Ongewenste advertenties

Een 'ongewenste advertentie' in Google Ad Manager kan variëren van een advertentie met een onjuiste categorie die ondanks categorieblokkeringen wordt weergegeven, tot een schadelijke advertentie die de gebruiker automatisch uit uw app kan wegleiden.

Wij vinden de kwaliteit van advertenties zeer belangrijk. We hanteren zeer strikte beleidsregels en systemen om ongewenste advertenties te voorkomen, maar er kunnen situaties voorkomen waarin dit soort advertenties onvermijdelijk zijn. In dergelijke situaties is alle aanvullende informatie die u aan ons kunt verstrekken van essentieel belang voor een tijdige beoordeling en blokkering van dergelijk materiaal. Daarnaast kunt u ons zo helpen dergelijk gedrag in de toekomst te voorkomen.

HULP BIJ HET BLOKKEREN VAN ONGEWENSTE ADVERTENTIES

Voorbeelden van ongewenste advertenties

• Advertenties die worden weergegeven ongeacht blokkeringen met betrekking tot categorie, URL, advertentiemateriaal of adverteerder.
  • Advertenties die op dynamische wijze het uiterlijk of gedrag veranderen (door bijvoorbeeld door te klikken naar niet-gerelateerde domeinen).
  • Niet-gezinsvriendelijke advertenties.
  • Advertenties die automatisch omleiden.
  • Malware, zoals viruswaarschuwingen of automatische downloads.

Uw configuratie controleren

• Gebruikt u meerdere productbronnen/advertentienetwerken?
    Zo ja, probeer dan te achterhalen welke productbron het probleem veroorzaakt door meer informatie te verzamelen. Als het hierbij om Ad Exchange gaat, kunt u een aantal van de onderstaande stappen uitvoeren om onderzoek te doen en de advertentie snel te blokkeren.
  • Heeft u blokkeringen ingesteld om de ongewenste advertenties te vermijden?
    Blokkeringen worden vaak ingesteld voor de ene component, maar niet voor de andere. U heeft bijvoorbeeld misschien een blokkering ingesteld voor webweergave, maar niet voor mobiele apps.
  • Heeft u onlangs wijzigingen aangebracht in uw Ad Exchange-instellingen?
    Zo kan er bijvoorbeeld een blokkering zijn verwijderd of kan de prioriteit hiervan zijn verlaagd. U kunt in dit geval de wijzigingsgeschiedenis bekijken.

Informatie verzamelen

Het kan lastig zijn meer informatie te krijgen over ongewenste advertenties, maar hier volgen een paar tips en tools:

• Screenshot: Zorg dat het volledige scherm hierin is opgenomen (indien mogelijk), waaronder de browser, het besturingssysteem en de systeemtijd.
  • Informatie over apparaat en browser:
    • Internet voor desktop en mobiel: Noteer de user-agent van de browser.
    • Mobiele apps: Noteer informatie over het mobiele apparaat en het besturingssysteem.
  • De exacte datum en tijd, waaronder uw tijdzone, waarop de advertentie wordt weergegeven.
  • Kliktekenreeks (of kliktag): Via de kliktekenreeks kan worden bevestigd of de advertentie van ons afkomstig is en kan er aanvullende informatie over de advertentie worden verzameld. Bekijk meer informatie over hoe u een kliktekenreeks vastlegt.
  • Sessieverkeer/netwerk volgen via tools zoals Charles of Fiddler, of een HAR-export via Chrome-ontwikkelaarstools. Zorg dat u voor omleidingen het verkeer noteert vóór en na de omleiding. Dit kan in de Chrome-ontwikkelaarstools worden gedaan door Logboek opslaan aan te vinken op het tabblad Netwerk.
  • Het advertentiemateriaal zoeken in het Centrum voor advertentiebeoordeling: U kunt zoeken op afbeelding, zoekwoord of doorklikdomein.
  • Zoeken naar het Info-logo: Indien aanwezig, probeert u de tracking-URL voor de advertentie. Dit kan van pas komen als u de kliktekenreeks niet kunt vinden.

Een advertentie blokkeren

Naast de verschillende tools bieden we u ook de mogelijkheid deze advertenties te blokkeren wanneer u deze ziet of wanneer u voldoende informatie over de advertenties heeft. U heeft de volgende opties om advertenties te blokkeren:

• Centrum voor advertentiebeoordeling:
    • Plaats de muisaanwijzer op de advertentie en klik op Deze advertentie blokkeren Blokkeren.
  • Blokkaderegels:
    • U kunt de adverteerders-URL die via de doorklik-URL is opgehaald of het gedeclareerde domein voor de advertentie in het Centrum voor advertentiebeoordeling gebruiken om alle advertenties te blokkeren die van deze URL afkomstig zijn.
Blokkeringen zijn maar aan één component gekoppeld
U moet advertenties voor elke component, zoals Display, Mobiele apps of Video, afzonderlijk blokkeren als u dezelfde blokkering wilt toepassen op meerdere componenten.

Houd er rekening mee dat het blokkeren van een advertentie uw potentiële inkomsten kan verlagen. Als er biedingen van adverteerders uit de veiling worden verwijderd, is er immers minder concurrentie voor uw advertentieruimte.