Datan kerääminen ja käyttö

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Käyttäjien on voitava luottaa siihen, että heidän tietojaan käsitellään kunnioittavasti ja huolellisesti Tästä syystä mainontakumppanimme eivät saa käyttää näitä tietoja väärin eivätkä kerätä niitä epäselviä käyttötarkoituksia varten tai ilman asiaankuuluvia ilmoituksia tai suojaustoimenpiteitä.

Huomaa, että lisäkäytäntöjä sovelletaan käytettäessä personoitua mainontaa, joka sisältää uudelleenmarkkinoinnin ja omat yleisöt. Jos käytät personoidun mainonnan kohdistusominaisuuksia, tutustu personoitujen mainosten datan keräämistä ja käyttöä koskeviin käytäntöihin.

Alla on esimerkkejä asioista, joita mainoksissa tulee välttää. Lue lisää käytäntörikkomusten seurauksista.

Näiden käytäntöjen rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilisi jäädyttämistä. Lue lisää tilien jäädyttämisestä.

Riittämätön tietoturva

Tämä ei ole sallittua:

Asianmukaisiin toimialan standardeihin perustuvien suojaustoimenpiteiden käyttämättä jättäminen kerättävien tietojen tyyppiin nähden

Joitakin esimerkkejä: Credit- ja debit-korttien, pankki- tai sijoitustilien, pankkisiirtojen, kansallisten henkilökorttien, vero-, eläke-, terveydenhuolto-, ajokortti- tai henkilötunnusten numeroiden kerääminen suojaamattomalla sivulla, joka ei ole SSL-suojattu (Secure Socket Layer) ja jolla ei ole kelvollista SSL-varmennetta

Vianetsintä: Riittämätön tietoturva
  1. Korjaa mainoksen kohde. Voit joko lopettaa käyttäjien henkilötietojen keräämisen tai kerätä henkilötietoja suojatun SSL-palvelimen kautta, jotta tiedot pysyvät turvassa.
    • Vaihtoehto 1: Käytä suojattua palvelinta.
      Käytä henkilötietojen keräämiseen suojattua käsittelypalvelinta (SSL). Kun SSL on käytössä, verkkosivusi URL-osoitteen alussa on https://, ei http://. Lue lisätietoja SSL:n määrittämisestä sivustollesi.
    • Vaihtoehto 2: Älä kerää käyttäjätietoja.
      Muuta sivustoasi tai sovellustasi siten, ettei se pyydä henkilötietoja, kun käyttäjät käyttävät sisältöäsi.
  2. Muokkaa mainosta. Tämän jälkeen mainoksesi ja sen kohde lähetetään uudelleen tarkistettaviksi.

Useimmat mainokset tarkistetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset vaativat kuitenkin tarkempaa käsittelyä, joten niiden tarkistus voi kestää kauemmin.

Kielletty tietojen jakaminen

Tämä ei ole sallittua:

Henkilökohtaisten tunnistetietojen (HTT) jakaminen Googlelle uudelleenmarkkinointitagien, konversioseurannan tagien tai muiden mainoksiin mahdollisesti liittyvien tuotetietosyötteiden kautta

Joitakin esimerkkejä: Käyttäjien sähköpostiosoitteiden jakaminen sellaisten URL-osoitteiden kautta, joissa on uudelleenmarkkinointitageja

Huom. Tämä vaatimus ei koske Google Ads ‑palveluita, joihin sovelletaan Google Adsin datankäsittelyehtoja (esim. laajennetut konversiot, asiakaskohdistus, ostot kaupasta ja ostot kaupasta (suora lataus)).

Vianetsintä: Kielletty tietojen jakaminen
  1. Selvitä ongelman aiheuttaja. Tarkista Googlen lähettämästä rikkomusilmoituksesta, mitkä URL-osoitteet rikkovat käytäntöä. Henkilötietoja päätyy Googlelle välitettäviin URL-osoitteisiin usein tahattomasti esimerkiksi verkkolomakkeiden, kirjautumissivujen tai sähköpostimarkkinoinnin muokattujen kampanjaparametrien kautta.
  2. Poista henkilötiedot jaetuista tiedoista. Päivitä järjestelmäsi niin, että URL-osoitteisiin ei sisällytetä henkilötietoja. Alla on esitelty tavallisimpia tapoja henkilötietojen poistamiseen URL-osoitteista.

Verkkolomakkeet: HTML-lomakkeet on lähetettävä käyttämällä POST-protokollaa. Jos lomake lähetetään GET-protokollaa käyttäen, lomakkeen parametrit päätyvät osoitekenttään osaksi URL-osoitetta. Päivitä sivun lähdekoodia tai osaa, joka luo HTML-koodin, niin että lomakkeen tagin attribuuttiin sisältyy method="post". Lue lisätietoja lomakkeessa käytettävästä menetelmästä.

