1. Hoe Google Alerts werken
  2. Een melding maken
  3. Een melding bewerken
  4. Uw meldingen aanpassen
  5. Tips voor het maken van meldingen
  6. Een melding verwijderen
  7. Problemen oplossen
  1. Hoe Google Alerts werken

U kunt e-mailmeldingen ontvangen wanneer Google nieuwe resultaten vindt over een onderwerp waarin u geïnteresseerd bent. U kunt bijvoorbeeld updates ontvangen over een product dat u goed vindt, horen wanneer mensen iets over u op internet plaatsen of nieuwsberichten volgen.

2. Een melding maken

1. Ga naar Google Alerts.
    2. Geef in het vak 'Een melding maken over' de woorden op waarvoor u e-mailmeldingen wilt ontvangen.
    3. Klik op Opties weergeven om uw meldingen naar wens in te stellen, bijvoorbeeld hoe vaak u meldingen wilt ontvangen, in welke soorten websites u wilt zoeken en het e-mailadres voor uw meldingen.
    4. Klik op Melding maken.

U kunt ook een melding maken door te klikken op de + naast een van de voorgestelde onderwerpen op de Google Alerts-pagina.

Nadat uw melding is ingesteld, ontvangt u e-mails zodra er nieuwe zoekresultaten voor uw zoekwoorden zijn gevonden.

3. Een melding bewerken

1. Ga naar Google Alerts.
    2. Uw bestaande meldingen staan vermeld onder 'Mijn meldingen'.
    3. Klik op het potloodpictogram rechts naast de melding die u wilt bewerken.
    4. Wanneer u klaar bent met het wijzigen van de melding, klikt u op Melding bijwerken.
  4. Uw meldingen aanpassen

U kunt uw meldingen op een aantal manieren aanpassen. Als u een van uw bestaande meldingen wilt aanpassen, klikt u op Opties weergeven bij het maken of bewerken van een melding.

Hoe vaak

Kies hoe vaak u een melding wilt ontvangen, om uw Postvak IN overzichtelijk te houden. Welke optie u ook kiest, u ontvangt alleen mail als we nieuwe resultaten vinden.

• Onmiddellijk. Een e-mail ontvangen zodra nieuwe resultaten worden gevonden. Afhankelijk van uw zoektermen kunt u meerdere emails per dag ontvangen.
    • Maximaal één keer per dag. Eén keer per dag een e-mail ontvangen.
    • Maximaal één keer per week. Een e-mail ontvangen met alle resultaten die in de loop van de afgelopen week zijn gevonden.

Bronnen

Als u alleen resultaten uit een bepaalde bron wilt krijgen, kunt u dat hier instellen. Maar we raden u aan de optie Automatisch te selecteren, zodat u de beste resultaten uit meerdere bronnen ontvangt.

Taal

U krijgt meldingen voor zoekresultaten in de taal die u selecteert.

Regio

Als u alleen de resultaten uit of over een bepaald land of een bepaalde regio wilt ontvangen, kunt u dat hier selecteren.

Hoeveel

• Alleen de beste resultaten. We verzenden resultaten die van hoge kwaliteit en relevant voor uw zoektermen zijn.
    • Alle resultaten. We verzenden resultaten die relevant zijn voor uw zoektermen, ook als de kwaliteit laag is.

Verzenden naar

Kies een e-mail om meldingen naar te verzenden, of geef aan dat u de resultaten alleen via een RSS-feed wilt bekijken.

Wanneer u een melding maakt die is gekoppeld aan een Google-account, kunt u alleen een e-mailadres selecteren dat is gekoppeld aan dat Google-account.

Als u een melding maakt zonder koppeling aan een Google-account, wordt u per e-mail gevraagd de melding te bevestigen.

5. Tips voor het maken van meldingen

• Wees zo specifiek mogelijk. Hoe specifieker de zoektermen zijn, hoe relevanter de meldingen van Google Alerts zijn die u ontvangt.
    • Als u naar een groep woorden wilt zoeken, zet u die tussen aanhalingstekens. Bijvoorbeeld ["Tweede Kamer"].
    • Zet een minteken (-) voor woorden die u wilt uitsluiten. Bijvoorbeeld [groningen -minnesota].
    • Gebruik de operator 'site:' om uw zoekopdracht te beperken tot specifieke sites. Bijvoorbeeld [kabinet site:volkskrant.nl].
  6. Een melding verwijderen

1. Ga naar Google Alerts.
    2. Uw bestaande meldingen staan onder 'Mijn meldingen'.
    3. Klik op het prullenbakpictogram rechts naast de melding die u wilt verwijderen.

U kunt ook een melding verwijderen door onder aan de e-mailmelding die u ontvangt op Afmelden te klikken.

7. Problemen oplossen

Ik heb een e-mail gekregen waarin ik word gevraagd mijn Google Alerts-meldingen te bevestigen

U ontvangt een bevestigings-e-mail als u een melding maakt terwijl u niet bent ingelogd bij uw Google-account. Open de verificatie-e-mail in uw Postvak IN en klik op de verificatielink om de melding te bevestigen.

U kunt slechts drie niet-geverifieerde meldingen tegelijk hebben.

Ik kan niet meer dan 1000 meldingen maken.

U kunt maximaal 1000 geverifieerde meldingen en drie niet-geverifieerde meldingen tegelijk hebben.

Ik heb een melding gekregen met inhoud die moet worden verwijderd uit Google Zoeken

Als Google Alerts zoekresultaten geeft die volgens u moeten worden verwijderd uit Google, kunt u vragen of de informatie wordt verwijderd.

Ik krijg geen meldingen meer

Er zijn enkele redenen waarom u geen meldingen meer krijgt:

• Als de melding die u heeft ingesteld weinig nieuwe resultaten oplevert, worden er mogelijk geen meldingen naar u verstuurd. Denkt u dat dit de reden is, dan raden we u aan de instelling 'Hoeveel' te veranderen in 'Alle resultaten'.
    • Het kan zijn dat er weinig nieuwe resultaten zijn voor de taal of regio die u voor uw melding heeft gekozen.
    • Als Google Alerts herhaaldelijk geen meldingen naar uw e-mailadres kan verzenden, worden uw meldingen uitgeschakeld. Op de Google Alerts-pagina wordt een bericht weergegeven dat uw meldingen zijn uitgeschakeld. U kunt uw meldingen weer inschakelen door op de knop Inschakelen te klikken.
      • Meldingen van spam. De e-mails van Google Alerts worden door uw e-mailprovider als spam aangemerkt, met als gevolg dat ze niet worden bezorgd. Neem contact op met uw e-mailbeheerder om Google Alerts te laten uitsluiten van het spamfilter. Als u Gmail gebruikt, voegt u 'googlealerts-noreply@google.com' toe aan uw contactpersonen om te voorkomen dat uw meldingen als spam worden gemarkeerd.
      • Leveringsfouten. E-mails die naar uw adres zijn verzonden, worden niet bezorgd. In dat geval kan het zijn dat uw e-mailadres niet correct is ingesteld, de configuratie van uw e-mailprovider onjuist is of uw inbox vol is.