Osuvuus, selkeys ja tarkkuus

Käytäntö

Mainostekstin on oltava osuva, selkeä ja tarkka, ja sen on kuvattava tarjottuja tuotteita tai palveluja.

Osuvuus
  • Mainosten ja avainsanojen on liityttävä suoraan mainoksen aloitussivun sisältöön. Kun käyttäjät näkevät mainoksesi, heidän on ymmärrettävä, millaisia tuotteita, palveluita tai muuta sisältöä sivustostasi löytyy.
  • Mainoksessa mainostettujen tuotteiden tai palvelujen on löydyttävä aloitussivulta. Tutustu myös mainostajien väitteiden käytäntöön.
Puhelinnumerot
  • Puhelinnumeroita ja kirjaimista muodostuvia puhelinnumeroita ei saa käyttää mainostekstissä eikä sivustolinkkilaajennuksessa, paitsi yritysten nimissä, jotka ovat todellisia puhelinnumeroita (kuten 1800-EXAMPLE). Mainoksissa olevat puhelinnumerot voivat hämmentää käyttäjiä, sillä he saattavat luulla päätyvänsä puhelinkeskusteluun verkkosivuston sijaan. Jos haluat, että asiakkaat voivat soittaa sinulle suoraan mainoksestasi, käytä puhelulaajennuksia.
Selkeys
  • Mainokset eivät saa simuloida sähköpostilaatikon ilmoituksia.
  • Mainoksista ei saa puuttua tekstirivejä, eikä niissä saa käyttää liikaa välilyöntejä tai huonoa kielioppia.
  • Mainosten, joissa käytetään avainsanojen lisäämistä, on oltava kieliopillisesti ja loogisesti oikeita ja tuotettava mainostajan kannalta merkityksellinen mainosteksti.
  • Mainoksissa ei saa käyttää toimintakehotuksia, kuten "klikka tätä" tai "klikkaa +1", jotka voisivat liittyä mihin tahansa mainokseen aiheesta riippumatta. Tämä koskee myös mainoksen kolmannella rivillä käytettyjä ilmauksia, jotka johtavat näkyvään URL-osoitteeseen, kuten "käy sivustossa."

Tämän käytännön tarkoitus on auttaa käyttäjiämme löytämään selkeitä ja tarkkoja tietoja tuotteista tai palveluista, joita he etsivät.

Esimerkkejä

Esimerkkimainos Hyväksytäänkö seuraavat tapaukset?
Google AdWords
adwords.google.fi
Edullista verkkomainontaa
Luo mainoskampanja!
Sallittu
Mainosteksti on selkeä ja kuvaava.
Ad Words, Word Ads
adwords.google.fi
Me olemme sanoja,
jotka mainostavat maailmaa.
Ei sallittu
Mainosteksti on epäselvä ja hämmentävä.
Google AdWords
adwords.google.fi

Luo mainoskampanja!
Ei sallittu
Mainostekstistä puuttuu tekstirivi.
(1) Kaveripyyntö
esimerkki.fi
Ystäväsi on ihastunut
sinuun. Lisätietoja!
Ei sallittu
Mainosteksti yrittää simuloida sähköpostilaatikon ilmoitusta tai viestipyyntöä.
Google AdWords
Luo tili - klikkaa tätä
Lisätietoja. Käy osoitteessa:
adwords.google.fi
Ei sallittu
Ilmaus "klikkaa tätä" ei ole sallittu. Kolmas rivi jatkuu näkyvään URL-osoitteeseen, mikä ei myöskään ole sallittua.
Ilmaispelejä lataamatta
esimerkki.fi
Etsi Ilmaispelejä lataamatta
Tarkastele Ilmaispelejä lataamatta
Ei sallittu
Avainsanojen lisääminen johtaa mainokseen, jossa ei ole järkeä.
DSLR-kamerat
esimerkki.fi/haku/DSLR+kamera
Osta DSLR-kameroita
Säästä reilusti!
Ei sallittu
Mainoksessa ei kerrota selvästi, että aloitussivu, jolle mainos johtaa, tulee olemaan hakutulossivu.
DSLR-kamerat
esimerkki.fi/haku/DSLR+kamera
Etsi DSLR-kameroita
Löydä mahtavia tarjouksia!
Sallittu
Mainoksessa kerrotaan selvästi, että käyttäjä pystyy etsimään DSLR-kameroita.

