Tekstimainosten vaatimukset

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Tekstimainokset ovat Google Adsin yksinkertaisin mainosmuoto. Ne toimivat mainoselementtien perustana. Tekstimainoksiin sovelletaan Google Adsin vakiokäytäntöjä. Alla on lisätietoa Google Ads ‑käytäntöongelmista, joita esiintyy tavallisesti tämän mainosmuodon yhteydessä.

Aiheeseen liittyviä käytäntöjä ja yleisiä syitä hylkäämiseen

Seuraavat Google Ads ‑käytännöt koskevat erityisesti tekstimainoksia. Mainosten hylkääminen johtuu usein näiden käytäntöjen vastaisesta toiminnasta.

Oikeakielisyys

Yleiset selkeyteen, oikeinkirjoitukseen, kirjainkokoon ja symbolien käyttöön liittyvät vaatimukset koskevat kaikkia mainoksia. Lue lisää oikeakielisyyttä koskevasta käytännöstä.

Huom. Kiinnitä huomiota tyyli- ja oikeinkirjoituskäytäntöihin, joita noudattamalla pidät mainokset selkeinä ja ammattimaisina. Et voi esimerkiksi käyttää tekstimainoksissa URL-osoitteeseen johtavaa kuvaustekstiä, käyttää näkyvän URL-osoitteen kenttää toisena tekstirivinä tai sisällyttää mainokseen katkenneelta tai vaillinaiselta vaikuttavaa tekstiä. Huomioi myös kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävien kielten suurin sallittu merkkimäärä.

Vähäinen relevanssi

Kaikkien tietojen on oltava olennaisia mainostettavan tuotteen tai palvelun kannalta. Lähetettävien mainoskenttien on esimerkiksi edustettava samaa mainostajaa ja liityttävä mainostettavaan tuotteeseen. Lue lisää vähäistä relevanssia koskevasta käytännöstä.

Sopimaton sisältö

Google arvostaa monimuotoisuutta ja toisten kunnioittamista. Tästä syystä emme salli sisältöä, joka loukkaa käyttäjiä tai on muulla tavalla sopimatonta. Lue lisää sopimatonta sisältöä koskevasta käytännöstä.

Seksuaalinen sisältö

Google rajoittaa seksuaalisen sisällön näkymistä tietyissä tilanteissa, jotta mainokset ovat käyttäjien kannalta osuvia ja turvallisia. Lue lisää seksuaalista sisältöä koskevasta käytännöstä.

Tavaramerkit

Google saattaa poistaa mainoksia tai elementtejä tavaramerkin omistajien tekemien valitusten perusteella. Mainostajat ovat vastuussa siitä, että tavaramerkkejä käytetään asianmukaisesti mainostekstissä, elementeissä ja yritystiedoissa. Lue lisää tavaramerkkikäytännöstä.