Sundhed og medicin

Google begrænser promovering af sundhedsrelateret indhold, f.eks.:
  • Håndkøbsmedicin
  • Receptpligtig medicin og oplysninger om receptpligtig medicin
  • Onlineapoteker og fysiske apoteker
  • Graviditets- og fertilitetsrelaterede produkter og ydelser
  • Medicinske tjenester og procedurer
  • Rekruttering til kliniske forsøg
  • Behandlinger til fremme af seksuel præstation

Hvilke begrænsninger der gælder for dette indhold, kan variere, afhængigt af hvilket produkt eller hvilken tjeneste du promoverer, og hvilke lande du målretter mod. Noget indhold, f.eks. ikke-godkendte lægemidler, må ikke promoveres nogen steder.

Afhængigt af hvilket indhold du promoverer, og i hvilke lande dine annoncer vises, skal du muligvis ansøge om forhåndsgodkendelse hos Google, før du annoncerer for sundhedsrelateret indhold.

Nedenfor er nogle eksempler på sundhedsindhold, som vi kun tillader under visse omstændigheder. Noget indhold er kun tilgængeligt i visse regioner, så husk at se listen over landespecifikke begrænsninger for hvert land, du planlægger at annoncere i.

Hvis du mener, at din annonce er blevet afvist ved en fejl, kan du anmode om en ny gennemgang via formularen til afviste annoncer og politikspørgsmål.

Producenter af lægemidler

Google tillader kun producenter af lægemidler at annoncere i udvalgte lande.

Receptpligtig medicin

Producenter af lægemidler må kun annoncere for receptpligtig medicin i følgende lande: Canada, New Zealand og USA

Håndkøbsmedicin

Producenter af lægemidler må kun annoncere for håndkøbsmedicin i følgende lande: Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Holland, Hongkong, Kina, Indien, Italien, Japan, Mexico, New Zealand, Norge, Polen, Rusland, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydkorea, Tyskland, USA og Østrig

Andre producenter og leverandører

Producenter af upakket medicin, leverandører til sundhedsfagligt personale og leverandører af antistoffer, peptider og kemiske forbindelser til kommercielle laboratorier må kun annoncere i følgende lande: Canada og USA

Certificering

Producenter af lægemidler skal certificeres af Google for at kunne vise annoncer. Se nedenfor, hvordan du ansøger.

Salg af receptpligtig medicin

Google begrænser promovering af onlineapoteker. For at afgøre, om en annoncør promoverer et onlineapotek, tager vi hensyn til en række faktorer, f.eks. indholdet af dine annoncer, dit website eller din app, samt de produkter eller tjenester, du tilbyder. Af hensyn til brugersikkerheden og andre grunde anvender vi denne politik med forsigtighed, især ved landingssider, der linker eller henviser til indhold, som på nogen måde ser ud til at være onlinesalg af lægemidler, uanset om det er receptpligtig eller håndkøbsmedicin.

Lande

Google tillader kun promovering af onlineapoteker i disse lande: Australien, Brasilien, Canada, Holland, Hongkong, Japan, Kina, Mexico, New Zealand, Norge, Storbritannien, Sverige, Taiwan, Tyskland, USA og Østrig

Google tillader ikke promovering af onlineapoteker i andre lande.

Søgeord

Google tillader kun annoncører af onlineapoteker at byde på søgeord, der indeholder udtryk, som relaterer til receptpligtig medicin, i følgende lande: Australien, Canada, Holland, New Zealand, Storbritannien Tyskland og USA.

Certificering

Onlineapoteker skal certificeres af Google for at kunne vise annoncer. Se nedenfor, hvordan du ansøger. For at blive certificeret af Google skal onlineapotekerne være registreret hos de relevante sundhedsmyndigheder i de lande, som deres annoncekampagner er rettet imod.

Term for lægemiddel, der er underlagt begrænsninger

I de fleste dele af verden tillader Google ikke brug af udtryk med relation til receptpligtig medicin i annoncetekster, på landingssider eller som søgeord.

• I kampagner, der er målrettet mod Canada, New Zealand eller USA, må visse virksomheder, f.eks. onlineapoteker og lægemiddelproducenter, anvende udtryk, der er relateret til receptpligtig medicin, i annoncetekster og på landingssider. Disse virksomheder skal være certificeret af Google for at kunne vise annoncer – få flere oplysninger om, hvordan du ansøger, nedenfor.
  • Hvis dine kampagner ikke er målrettet mod Canada, New Zealand eller USA, må du ikke bruge udtryk, der er relateret til receptpligtig medicin, i annoncetekster eller på landingssider.
  • I begrænset omfang, og hvor det er tilladt ifølge den lokale lovgivning, tillader Google undtagelser til denne politik i sundhedsfremmende kampagner fra offentlige instanser eller etablerede sundhedsfremmende nonprofitorganisationer. Hvis du vil ansøge om en sådan undtagelse for at kunne bruge udtryk, der er relateret til receptpligtig medicin, i annoncetekst, på landingssider eller som søgeord, skal du kontakte os.

