Vereisten voor advertentie-indelingen voor het genereren van vraag

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Campagnes voor het genereren van vraag combineren functies voor doelgroeptargeting en visueel aantrekkelijke indelingen. Daarmee kunt u advertenties beter personaliseren in de feeds van Google en zo klanten tot actie aanzetten. In dit artikel beschrijven we de vereisten waaraan de componenten van advertenties voor het genereren van vraag (kop, beschrijving of afbeelding) moeten voldoen om uw campagnes voor het genereren van vraag weer te geven.

Gebruikers bezoeken de feeds van de YouTube-homepage en van Hierna bekijken, Discover en de tabbladen Reclame en Sociaal in Gmail om nieuwe content te ontdekken die aansluit bij hun interesses. Op de gepersonaliseerde feeds van Google willen we consumenten een advertentiebeleving van hoge kwaliteit bieden. Advertenties voor het genereren van vraag moeten daarom voldoen aan het Google Ads- en personalisatiebeleid. Daarnaast controleren we of elke advertentiecomponent voor het genereren van vraag voldoet aan de hieronder vermelde advertentievereisten. Deze hebben voorrang bij conflicten met het Google Ads- en het personalisatiebeleid. De advertentievereisten voor het genereren van vraag zijn strenger dan de advertentievereisten voor andere platforms, wat betekent dat afgekeurde advertentiecomponenten voor het genereren van vraag nog wel op de andere property's van Google kunnen worden weergegeven.

Regelmatige en wijdverspreide schendingen van deze richtlijnen kunnen leiden tot opschorting van de advertentieweergave via Discovery-kanalen en campagnes voor het genereren van vraag. We beoordelen regelmatig nieuwe advertenties die u uploadt en als het aantal advertentieschendingen afneemt, komt u misschien weer in aanmerking voor weergave.

Vereisten voor advertenties voor het genereren van vraag

U kunt elke afkeuring op componentniveau bekijken in het componentenrapport voor uw campagne voor het genereren van vraag.

Verboden categorieën

Gereguleerde goederen

Niet toegestaan Componenten die gereguleerde goederen of stoffen tonen of ernaar verwijzen, inclusief maar niet beperkt tot drugs en tabak.

Toegestaan met beperkingen Toegestaan

• Componenten die alcohol tonen, mogen worden weergegeven in campagnes voor het genereren van vraag.
Wapens of criminaliteit

Niet toegestaan Componenten die afbeeldingen van wapens of criminaliteit tonen of ernaar verwijzen, inclusief maar niet beperkt tot, geweren, vuurwapens, munitie, explosieven, de verkoop van vuurwerk, messen, gevangenissen, criminelen of arrestaties.

Voorbeeld:

Item dat criminaliteit weergeeft

Toegestaan met beperkingen Toegestaan met beperkingen:

• Componenten die de hierboven verboden categorieën tonen of ernaar verwijzen in een scène uit een fictief amusementswerk (videogame, tv-programma, film, enzovoort).
  • Componenten die de hierboven verboden categorieën tonen of ernaar verwijzen, maar niet in een gewelddadige of criminele context, inclusief maar niet beperkt tot keuken- en zakmessen, historische voorwerpen en halloweenkostuums.
Content over geldweggeefacties

Niet toegestaan Componenten die geldverlotingen of -weggeefacties tonen, inclusief maar niet beperkt tot het volgende:

• Geldbeloningen zonder legitieme actie van de gebruiker

• Betaalde enquêtes en vragenlijsten

• Geldverlotingen of -weggeefacties

Ongepaste content

Niet toegestaan Componenten die expliciete content of content voor volwassenen tonen of ernaar verwijzen, inclusief maar niet beperkt tot het volgende:

• Seksueel suggestieve content
  • Onnodige focus op lichaamsdelen
  • Seksuele merchandise en entertainment

Niet toegestaan Componenten die invasieve medische ingrepen tonen.

Voorbeeld:

Item dat een invasieve medische ingreep laat zien

Niet toegestaan Componenten met content die mensen ongemakkelijk kan maken, inclusief maar niet beperkt tot lichaamsvloeistoffen en uitwerpselen.

Negatieve gebeurtenissen

Niet toegestaan Componenten die negatieve levensgebeurtenissen weergeven, inclusief, maar niet beperkt tot:

• Echtscheidingen, scheidingen of gezinsscheidingen, executieverkopen van huizen, financiële problemen, ongevallen en persoonlijk letsel (waaronder bijv. sport-, beroeps-/arbeids-, medische en algemene ongevallen en letsels), of schade aan voorwerpen of eigendommen (waaronder bijv. vandalisme of vernielde persoonlijke eigendommen).

Niet toegestaan Componenten die natuurlijke of door de mens veroorzaakte crises weergeven of ernaar verwijzen.