Mitä voin tehdä, jos mainos hylätään?

Jos mainos hylätään tämän käytännön rikkomisen takia, seuraavista vinkeistä voi löytyä ratkaisu ongelmaan:

• Tarkista mainoksesi ja avainsanasi ja varmista, että ne liittyvät suoraan siihen, mitä käyttäjä näkee, kun hän napsauttaa mainostasi.
  • Varmista, että mainoksessasi mainostamasi tuotteet tai palvelut näkyvät aloitussivullasi.
  • Tarkista mainostekstisi ja korjaa mainokset, joista puuttuu tekstirivejä ja joissa käytetään liikaa välilyöntejä tai huonoa kielioppia.
  • Harkitse puhelulaajennusten käyttämistä mainostekstissäsi tai sivustolinkeissäsi puhelinnumeron sijaan.
  • Tarkista, etteivät mainoksesi simuloi sähköpostilaatikon ilmoituksia tai kaveri- tai ihastuspyyntöjä tai -ilmoituksia.

Miten voin lähettää mainokseni uudelleen tarkistettavaksi?

Jos mainoksesi hylätään, voit lähettää sen uudelleen tarkistettavaksi muokkaamalla mainosta ja tallentamalla sen. Jotta mainostasi ei hylätä uudelleen, varmista ennen mainoksen tallentamista, että se on käytäntöjemme mukainen eikä sisällä viitteitä kelpaamattomaan sisältöön.

Voit muokata mainosta seuraavasti:

1. Käy tilisi Mainokset-välilehdellä.
  2. Siirry taulukossa muokattavan mainoksen rivin päälle. Voit muokata mainosta suoraan taulukossa klikkaamalla kynäkuvaketta mainoksen vieressä.
  3. Kun mainos on valmis, valitse Tallenna.

Kun olet muokannut mainostasi ja tallentanut sen, Tila-sarake muuttuu Hylätty-tilasta toiseen tilaan, kuten Tarkistus käynnissä tai Kelvollinen. Tarkistamme useimmat mainokset yhden työpäivän kuluessa. Jotkin mainokset edellyttävät tarkemman tarkistuksen, joten niiden tarkistaminen saattaa kestää kauemmin.

Mitä tapahtuu, jos rikon tätä käytäntöä?

• Mainoksen hylkääminen: Mainokset, jotka eivät noudata tätä käytäntöä, saatetaan hylätä. Hylättyä mainosta ei voida näyttää ennen kuin käytäntörikkomus on korjattu ja mainos hyväksytty.
  • Verkkotunnuksen poistaminen käytöstä: Käytäntöä rikkovat verkkosivustot voidaan jäädyttää. Tällöin verkkosivustoa ei voi mainostaa AdWordsin avulla, ennen kuin ongelma on korjattu.
  • Tilin jäädyttäminen: Tili saatetaan jäädyttää, jos rikkomuksia on useita tai jos ne ovat vakavia. Jos näin tapahtuu, kaikki jäädytetyn tilin mainokset lakkaavat näkymästä, emmekä voi enää ottaa vastaan mainoksiasi. Myös kaikki tiliin liitetyt tilit saatetaan jäädyttää pysyvästi ja uudet tilit saatetaan jäädyttää automaattisesti niitä luotaessa. Lisätietoja jäädytetyistä tileistä.

Yhteystiedot

Jos sinulla on vielä kysyttävää tästä käytännöstä, voit ottaa meihin yhteyttä alla olevan linkin kautta. Siirryt lomakkeeseen, jolla voit lähettää kysymyksesi meille.
Ota yhteyttä AdWords-tukeen