Se en ikke-udtømmende liste over receptpligtig medicin eller aktive stoffer, der overvåges i henhold til denne politik.

Sådan løser du problemer med relation til politikken vedrørende term for lægemiddel, der er underlagt begrænsninger

Din annonce, dit website eller din app annoncerer for receptpligtig medicin, og det er ikke tilladt for mindst ét land, som din kampagne er målrettet mod.

Fjern alle referencer til receptpligtig medicin og steroider fra din annonce og dit website eller din app. Alternativt kan du ændre målretningen efter sted for dine kampagner, så du kun målretter mod lande, hvor denne tjeneste er tilladt. Se ovenstående afsnit for at få nærmere oplysninger om landespecifikke restriktioner for de lande, du målretter mod.

Ikke-godkendte lægemidler

Google tillader ikke promovering af følgende indhold, uanset eventuelle påstande om lovlighed:

• Alle varer på denne ikke-udtømmende liste over forbudte lægemidler og kosttilskud
  • Produkter, der indeholder efedra
  • Produkter, der indeholder humant choriongonadotropin (hCG) i forbindelse med vægttab eller vægtkontrol, eller når de annonceres sammen med anabolske steroider
  • Urte- og diættilskud med aktive farmaceutiske eller farlige stoffer
  • Falske eller vildledende sundhedsanprisninger, herunder påstande om, at et produkt er lige så effektivt som receptpligtig medicin eller kontrollerede stoffer
  • Produkter, der ikke er godkendt af myndighederne, og som markedsføres på en måde, der antyder, at de er sikre eller effektive at anvende til forebyggelse, helbredelse eller behandling af en bestemt sygdom eller lidelse
  • Produkter, der har været genstand for myndigheds- eller lovindgreb eller advarsler
  • Produkter med navne, der til forveksling ligner et ikke-godkendt lægemiddel, kosttilskud eller kontrolleret stof

Google tillader ikke promovering af DHEA- og melatoninprodukter noget sted undtagen Australien, Canada, Storbritannien og USA.

Yderligere oplysninger om ikke-godkendte eller vildledende lægemidler og kosttilskud, som vi overvåger, kan fås på adressen www.legitscript.com.

Sådan løser du problemer med relation til politikken vedrørende ikke-godkendte lægemidler
  1. Læs ovenstående politik for at se, hvilke typer af indhold vi ikke tillader, samt landespecifikke begrænsninger for steder, din kampagne er målrettet mod.
  2. Ret problemerne på dit website eller i din app. Hvis din annonce fører til indhold, der overtræder denne politik, skal du rette problemerne på dit website eller i din app, så annoncen overholder politikken. Herefter skal du anmode om en gennemgang af dit website eller din app, inden du fortsætter til næste trin i ændringen af din annoncetekst.
    Gennemgå mit rettede website
  3. Fjern det pågældende indhold fra din annonce. Hvis din annonce overtræder denne politik, skal du redigere den, så den overholder politikken.
    Gå til min konto
    • Hold markøren over den annonce, du gerne vil redigere, på fanen Annoncer.
    • Klik på blyantikonet ud for din annonce for at redigere den.
    • Klik på Gem, når du er færdig.
    Når du redigerer og gemmer din annonce, sendes den til os med henblik på gennemgang. De fleste annoncer gennemgås inden for én hverdag. Det kan dog i nogle tilfælde tage længere tid, hvis der er brug for en mere kompleks gennemgang. Hvis vi konstaterer, at du har fjernet det uacceptable indhold fra din annonce og din landingsside, kan vi godkende din annonce til visning.
Hvis du ikke kan løse problemet med overtrædelserne eller vælger ikke at gøre det, skal du fjerne din annonce for at undgå, at din konto i fremtiden suspenderes for at have for mange afviste annoncer.
Sådan løser du problemer med relation til politikken vedrørende DHEA eller melatonin
  1. Læs ovenstående politik for at se, hvilke typer af indhold vi ikke tillader, samt landespecifikke begrænsninger for steder, din kampagne er målrettet mod.
  2. Målret mod en anden placering. Hvis din annonce overholder de grundlæggende politikkrav, men ikke overholder politikkravene for de lande, du målretter mod, kan du vælge at redigere din målretning efter placering for at vise dine annoncer andre steder, hvor de overholder vores krav. Når du kun målretter din kampagne mod godkendte placeringer, skal du anmode om en gennemgang af dine afviste annoncer. Vi kontrollerer herefter, om de kan starte med at blive vist:
    Anmod om gennemgang

Hvis det er vigtigt for dig fortsat at målrette mod de aktuelle steder, kan du også vælge at følge nedenstående trin for at sikre, at din annonce og dit website eller din app overholder politikken.