Niet toegestaan Componenten die het herstel van een verslaving tonen of ernaar verwijzen, inclusief revalidatievoorzieningen en producten die het herstel van een verslaving bevorderen.

Niet toegestaan Componenten die de dood of aan de dood gerelateerde content weergeven, inclusief, maar niet beperkt tot:

• Een dood persoon of dier
  • Een uitvaartcentrum, mortuarium, begraafplaats, mausoleum

Niet toegestaan Componenten die trauma of pijn tonen, inclusief maar niet beperkt tot een rouwende of huilende persoon.

Niet toegestaanComponenten met content die zo wordt gepresenteerd dat deze waarschijnlijk een negatieve reactie teweegbrengt.

Niet toegestaan Componenten die discriminatie van mensen tonen of discriminatie aanmoedigen op basis van de persoonlijke kenmerken van deze mensen.

Niet toegestaan Componenten die acties promoten die de Algemene Voorwaarden van andere platforms schenden.

Voorbeelden:

Item dat een natuurramp weergeeft Item dat een begrafenis en overlijden weergeeft
Item dat angst en trauma weergeeft

Toegestaan met beperkingen Toegestaan met beperkingen:

• Componenten die verwijzen naar services inclusief maar niet beperkt tot uitvaartcentrums, mortuariums, begraafplaatsen, mausoleums, bedrijven voor herdenkingsservices, gezins- en scheidingsservices (advocaten/therapeuten), verzekerings- of evenementssupportservices mits deze in een neutrale of positieve context zijn geplaatst.
  • Componenten die de bovengenoemde negatieve gebeurtenissen tonen of ernaar verwijzen in een scène uit een fictief amusementswerk (videogame, tv-programma, film, enzovoort).

Datingspecifieke beperkingen: persoonlijke kenmerken van gebruikers

Niet toegestaan Items die datingservices of matchmakers laten zien of hiernaar verwijzen door de persoonlijke kenmerken van een gebruiker te benadrukken of te impliceren, inclusief (maar niet beperkt tot) ras, etnische afkomst, nationaliteit, religie, leeftijd of seksuele geaardheid.

Geïmpliceerde interactiviteit

Niet toegestaan Componenten met visuele elementen die niet-bestaande functionaliteit tonen (zoals een afspeelknop waarop niet kan worden geklikt).

Niet toegestaan Componenten die gebruikers aansporen om op de advertentie te klikken met sensatiegericht taalgebruik of misleidende claims, of door de nodige informatie opzettelijk achter te houden.

Voorbeeld:

Item dat een geldweggeefactie weergeeft

Niet toegestaan Componenten die een advertorial promoten en de gebruiker ertoe aanzetten op de advertentie te klikken, waardoor het onduidelijk is wie de adverteerder is.

Niet toegestaan Componenten die verwijzen naar persoonlijk identificeerbare informatie inclusief (maar niet beperkt tot) ziekteverzekeringskaarten, rijbewijzen, cheques en creditcards zonder context of zakelijke aanbieding.

Niet toegestaan Componenten die aangeven dat iemand contact probeert op te nemen of is gematcht met de gebruiker terwijl er reclame wordt gemaakt voor een datingsite.

Voorbeeld:

Item waarin iemand wordt afgebeeld die u een bericht lijkt te hebben gestuurd

Selfie

Niet toegestaan Componenten met selfies voor datinggerelateerde content.

Voorbeeld:

Item met een selfie voor daten

Onduidelijke afbeelding

Wazig

Niet toegestaan Afbeeldingen die wazig of onduidelijk zijn.

Voorbeelden:

Afbeeldingsitem dat wazig is Afbeeldingsitem dat wazig is

Vertekend

Niet toegestaan Afbeeldingen die scheef, vreemd gevormd, vervormd, vertekend, ondersteboven, ongepast onscherp of overmatig gefilterd zijn of afbeeldingen waarvan de kleuren zijn omgekeerd of die watermerken bevatten.

Voorbeeld:

Afbeeldingsitem dat is vertekend

Slecht bijgesneden

Niet toegestaan Afbeeldingen die slecht zijn bijgesneden of die een minimaal bijgesneden tekstoverlay bevatten.

Voorbeeld:

Afbeeldingsitem dat slecht is bijgesneden

Aanstootgevende taal

Niet toegestaan Items die obsceen of aanstootgevend taalgebruik bevatten, inclusief (maar niet beperkt tot) grof taalgebruik en seksuele insinuatie.

Verwarrende tekst

Niet toegestaan Componenten met tijdelijke tekstaanduidingen of ongepaste opmaak, zoals onzinnige interpunctie of hoofdlettergebruik, of met incomplete zinnen of niet algemeen geaccepteerde spelling en grammatica, waardoor het onderwerp moeilijk te begrijpen is.