Sexuellt innehåll

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Display & Video 360-användare måste följa denna Google Ads-policy. Fler begränsningar finns i hjälpcentret för Display & Video 360.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Annonser ska ta hänsyn till användarnas preferenser och följa juridiska bestämmelser. Vi begränsar vissa typer av sexuellt innehåll i annonser och mål som endast visas i begränsade fall beroende på användarens sökfrågor och ålder samt lokal lagstiftning där annonsen visas. Annonser får inte riktas in på minderåriga.

Läs om vad som händer om du bryter mot våra policyer.

Starkt begränsade kategorier

Annonser som innehåller eller marknadsför följande typer av sexuellt innehåll är starkt begränsade. De visas endast baserat på följande villkor:

• användarens ålder, lokala lagar där annonsen visas och användarens SafeSearch-inställningar
  • användarens sökfrågor med sexuellt innehåll.

Nakenhet

Begränsat Människor eller avbildade människor som visar exponerade intima kroppsdelar, även avbildningar som är oskarpa eller censurerade

Exempel: synliga könsorgan, kvinnobröst, skinkor

Dejting för sexuella möten

Begränsat Dejting med det uttryckliga syftet att leda till sexuella möten

Exempel: dejting för tillfälliga sexuella kontakter, swingerwebbplatser

Måttligt begränsade kategorier

Annonser som innehåller eller marknadsför följande typer av sexuellt innehåll är måttligt begränsade. De visas endast baserat på följande villkor:

• användarens ålder, lokala lagar där annonsen visas och användarens SafeSearch-inställningar.

Viss nakenhet

Begränsat Människor eller avbildade människor som visar delvis exponerade intima kroppsdelar

Exempel: exponering av den undre eller yttre konturen av kvinnobröst, exponering av större delen av skinkorna

Dejting med sexuellt tema

Begränsat Dejting med uttryckligt sexuellt tema

Exempel: dejtingtjänster inriktade på otrohet, dejting inriktad på sexuella fetischer

Sexprodukter

Begränsat Försäljning av artiklar avsedda att förstärka sexuell aktivitet

Exempel: sexleksaker, glidmedel, afrodisiaka, sexhjälpmedel, fetischunderkläder

Sexuell underhållning

Begränsat Sexuellt provokativ underhållning online eller offline

Exempel: strippklubbar, porrfilmsfestivaler, sexuellt provokativ livestreaming eller livechatt, sexuellt provokativa rollspel

Kosmetiska ingrepp för vuxna

Begränsat Kosmetiska tjänster och plastikkirurgi inriktade på intima kroppsdelar

Exempel: bröstförstoring, penisförstoring, vaginalföryngring med laser, rumpimplantat, intim hårborttagning

Sexuellt provokativa element och teman

Begränsat Text, bilder, ljud eller videor som kan tolkas som sexuellt provokativa eller som sexuella anspelningar. Innehåll med sexuellt provokativa poser eller ställningar

Exempel: oanständigt eller sexuellt anspelande språk, bilder på särade ben, vidröring av täckta intima kroppsdelar, anspelning på sexuella poser eller rörelser, dejtingtjänster för en allmän målgrupp som inbegriper bilder med sexuell anspelning

Landsspecifika begränsningar

Inte tillåtet Länder där inget sexuellt innehåll visas: Inte tillåtet Länder där starkt begränsat innehåll inte visas:
Algeriet
Bahrain
Djibouti
Egypten
Förenade arabemiraten
Indien
Iran
Irak
Jemen
Jordanien
Kuwait
Libanon
Libyen
Marocko
Oman
Palestina
Qatar
Saudiarabien
Syrien
Tunisien
Kina
Tyskland
Hongkong
Indonesien
Malaysia
Peru
Filippinerna
Ryssland
Singapore
Sydkorea
Taiwan
Thailand
Ukraina
Vietnam

Utöver ovanstående krav måste dina annonser följa de lokala lagarna i de regioner som dina kampanjer är inriktade på.

Effekt av policyn

Om din annons uppfyller kraven ovan och är kvalificerad ser du nedan var den kan visas.

Annonsplattform
rött kryss Annonser med sexuellt innehåll får inte visas i

AdMob
Google Ad Manager
YouTube

Tillåtet med begränsningar Annonser med sexuellt innehåll får visas i
Google Ads
Annonsnätverk

rött kryss Annonser med sexuellt innehåll får inte visas i

Display-nätverket
Google Ad Manager-nätverket

Tillåtet med begränsningar Annonser med sexuellt innehåll får visas i

Googles söknätverk

Annonsformat

rött kryss Annonser med sexuellt innehåll får inte visas, men vilka annonsformat som godtas kan bero på faktorer som vilken plattform du använder, statusen på annonsen och om en utgivare eller partner har valt att visa sådana annonser:

Appannonser och apptillgångar
Kommentarer med konsumentbetyg
Dynamiska displayannonser
Gmail-annonser
Bildannonser
Reservationsbaserade displayannonser
Responsiva annonser
TrueView-videoannonser