Mainosverkoston väärinkäyttö

Haluamme, että käyttäjien Google-verkostossa näkemät mainokset ovat hyödyllisiä, monipuolisia, asianmukaisia ja turvallisia. Emme salli mainoksia, sisältöjä tai mainosten kohteita, jotka ovat haitallisia tai joilla yritetään huijata tai kiertää mainosten tarkistusprosessejamme. Suhtaudumme asiaan vakavasti, joten noudata näitä sääntöjä huolellisesti.

Alla on esimerkkejä asioista, joita mainoksissa tulee välttää. Lue lisätietoja käytäntöjen rikkomisen seurauksista.

Jos uskot, että mainoksesi hylättiin virheellisesti, voit pyytää tarkistusta hylättyjä mainoksia ja käytäntöjä koskevalla kysymyslomakkeella.

Haittaohjelmat ja ei-toivotut ohjelmat

Nämä vaatimukset koskevat ohjelmistoja, joita isännöidään sivustollasi tai sovelluksessasi tai joihin on linkki sivustoltasi tai sovelluksestasi. Sillä ei ole merkitystä, mainostetaanko ohjelmistoa Googlen mainontaverkostossa. Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Haitalliset ohjelmistot eli haittaohjelmat, jotka voivat vahingoittaa tietokonetta, laitetta tai verkkoa tai käyttää niitä luvatta

Esimerkkejä: tietokonevirukset, kiristysohjelmat, madot, troijalaiset, piilohallintaohjelmat (rootkit), näppäinpainalluksia tallentavat ohjelmat, piilosoittajat, vakoiluohjelmat, virustentorjuntaohjelmiksi tekeytyvät ohjelmat ja muut haittaohjelmat tai -sovellukset

Katso haittaohjelmia koskevat vaatimuksemme

Mainoskampanjat, jotka rikkovat Googlen ei-toivottujen ohjelmistojen käytäntöä

Esimerkkejä: avoimuuden puute ohjelmiston sisältämien toimintojen tai ohjelmiston asennuksen kokonaisvaikutusten suhteen, käyttöehtojen tai käyttäjän käyttöoikeussopimuksen noudattamatta jättäminen, ohjelmistojen tai sovellusten niputtaminen käyttäjän tietämättä, järjestelmämuutosten tekeminen ilman käyttäjän suostumusta, ohjelmiston käytöstä poistamisen ja asennuksen poistamisen hankaloittaminen sekä julkisesti käytettävissä olevien Google-sovellusliittymien väärä käyttö Googlen palveluiden tai tuotteiden käytön yhteydessä.

Lue Googlen ei-toivottujen ohjelmistojen käytäntö

Verkkosivustojen ja sovellusten on noudatettava Googlen ei-toivottujen ohjelmistojen käytäntöä. Jos Google havaitsee, että sivustollasi tai sovelluksessasi isännöidään ei-toivottuja ohjelmistoja tai että sivustollasi tai sovelluksessasi on ei-toivottujen ohjelmistojen linkkejä, Google saattaa poistaa niihin liittyvän mainonnan käytöstä, kunnes ongelma on korjattu. Vastaavasti saatamme hylätä mainoksesi tai jäädyttää mainonnan sivustollasi tai sovelluksessasi, jos ohjelmiston toiminta tai tarkoitus ei ilmene mainoskampanjasta selkeästi.

Jos sivustosi tai sovelluksesi jäädytetään, kaikkien sivustollesi johtavien mainosten näyttäminen keskeytyy. Voit välttyä jäädytykseltä huolehtimalla siitä, että sivustollasi tai sovelluksessasi ei ole ei-toivottuja ohjelmistoja tai ei-toivottujen ohjelmistojen linkkejä, vaikket suoraan mainostaisi kyseisiä ei-toivottuja ohjelmistoja mainoksissasi. Jos sivustosi tai sovelluksesi jäädytetään ei-toivotun ohjelmiston vuoksi, tutustu binaarihaittaohjelmia ja ei-toivottuja ohjelmistoja koskeviin lisätietoihin ja resursseihin.

Tutustu haittaohjelmien poistamisohjeisiimme. Kun olemme vahvistaneet, että kaikki haittaohjelmat on poistettu, voimme hyväksyä mainoksesi.

Kohtuuton etu

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Google-verkoston käyttäminen kohtuuttoman edun saamiseen liikennemäärissä huutokaupan muihin osallistujiin verrattuna.

Esimerkkejä: AdWordsissa yhteistyökumppaniohjelman sääntöjen vastaisesti mainostavat kumppanijäsenet, jotka pyrkivät näyttämään samanaikaisesti useilta tileiltä samalle hakulausekkeelle tai samanlaisille hakulausekkeille useita yritystäsi, sovellustasi tai sivustoasi mainostavia, sisällöltään samanlaisia tai samankaltaisia mainoksia.

Huom. Avainsanojen tulisi liittyä kohdeyleisön todennäköiseen hakutavoitteeseen, ja kunkin mainostamasi verkkosivuston tai sovelluksen tulisi tarjota selvää lisäarvoa käyttäjille.

Tutustu hylätyn mainoksen tai laajennuksen korjaamista koskeviin ohjeisiin. Jos mainoksesi hylättiin mainoksen kohteen vuoksi, lue lisätietoja jäädytetyn sivuston tai sovelluksen korjaamisesta.

Järjestelmien kiertäminen

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Sellaisen toiminnan harjoittaminen, jolla yritetään kiertää tai häiritä Googlen mainontajärjestelmiä ja ‑prosesseja

Esimerkkejä: Tällaista toimintaa ovat sisällön naamiointi, sivun tai mainoksen sisällön muuttaminen dynaamisten nimipalveluiden avulla, Googlen automaattisten järjestelmätarkistusten ohittaminen manipuloimalla mainostekstiä tai sivuston sisältöä sekä mainoksen, sivuston tai tilin kattavan arvioinnin estäminen rajoittamalla pääsyä useille aloitussivuille.

Vianetsintä: Järjestelmien kiertäminen

Suhtaudumme tällaisiin rikkomuksiin erittäin vakavasti ja pidämme niitä törkeinä sääntörikkomuksina. Jos mainostajan, sovelluksen tai sivuston todetaan yrittävän harhauttaa Google-verkostoa, seurauksena on tilin jäädyttäminen ja mainostuskielto.

Jos kyseessä on kuitenkin virhe etkä olet toiminut käytäntömme vastaisesti, haluamme, että saat tilisi mahdollisimman nopeasti uudelleen käyttöön. Lähetä meille valitus ja selvitä, miksi uskot meidän tehneen virheen. Koska tämä sääntörikkomus on mielestämme äärimmäisen vakava, otamme tilejä uudelleen käyttöön vain erikoistilanteissa, kuten tehtyämme virheen. Tämän vuoksi on tärkeää, että on toimitat meille perusteellisen, tarkan ja rehellisen selvityksen asioiden kulusta.

Verkkovastaavan säännöt

Seuraavat asiat eivät ole sallittuja:

Sellaisen toiminnan harjoittaminen, joka rikkoo Googlen Verkkovastaavan ohjeita

Esimerkkejä: avainsanoilla täyttäminen, sisällön naamiointi, harhaanjohtava uudelleenohjaus, porttisivut ja roskasisällön lähettäminen sosiaalisille verkostosivustoille

Tarvitsetko apua?

Kerro meille, jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä:
Ota yhteyttä AdWords-tukeen