1. Sånn fungerer Google-varsler
  2. Opprett et varsel
  3. Endre et varsel
  4. Tilpass varslene dine
  5. Tips for oppretting av varsler
  6. Slett varsler
  7. Feilsøk problemer
  1. Sånn fungerer Google-varsler

Du kan få e-postvarsler tilsendt med en gang Google finner nye resultater om et emne du er interessert i. For eksempel kan du få oppdateringer om et produkt du liker, bli varslet når folk legger ut innhold om deg på nettet eller følge med i nyhetsbildet.

2. Opprett et varsel

1. Gå til Google Alerts.
    2. I «Opprett et varsel for»-feltet skriver du inn ordene du ønsker å få e-postvarsler for.
    3. Klikk på Vis alternativer for å tilpasse ting som hvor ofte du vil motta varsler, hvilke typer nettsteder du ønsker å søke på og e-postadressen varslene skal sendes til.
    4. Klikk på Opprett varsel.

Du kan også opprette et varsel ved å klikke på +-tegnet ved siden av et av de foreslåtte temaene du ser på Google Alerts-siden.

Når varselet er opprettet, kommer du til å motta en e-post hver gang vi finner nye søkeresultater for søkeordene dine.

3. Endre et varsel

1. Gå til Google Alerts.
    2. Varslene du har mottatt før, er oppført under Mine varsler.
    3. Klikk på blyantikonet til høyre for varselet du ønsker å endre.
    4. Når du er ferdig med å gjøre endringer i varselet, klikker du på Oppdater varselet.
  4. Tilpass varslene dine

Det finnes flere måter du kan tilpasse varslene på. For å tilpasse de eksisterende varslene dine klikker du på Vis alternativer når du oppretter eller redigerer et varsel.

Hvor ofte?

Du kan velge hvor ofte du ønsker å bli varslet – dette gjør det enklere å holde orden på innboksen din. Uansett hvilket alternativ du velger, mottar du ikke e-poster med mindre vi finner nye resultater.

• Umiddelbare oppdateringer Motta e-post hver gang nye resultater blir funnet. Avhengig av søkeordene dine kan du motta flere e-poster samme dag.
    • Maks én gang om dagen. Motta en e-post én gang om dagen.
    • Maks én gang i uken. Motta en e-post med alle resultatene som ble funnet i løpet av den siste uken.

Kilder

Hvis du bare ønsker å se resultater fra en bestemt kilde, kan du velge det her. Men vi anbefaler Automatisk-alternativet, som gir de beste resultatene fra flere kilder.

Språk

Du mottar varsler for søkeresultater på språket du velger.

Område

Hvis du bare ønsker å se resultater som er fra – eller relatert til – et bestemt land eller område, kan du velge det her.

Hvor mange?

• Bare de beste resultatene. Vi sender resultater av høy kvalitet og som er relevante for søkeordene dine.
    • Alle resultater. Vi sender resultater som er relevante for søkeordene dine, selv om de kan være av lav kvalitet.

Levering til

Velg hvilken e-postadresse vi skal sende varslene til, eller velg at du bare ønsker å se resultatene gjennom en RSS-strøm.

Når du oppretter et varsel koblet til en Google-konto, kan du bare velge en e-postadresse som er knyttet til Google-kontoen.

Hvis du oppretter et varsel uten å knytte det til en Google-konto, mottar du en e-post som ber deg om å bekrefte varselet.

5. Tips for oppretting av varsler

• Prøv å være så presis som mulig. Jo mer presise søkeordene er, desto mer relevante blir varslene dine.
    • Du kan bruke sitattegn rundt en gruppe ord hvis du ser etter dem samlet. For eksempel: ["Kongens slott"].
    • Du kan bruke minustegn ()-) foran ord du ønsker å ekskludere. For eksempel: [paris -texas].
    • Bruk søkeoperatøren site: for å begrense søket til bestemte nettsteder. For eksempel: [stortinget site:aftenposten.no].
  6. Slett varsler

1. Gå til Google Alerts.
    2. Varslene du har mottatt før, er oppført under Mine varsler.
    3. Klikk på papirkurvikonet  til høyre for varselet du ønsker å slette.

Du kan også fjerne et varsel ved å klikke på Avslutt abonnementet nederst på siden i e-postvarslene du mottar.

7. Feilsøk problemer

Jeg mottok en e-post med oppfordring om å bekrefte Google-varslene mine

Du får en e-postbekreftelse hvis du ikke er logget på Google-kontoen når du oppretter et varsel. For å bekrefte varselet åpner du e-postbekreftelsen i innboksen og klikker på bekreftelseslinken.

Du kan bare ha 3 ubekreftede varsler samtidig.

Jeg klarer ikke å opprette mer enn 1000 varsler

Du kan ha opptil 1000 bekreftede og 3 ubekreftede varsler om gangen.

Jeg fikk et varsel med innhold som bør fjernes fra Google Søk

Hvis Google Alerts gir deg søkeresultater du synes bør fjernes fra Google, kan du be om å få informasjonen fjernet.

Jeg mottar ikke lenger varsler

Det finnes mange grunner til at du ikke lenger mottar varsler:

• Hvis varselet du konfigurerte, ikke får mange nye resultater, ser du kanskje ikke varsler i innboksen din. Hvis du tror dette skjer, kan du prøve å endre «Hvor mange?»-innstillingen til å motta alle resultater.
    • Det kan være at språket eller området du valgte for varselet, ikke får mange nye resultater.
    • Hvis Google Alerts gjentatte ganger ikke klarer å levere varsler til e-postadressen din, slås varslene av. Du ser en melding på Google Alerts-siden om at varslene dine er avslått. Du kan aktivere varslene dine på nytt ved å klikke på Aktiver-knappen.
      • Nettsøppel-rapporter. E-postleverandøren din tror at e-post med Google-varsler er søppelpost, og leverer dem ikke. Ta kontakt med e-postadministratoren din for å få Google Alerts fjernet fra nettsøppelfiltrene. Hvis du bruker Gmail, bør du legge til googlealerts-noreply@google.com i kontaktene dine, for å forhindre at varslene blir merket som søppelpost.
      • Leveringsfeil. E-postmeldinger som sendes til adressen din, ankommer ikke. Dette kan være fordi e-postadressen din er feil, på grunn av feil i konfigurasjonen til e-postleverandøren eller fordi innboksen din er full.