Tärkeä päivitys: Kiinnostuksen kohteisiin ja sijaintiin perustuvaa mainontaa koskeva käytäntö

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Päivitämme kiinnostuksen kohteisiin ja sijaintiin perustuvaa mainontaa koskevan käytännön toukokuun 2016 lopulla.

Mihin Google Adsin ominaisuuksiin tämä vaikuttaa?

Google Adsin kaikkien tämänhetkisten ominaisuuksien, jotka noudattavat kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa mainontaa koskevia käytäntöjä, on noudatettava myös tulevia käytäntömuutoksia. Tällä tarkoitetaan seuraavia ominaisuuksia:

• uudelleenmarkkinointi
  • asiasta kiinnostuneet yleisöt
  • omat asiasta kiinnostuneet yleisöt
  • ostoaikeissa olevat yleisöt
  • samantyyppiset segmentit
  • demografinen kohdistus ja aluekohdistus.

Tämä käytäntöpäivitys otetaan käyttöön maailmanlaajuisesti.

Miten tämä vaikuttaa sinuun?

Haluamme tehdä kiinnostuksiin perustuvan mainonnan käytännöistä mainostajien ja käyttäjien kannalta entistä käytännöllisempiä, selkeämpiä ja läpinäkyvämpiä. Huomaat varmasti seuraavat muutokset:

• entistä avoimemmat sisältökäytäntöjen perustelut
  • lisää selkeyttäviä esimerkkejä
  • tarkennetut käytäntöjen määritykset.

Lisäksi otamme käyttöön uusia sisältökäytäntöjä, joiden myötä mainostajat eivät enää saa luoda kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia seuraavien tietojen perusteella:

Esimerkki: Hautaustuotteet ja ‑palvelut
Esimerkki: Turvakodit ja rikosten uhrien asianajopalvelut
Esimerkki: Maahanmuuttopalvelut ja pakolaisten oikeuspalvelut
Esimerkki: Sukupuolen korjaukseen liittyvät tiedot tai transsukupuolisten oikeuksia puolustavien asianajajien palvelut
  • henkilökohtaiset vaikeudet, jotka liittyvät perheeseen ja muihin ihmissuhteisiin
  • henkilökohtaiset vaikeudet, jotka liittyvät rikosten uhrien suojelemiseen
  • suhde mahdollisesti marginalisoituneisiin yhteiskunnallisiin ryhmiin
  • mahdollinen transsukupuolisuus.

Kun päivitetty käytäntö astuu voimaan, myös sen kuvaus päivitetään.

(Julkaistu maaliskuussa 2016)