1. Hoe Google Meldingen werkt
  2. Een melding maken
  3. Een melding bewerken
  4. Manieren om meldingen aan te passen
  5. Tips voor het maken van meldingen
  6. Een melding verwijderen
  7. Problemen oplossen
  1. Hoe Google Meldingen werkt

Wanneer u een Google-melding maakt, kunt u e-mailmeldingen ontvangen wanneer Google nieuwe resultaten vindt over een onderwerp waarin u geïnteresseerd bent.

U kunt bijvoorbeeld updates ontvangen over een product dat u goed vindt, horen wanneer mensen iets over u op internet plaatsen of op de hoogte blijven van nieuwsfeiten.

2. Een melding maken

1. Ga naar Google Meldingen.
    2. Geef in het vak 'Een melding maken over' de woorden op waarvoor u e-mailmeldingen wilt ontvangen.
    3. Klik op Opties weergeven om aan te geven hoe vaak u meldingen wilt ontvangen, welk type meldingen u wilt ontvangen, enzovoort.
    4. Klik op Melding maken.
    5. Nadat uw melding is ingesteld, ontvangt u e-mails zodra er nieuwe zoekresultaten voor uw zoekwoorden zijn gevonden.

U kunt ook een melding maken door op de + te klikken naast een van de voorgestelde onderwerpen op de pagina van Google Meldingen.

3. Een melding bewerken

1. Ga naar Google Meldingen.
    2. Uw bestaande meldingen staan vermeld onder 'Mijn meldingen'.
    3. Klik op 'Bewerken' rechts van de melding die u wilt bewerken.
    4. Wanneer u klaar bent met het wijzigen van de melding, klikt u op Melding updaten.

Bezorgingstijd wijzigen of een samenvatting maken

1. Ga naar Google Meldingen.
    2. Klik in het gedeelte 'Mijn meldingen' op 'Instellingen' Settings.
    3. Vink het selectievakje aan naast de instelling die u wilt wijzigen.
    4. Klik op Opslaan.
  4. Manieren om meldingen aan te passen

Hoe vaak

Als u het aantal e-mails dat u ontvangt wilt beheren, kiest u hoe vaak u over uw meldingen wilt horen.

Welke optie u ook kiest, u ontvangt pas een e-mail als we nieuwe resultaten vinden.

• Onmiddellijk: ontvang een e-mail telkens wanneer er nieuwe resultaten worden gevonden. Afhankelijk van uw zoektermen ontvangt u een of meerdere e-mails per dag.
    • Maximaal één keer per dag: ontvang eenmaal per dag een e-mail.
    Bronnen

Kies ervoor resultaten van specifieke bronnen te ontvangen.

We raden u echter de optie 'Automatisch' aan. Deze levert de beste resultaten van het hele internet op.

Taal

U ontvangt meldingen voor zoekresultaten in de taal van uw keuze.

Regio

U ontvangt meldingen van het land of de regio van uw keuze.

Hoeveel

Dit is een andere manier om te bepalen hoeveel e-mails u over uw meldingen ontvangt.

• Alleen de beste resultaten: we verzenden resultaten van hoge kwaliteit die relevant zijn voor uw zoektermen.
    • Alle resultaten: we verzenden resultaten die relevant zijn voor uw zoektermen, ook als ze van een lage kwaliteit zijn.
    Verzenden naar

Kies een e-mailadres om u meldingen toe te zenden, of bekijk uw resultaten via een RSS-feed.

Wanneer u een melding wilt maken die aan een Google-account is gekoppeld, kunt u alleen een e-mailadres gebruiken dat aan dat Google-account is gekoppeld.

Als u een melding maakt zonder koppeling aan een Google-account, wordt u per e-mail gevraagd de melding te bevestigen.

Bezorgingstijd

Kies het tijdstip van de dag waarop u uw meldingen wilt ontvangen.

Samenvatting

Ontvang alle meldingen in een enkele e-mail, hetzij dagelijks of wekelijks.

5. Tips voor het maken van meldingen

• Wees zo specifiek mogelijk. Hoe specifieker de zoektermen zijn, hoe relevanter de meldingen zijn.
    • Als u naar een groep woorden wilt zoeken, zet u die tussen aanhalingstekens. Bijvoorbeeld 'Tweede Kamer'.
    • Gebruik een minteken (-) vóór de woorden die wilt uitsluiten. Bijvoorbeeld 'parijs -texas'.
    • Gebruik de operator 'site:' om uw zoekopdracht te beperken tot specifieke sites. Bijvoorbeeld 'kabinet site:volkskrant.nl'.
  6. Een melding verwijderen

1. Ga naar Google Meldingen.
    2. Uw bestaande meldingen staan vermeld onder 'Mijn meldingen'.
    3. Klik op de prullenbak rechts van de melding die u wilt verwijderen.

U kunt ook een melding verwijderen door onder aan de e-mailmelding die u ontvangt op Afmelden te klikken.

7. Problemen oplossen

Ik heb een e-mail gekregen waarin ik word gevraagd mijn meldingen van Google Meldingen te bevestigen

Als u een melding maakt terwijl u niet bent ingelogd bij uw Google-account, ontvangt u een bevestigings-e-mail.

Open de verificatie-e-mail in uw postvak IN en klik binnen 24 uur op de verificatielink om de melding te bevestigen.

Opmerking: U kunt maximaal drie niet-geverifieerde meldingen tegelijk hebben.

Ik heb een melding gekregen voor iets dat moet worden verwijderd uit Google Zoeken

Als Google Meldingen zoekresultaten aanbiedt die volgens u uit Google moeten worden verwijderd, kunt u vragen of de informatie wordt verwijderd.

Ik krijg geen meldingen meer

Controleer eerst of er resultaten voor uw melding zijn

1. Ga naar Google Meldingen.
    2. Uw bestaande meldingen staan vermeld onder 'Mijn meldingen'.
    3. Klik op de melding waarvoor u resultaten wilt bekijken.
    4. Controleer of er resultaten voor uw melding zijn.

Er zijn geen resultaten voor mijn melding

Probeer de volgende instellingen te wijzigen om uw resultaten uit te breiden:

• Hoeveel
    • Taal
    • Regio

Er zijn resultaten voor mijn melding, maar ik ontvang ze niet

Als Google Meldingen uw meldingen vaak niet kan afleveren op uw e-mailadres, worden uw meldingen uitgeschakeld. Op de pagina van Google Meldingen ziet u een bericht dat uw meldingen zijn uitgeschakeld.

U kunt uw meldingen weer inschakelen door op Inschakelen te klikken.

• Meldingen van spam: uw e-mailprovider denkt dat e-mails van Google Meldingen spam zijn en bezorgt ze daarom niet. Neem contact op met uw e-mailbeheerder om Google Meldingen te laten uitsluiten van het spamfilter. Als u Gmail gebruikt, voegt u 'googlealerts-noreply@google.com' toe aan uw contactpersonen om te voorkomen dat uw meldingen als spam worden gemarkeerd.
    • Leveringsfouten: e-mails die naar uw adres zijn verzonden, worden niet bezorgd. Dit kan zijn omdat uw e-mailadres onjuist is, er iets fout is aan de kant van uw e-mailprovider of uw postvak IN vol is.

Feedback verzenden

U kunt als volgt feedback aan het team van Google Meldingen verzenden:

1. Open Google Meldingen.
    2. Scrol naar onder aan de pagina en klik op Feedback verzenden.