy kvalitet og som er relevante for søkeordene.
    • Alle resultater: Vi sender resultater som er relevante for søkeordene, selv om kvaliteten er lav.
    Levering til

Velg e-postadressen varslene skal sendes til, eller se resultatene gjennom en RSS-strøm.

Når du oppretter et varsel koblet til en Google-konto, kan du bare velge en e-postadresse som er knyttet til Google-kontoen.

Hvis du oppretter et varsel uten å koble det til en Google-konto, får du en e-post som ber deg om å bekrefte varselet.

Leveringstid

Velg når på dagen du vil ha varslene.

Samlet

Du får alle varslene i én e-post enten daglig eller ukentlig.

5. Tips for oppretting av varsler

• Prøv å være så presis som mulig. Jo mer presise søkeordene er, desto mer relevante blir varslene dine.
    • Du kan bruke anførselstegn rundt en gruppe ord hvis du ser etter dem samlet. Eksempel: "Det kongelige slott".
    • Bruk et minustegn (-) foran ord du ikke vil ha med. Eksempel: paris -texas.
    • Bruk søkeoperatoren site: for å begrense søket til bestemte nettsteder. Eksempel: stortinget site:aftenposten.no.
  6. Slett varsler

1. Gå til Google Alerts.
    2. Varslene dine er oppført under «Mine varsler».
    3. Klikk på papirkurvikonet til høyre for varselet du vil slette .

Du kan også fjerne et varsel ved å klikke på Avslutt abonnementet nederst på siden i e-postvarslene du mottar.

7. Feilsøk problemer

Jeg fikk en e-post med oppfordring om å bekrefte Google-varslene mine

Du får en e-postbekreftelse hvis du ikke er logget på Google-kontoen når du oppretter et varsel.

For å bekrefte varselet, åpne e-postbekreftelsen i innboksen og klikk på bekreftelseslinken innen 24 timer.

Merk: Du kan bare ha tre ubekreftede varsler om gangen.

Jeg fikk et varsel for noe som bør fjernes fra Google Søk

Hvis Google Alerts gir deg søkeresultater du mener bør fjernes fra Google, kan du be om å få informasjonen fjernet.

Jeg får ikke varsler lenger

Sjekk først om det finnes resultater for varselet

1. Gå til Google Alerts.
    2. Varslene dine er oppført under «Mine varsler».
    3. Klikk på varselet du vil se resultatene for.
    4. Sjekk om det finnes resultater for varselet.

Det finnes ikke resultater for varselet

Prøv å endre disse innstillingene for å utvide resultatene:

• Hvor mange
    • Språk
    • Område

Det finnes resultater for varselet, men jeg får dem ikke

Hvis Google Alerts ofte ikke greier å levere varslene til e-postadressen din, blir varslene slått av. Du ser en melding på Google Alerts-siden om at varslene dine er slått av.

Du kan slå på varslene igjen ved å klikke på Aktiver.

• Nettsøppelrapporter: Leverandøren av e-postkontoen din tror e-postene fra Google Alert er nettsøppel, og leverer dem ikke. Ta kontakt med e-postadministratoren din for å få Google Alerts fjernet fra nettsøppelfiltrene. Hvis du bruker Gmail, bør du legge til googlealerts-noreply@google.com i kontaktene dine for å forhindre at varslene blir merket som nettsøppel.
    • Leveringsfeil: E-poster som sendes til adressen din, blir ikke levert. Dette kan skje hvis e-postadressen din er feil, hvis det har oppstått en feil hos e-postleverandøren din, eller hvis innboksen er full.

Send tilbakemelding

Slik sender du tilbakemelding til Google Alerts-teamet:

1. Åpne Google Alerts.
    2. Rull til bunnen av siden, og klikk på Send tilbakemelding.