Kirjautumissivut: Erityisesti käyttäjäprofiileja ja kirjautumista käyttävillä sivustoilla henkilötiedot voivat sisältyä rakenteellisesti URL-osoitteisiin. Korvaa URL-osoitteessa olevat henkilötiedot yksilöllisellä sivustokohtaisella tunnuksella (UUID).

Sähköpostimarkkinoinnin muokatut kampanjaparametrit: Tarkista testisähköpostimarkkinointikampanjasi luomat URL-osoitteet ja selvitä, sisältävätkö URL-parametrit sähköpostiosoitteita tai muita henkilötietoja. Anna kullekin käyttäjälle yksilöllinen sivustokohtainen tunnus (UUID-tunnus) ja seuraa UUID-tunnusta URL-parametrien kautta.

Voit estää henkilötietojen välittymisen Googlelle käyttämällä UUID-tunnusta. Esimerkiksi site.com/my_settings/sample@email.com voidaan muuttaa muotoon site.com/my_settings/43231. Tässä esimerkissä 43231 on tunnus, joka yhdistää tilin osoitteeseen sample@email.com.
  3. Täytä vastauslomake. Ilmoita lomakkeella, että olet ryhtynyt toimenpiteisiin ongelman korjaamiseksi. Lomake kertoo Googlelle, kuinka pitkälle korjausprosessi on edennyt.
  4. Odota vahvistusta ongelman korjaamisesta. Kun olet lähettänyt vastauslomakkeen, Google tarkistaa tilanteen ja selvittää, onko sivuston ongelmat korjattu. Kahden viikon kuluessa saat joko vahvistuksen siitä, että ongelmat on korjattu, tai ilmoituksen siitä, että tiliisi liittyvissä URL-osoitteissa jaetaan edelleen henkilötietoja. Tarkista tällöin Googlen lähettämästä päivitetystä luettelosta URL-osoitteet, jotka ovat edelleen käytännön vastaisia.

Ennen kuin teet muutoksia varsinaiselle sivustollesi, voit varmistaa muutosten toimivuuden testisivustolla. Lisää tagit testisivustolle samalla Google Ads ‑asiakastunnuksella, jota käytät räätälöidyssä mainonnassa. Kun testisivustosi näkyy henkilötietoja sisältävien URL-osoitteiden luettelossa, voit tehdä testimuutokset. Jos testisivustosi ei enää välitä henkilötietoja, raporttien lähettäminen lopetetaan. Tämän jälkeen voit tehdä tarvittavat muutokset varsinaiselle sivustollesi.

Uudelleenmarkkinointiluettelot ja muut uudelleenmarkkinointiin perustuvat luettelot, kuten omat yhdistelmäluettelot tai samankaltaiset yleisöt, poistetaan käytöstä, jos ne eivät noudata tätä käytäntöä. Lue lisää käytäntörikkomusten seurauksista.

Henkilökohtaisten tietojen väärinkäyttö

Tämä ei ole sallittua:

Henkilötietojen käyttäminen tavoilla, joihin käyttäjät eivät ole antaneet lupaa

Joitakin esimerkkejä: Käyttäjien yhteystietojen jälleenmyynti, käyttäjien kuvien käyttäminen mainoksissa ilman heidän suostumustaan

Mainokset, jotka on kohdistettu suoraan käyttäjälle henkilötietojen avulla

Esimerkki: Mainokset, joissa käytetään käyttäjän nimeä, titteliä tai työtehtävää

Tarkempi esimerkki: "Hei Matti Meikäläinen – osta kukkia täältä!"

Mainokset, joissa annetaan ymmärtää, että mainostajalla on tiedossaan käyttäjän henkilötietoja

Joitakin esimerkkejä: Mainokset, joissa väitetään, että käyttäjän taloustilanne tai poliittiset kytkökset ovat tiedossa

Tarkempi esimerkki: "Hukut velkoihin. Hae apua heti".

Euroopassa olevia käyttäjiä koskeva suostumus

Tämä ei ole sallittua:

Punainen x-merkki Mainoskampanjat, jotka ovat Euroopassa olevia käyttäjiä koskevan suostumuskäytännön vastaisia.

Esimerkki: Mainoskampanjassa käytetään Google Adsin ominaisuuksia (esim. uudelleenmarkkinointia tai konversioseurantaa), mutta Euroopan talousalueella tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa olevilta käyttäjiltä ei ole pyydetty tarvittavaa suostumusta evästeiden tai (uudelleenmarkkinoinnin yhteydessä) henkilökohtaisen datan käyttöön mainosten personointia varten

Luvattomat evästeet Googlen verkkotunnuksissa

Tämä ei ole sallittua:

Evästeen määrittäminen Google-verkkotunnukseen

Joitakin esimerkkejä: Evästeen määrittäminen muun yhteisön kuin Googlen toimesta doubleclick.net- tai googlesyndication.com-verkkosivustolle tai minkä tahansa muun yhteisön mahdollistaminen evästeen määrittämiseen

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on kysyttävää käytännöistämme, ota yhteyttä Google Ads ‑tukeen .