Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Een melding maken

U kunt e-mails ontvangen wanneer nieuwe resultaten voor een onderwerp verschijnen in Google Zoeken. U kunt bijvoorbeeld informatie ontvangen over nieuwe, producten of vermeldingen van uw naam.

Een melding maken

1. Ga naar Google Alerts.
  2. Geef in het vak bovenaan een onderwerp op dat u wilt volgen.
  3. Klik op Opties weergeven om uw instellingen te wijzigen. U kunt het volgende wijzigen:
    • hoe vaak u meldingen ontvangt,
    • de soorten sites die u te zien krijgt,
    • uw taal,
    • het deel van de wereld waaruit u informatie wilt ontvangen,
    • hoeveel resultaten u wilt zien,
    • welke accounts de melding ontvangen.
  4. Klik op Melding maken. U ontvangt e-mails wanneer we overeenkomende zoekresultaten vinden.

Een melding bewerken

1. Ga naar Google Alerts.
  2. Klik naast een melding op Bewerken Bewerken.
  3. Klik op Opties weergeven als u geen opties ziet.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  5. Klik op Melding updaten.
  6. Als u de manier wilt wijzigen waarop u meldingen ontvangt, klikt u op Instellingen Instellingen en dan vinkt u de gewenste opties aan en klikt u op Opslaan.

Een melding verwijderen

1. Ga naar Google Alerts.
  2. Klik op Verwijderen Verwijderen naast de melding die u wilt verwijderen.
  3. Optioneel: U kunt een melding ook verwijderen door op Afmelden onder aan een meldingsmail te klikken.

Problemen met het ontvangen of bekijken van meldingen oplossen

Stap 1: controleer op welk account u bent ingelogd
  1. Ga naar Google Alerts.
  2. Controleer uw huidige account in de Google-balk.
  3. Als u niet bent ingelogd op het juiste account, klikt u op uw profielafbeelding en dan Uitloggen.
  4. Log in met het juiste account.
Stap 2: controleer de instellingen van uw melding
  1. Ga naar Google Alerts.
  2. Als wordt aangegeven dat uw meldingen zijn uitgeschakeld, klikt u op Inschakelen.
  3. Klik in het gedeelte 'Mijn meldingen' op de melding waarvoor u resultaten wilt bekijken.
  4. Klik op Opties weergeven om uw e-mailadres en instellingen te bekijken.
Stap 3: controleer uw e-mailinstellingen

Als u de bovenstaande stappen heeft gevolgd en nog steeds geen nieuwe meldingen ontvangt, controleert u uw e-mailaccount:

• Zorg ervoor dat uw inbox niet vol is.
  • Zorg ervoor dat e-mails van Google Alert niet terechtkomen in uw spammap. Als u Gmail gebruikt, voegt u googlealerts-noreply@google.com toe aan uw contacten.