3. Ret problemerne på dit website eller i din app. Hvis din annonce fører til indhold, der overtræder denne politik, skal du rette problemerne på dit website eller i din app, så annoncen overholder politikken. Herefter skal du anmode om en gennemgang af dit website eller din app, inden du fortsætter til næste trin i ændringen af din annoncetekst.
    Gennemgå mit rettede website
  4. Fjern det pågældende indhold fra din annonce. Hvis din annonce overtræder denne politik, skal du redigere den, så den overholder politikken.
    Gå til min konto
    • Hold markøren over den annonce, du gerne vil redigere, på fanen Annoncer.
    • Klik på blyantikonet ud for din annonce for at redigere den.
    • Klik på Gem, når du er færdig.
    Når du redigerer og gemmer din annonce, sendes den til os med henblik på gennemgang. De fleste annoncer gennemgås inden for én hverdag. Det kan dog i nogle tilfælde tage længere tid, hvis der er brug for en mere kompleks gennemgang. Hvis vi konstaterer, at du har fjernet det uacceptable indhold fra din annonce og din landingsside, kan vi godkende din annonce til visning.
Hvis du ikke kan løse problemet med overtrædelserne eller vælger ikke at gøre det, skal du fjerne din annonce for at undgå, at din konto i fremtiden suspenderes for at have for mange afviste annoncer.

Rekruttering til kliniske forsøg

Google tillader kun promovering af rekruttering til kliniske forsøg i Australien, Belgien, Canada, Filippinerne, Frankrig, Holland, Indonesien, Irland, Israel, Italien, Japan, Kina, Korea, Malaysia, Singapore, Storbritannien, Taiwan, Thailand, Tyskland, USA og Vietnam.

Ved promovering af rekruttering til kliniske forsøg må der ikke annonceres for receptpligtig medicin eller skabes vildledende forventninger mht. virkninger eller lignende af et produkt, som testes, og det må heller ikke antydes, at det testede produkt er sikkert.

Sådan løser du problemer med relation til politikken vedrørende rekruttering til kliniske forsøg
  1. Læs ovenstående politik for at se, hvilke typer af indhold vi ikke tillader, samt landespecifikke begrænsninger for steder, din kampagne er målrettet mod.
  2. Målret mod en anden placering. Hvis din annonce overholder de grundlæggende politikkrav, men ikke overholder politikkravene for de lande, du målretter mod, kan du vælge at redigere din målretning efter placering for at vise dine annoncer andre steder, hvor de overholder vores krav. Når du kun målretter din kampagne mod godkendte placeringer, skal du anmode om en gennemgang af dine afviste annoncer. Vi kontrollerer herefter, om de kan starte med at blive vist:
    Anmod om gennemgang

Hvis det er vigtigt for dig fortsat at målrette mod de aktuelle steder, kan du også vælge at følge nedenstående trin for at sikre, at din annonce og dit website eller din app overholder politikken.

3. Ret problemerne på dit website eller i din app. Hvis din annonce fører til indhold, der overtræder denne politik, skal du rette problemerne på dit website eller i din app, så annoncen overholder politikken. Herefter skal du anmode om en gennemgang af dit website eller din app, inden du fortsætter til næste trin i ændringen af din annoncetekst.
    Gennemgå mit rettede website
  4. Fjern det pågældende indhold fra din annonce. Hvis din annonce overtræder denne politik, skal du redigere den, så den overholder politikken.
    Gå til min konto
    • Hold markøren over den annonce, du gerne vil redigere, på fanen Annoncer.
    • Klik på blyantikonet ud for din annonce for at redigere den.
    • Klik på Gem, når du er færdig.
    Når du redigerer og gemmer din annonce, sendes den til os med henblik på gennemgang. De fleste annoncer gennemgås inden for én hverdag. Det kan dog i nogle tilfælde tage længere tid, hvis der er brug for en mere kompleks gennemgang. Hvis vi konstaterer, at du har fjernet det uacceptable indhold fra din annonce og din landingsside, kan vi godkende din annonce til visning.
Hvis du ikke kan løse problemet med overtrædelserne eller vælger ikke at gøre det, skal du fjerne din annonce for at undgå, at din konto i fremtiden suspenderes for at have for mange afviste annoncer.

