Mainosverkoston väärinkäyttö

Haluamme, että käyttäjien Google-verkostossa näkemät mainokset ovat hyödyllisiä, monipuolisia, asianmukaisia ja turvallisia. Emme salli mainoksia, sisältöjä tai mainosten kohteita, jotka ovat haitallisia tai joilla yritetään huijata tai kiertää mainosten tarkistusprosessejamme. Suhtaudumme asiaan vakavasti, joten noudata näitä sääntöjä huolellisesti.

Alla on esimerkkejä asioista, joita mainoksissa tulee välttää. Lue lisätietoja käytäntöjen rikkomisen seurauksista.

Jos uskot, että mainoksesi hylättiin virheellisesti, voit pyytää tarkistusta hylättyjä mainoksia ja käytäntöjä koskevalla kysymyslomakkeella.

Haittaohjelmat ja ei-toivotut ohjelmat

Nämä vaatimukset koskevat ohjelmistoja, joita isännöidään sivustollasi tai sovelluksessasi tai joihin on linkki sivustoltasi tai sovelluksestasi. Sillä ei ole merkitystä, mainostetaanko ohjelmistoa Googlen mainontaverkostossa. Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Haitalliset ohjelmistot eli haittaohjelmat, jotka voivat vahingoittaa tietokonetta, laitetta tai verkkoa taikka käyttää niitä luvatta

Esimerkkejä: tietokonevirukset, kiristysohjelmat, madot, troijalaiset, piilohallintaohjelmat, näppäinpainalluksia tallentavat ohjelmat, piilosoittajat, vakoiluohjelmat, virustentorjuntaohjelmiksi tekeytyvät ohjelmat sekä muut haittaohjelmat ja ‑sovellukset

Sivustot tai sovellukset, jotka rikkovat Googlen ei-toivottujen ohjelmistojen käytäntöä

Esimerkkejä: Ohjelmiston sisältämiä toimintoja tai ohjelmiston asennuksen kokonaisvaikutuksia ei kerrota avoimesti; käyttöehdot tai käyttäjän käyttöoikeussopimus puuttuu; ohjelmistot tai sovellukset niputetaan käyttäjän tietämättä; järjestelmämuutoksia tehdään ilman käyttäjän suostumusta; ohjelmiston käytöstä poistamista ja asennuksen poistamista hankaloitetaan; julkisesti käytettävissä olevia Google-sovellusliittymiä käytetään epäasianmukaisesti Googlen palveluiden tai tuotteiden käytön yhteydessä.

Vianetsintä: Haittaohjelmat ja ei-toivotut ohjelmat
  1. Tarkista sivustosi tila Google Search Consolessa. Ellet ole käyttänyt Search Consolea aiemmin, kirjoita sivustosi URL-osoite ja klikkaa Lisää verkko-omaisuus, niin näet sivuston tilan. Sinun täytyy ehkä vahvistaa, että omistat sivuston.

Vaikka Search Console ei ilmoittaisi ongelmista, sivustollasi saattaa silti olla AdWordsin havaitsemia tietoturvaongelmia. Ota yhteyttä verkkovastaavaan tai verkkopalvelun tarjoajaan ja selvitä asia tarkemmin hyödyntämällä Stop Badwarea tai muita työkaluja. Lue lisätietoja siitä, miten tunnistamme haitalliset ja ei-toivotut ohjelmat.

2. Poista mahdolliset haitalliset ja ei-toivotut ohjelmat. Google tarjoaa resursseja ja ohjeita sivuston korjaamiseen hakkeroitujen sivustojen ohjesivulla.
  3. Pyydä sivustosi tai sovelluksesi tarkistusta.

Tarkista sivustoni tai sovellukseni

Jos tarkistuksessa selviää, että haitalliset ja ei-toivotut ohjelmat on poistettu, mainoksesi hyväksytään näytettäviksi.

Jos et pysty korjaamaan tai et halua korjata näitä rikkomuksia, poista mainoksesi. Näin estät sen, että tilisi mahdollisesti jäädytetään myöhemmin sen vuoksi, että se sisältää liian monta hylättyä mainosta.

Kohtuuton etu

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Google-verkoston käyttäminen kohtuuttoman edun saamiseen liikennemäärissä huutokaupan muihin osallistujiin verrattuna.

Esimerkkejä: AdWordsissa yhteistyökumppaniohjelman sääntöjen vastaisesti mainostavat kumppanijäsenet, jotka pyrkivät näyttämään samanaikaisesti useilta tileiltä samalle hakulausekkeelle tai samanlaisille hakulausekkeille useita yritystäsi, sovellustasi tai sivustoasi mainostavia, sisällöltään samanlaisia tai samankaltaisia mainoksia.

Huom. Avainsanojen tulisi liittyä kohdeyleisön todennäköiseen hakutavoitteeseen, ja kunkin mainostamasi verkkosivuston tai sovelluksen tulisi tarjota selvää lisäarvoa käyttäjille.

Tutustu hylätyn mainoksen tai laajennuksen korjaamista koskeviin ohjeisiin. Jos mainoksesi hylättiin mainoksen kohteen vuoksi, lue lisätietoja jäädytetyn sivuston tai sovelluksen korjaamisesta.

Järjestelmien kiertäminen

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Sellaisen toiminnan harjoittaminen, jolla yritetään kiertää tai häiritä Googlen mainontajärjestelmiä ja ‑prosesseja

Esimerkkejä: Tällaista toimintaa ovat sisällön naamiointi, sivun tai mainoksen sisällön muuttaminen dynaamisten nimipalveluiden avulla, Googlen automaattisten järjestelmätarkistusten ohittaminen manipuloimalla mainostekstiä tai sivuston sisältöä sekä mainoksen, sivuston tai tilin kattavan arvioinnin estäminen rajoittamalla pääsyä useille aloitussivuille.

Vianetsintä: Järjestelmien kiertäminen

Suhtaudumme tällaisiin rikkomuksiin erittäin vakavasti ja pidämme niitä törkeinä sääntörikkomuksina. Jos mainostajan, sovelluksen tai sivuston todetaan yrittävän harhauttaa Google-verkostoa, seurauksena on tilin jäädyttäminen ja mainostuskielto.

Jos kyseessä on kuitenkin virhe etkä olet toiminut käytäntömme vastaisesti, haluamme, että saat tilisi mahdollisimman nopeasti uudelleen käyttöön. Lähetä meille valitus ja selvitä, miksi uskot meidän tehneen virheen. Koska tämä sääntörikkomus on mielestämme äärimmäisen vakava, otamme tilejä uudelleen käyttöön vain erikoistilanteissa, kuten tehtyämme virheen. Tämän vuoksi on tärkeää, että on toimitat meille perusteellisen, tarkan ja rehellisen selvityksen asioiden kulusta.

Verkkovastaavan säännöt

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Sellaisen toiminnan harjoittaminen, joka rikkoo Googlen Verkkovastaavan ohjeita

Esimerkkejä: avainsanoilla täyttäminen, sisällön naamiointi, harhaanjohtava uudelleenohjaus, porttisivut ja roskasisällön lähettäminen sosiaalisille verkostosivustoille

Tarvitsetko apua?

Kerro meille, jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä:
Ota yhteyttä AdWords-tukeen