HIV-tests til hjemmebrug

Google forbyder annoncer for HIV-hjemmetest overalt i verden undtagen i USA. I USA må annoncører annoncere for HIV-hjemmetest, som er godkendt af FDA.

Sådan løser du problemer med relation til politikken vedrørende HIV-tests til hjemmebrug
  1. Læs ovenstående politik for at se, hvilke typer af indhold vi ikke tillader, samt landespecifikke begrænsninger for steder, din kampagne er målrettet mod.
  2. Målret mod en anden placering. Hvis din annonce overholder de grundlæggende politikkrav, men ikke overholder politikkravene for de lande, du målretter mod, kan du vælge at redigere din målretning efter placering for at vise dine annoncer andre steder, hvor de overholder vores krav. Når du kun målretter din kampagne mod godkendte placeringer, skal du anmode om en gennemgang af dine afviste annoncer. Vi kontrollerer herefter, om de kan starte med at blive vist:
    Anmod om gennemgang

Hvis det er vigtigt for dig fortsat at målrette mod de aktuelle steder, kan du også vælge at følge nedenstående trin for at sikre, at din annonce og dit website eller din app overholder politikken.

3. Ret problemerne på dit website eller i din app. Hvis din annonce fører til indhold, der overtræder denne politik, skal du rette problemerne på dit website eller i din app, så annoncen overholder politikken. Herefter skal du anmode om en gennemgang af dit website eller din app, inden du fortsætter til næste trin i ændringen af din annoncetekst.
    Gennemgå mit rettede website
  4. Fjern det pågældende indhold fra din annonce. Hvis din annonce overtræder denne politik, skal du redigere den, så den overholder politikken.
    Gå til min konto
    • Hold markøren over den annonce, du gerne vil redigere, på fanen Annoncer.
    • Klik på blyantikonet ud for din annonce for at redigere den.
    • Klik på Gem, når du er færdig.
    Når du redigerer og gemmer din annonce, sendes den til os med henblik på gennemgang. De fleste annoncer gennemgås inden for én hverdag. Det kan dog i nogle tilfælde tage længere tid, hvis der er brug for en mere kompleks gennemgang. Hvis vi konstaterer, at du har fjernet det uacceptable indhold fra din annonce og din landingsside, kan vi godkende din annonce til visning.
Hvis du ikke kan løse problemet med overtrædelserne eller vælger ikke at gøre det, skal du fjerne din annonce for at undgå, at din konto i fremtiden suspenderes for at have for mange afviste annoncer.

Abort

Google tillader ikke annoncer, der er relateret til abort, i følgende lande:

• Antigua og Barbuda, Argentina, Aruba, Bahamas, Bahrain, Belgien, Belize, Bolivia, Brasilien, Caymanøerne, Chile, Colombia, Costa Rica, De Forenede Arabiske Emirater, Djibouti, Dominica, Den Dominikanske Republik, Ecuador, Egypten, El Salvador, Filippinerne, Frankrig, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Haiti, Honduras, Hongkong, Indien, Indonesien, Iran, Irak, Italien, Jamaica, Jordan, Sydkorea, Kuwait, Libanon, Libyen, Malaysia, Martinique, Marokko, Mexico, Nicaragua, Oman, Pakistan, Palæstinensiske område, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Qatar, Rusland, Saint Barthelemy, Saudi Arabien, Schweiz, Singapore, Spanien, St. Kitts og Nevis, St. Lucia, Surinam, Syrien, Taiwan, Thailand, Tunesien, Tyskland, Ukraine, Ungarn, Uruguay, Venezuela og Yemen

Hvis annoncer med relation til abort er tilladt i dit land, vises dine annoncer på Søgenetværket. Disse annoncer klassificeres dog som Godkendt (begrænset), hvilket betyder, at de kun vises i godkendte områder, og at der kan være yderligere begrænsninger for dit land. Se de landespecifikke sektioner nedenfor for at få flere oplysninger om, hvordan politikkerne varierer fra land til land.

Annoncer med relation til abort vises ikke på Google Displaynetværket, heller ikke hvis de har statussen "Godkendt (begrænset)".

Sådan løser du problemer med relation til politikken vedrørende abort
  1. Læs ovenstående politik for at se, hvilke typer af indhold vi ikke tillader, samt landespecifikke begrænsninger for steder, din kampagne er målrettet mod.
  2. Målret mod en anden placering. Hvis din annonce overholder de grundlæggende politikkrav, men ikke overholder politikkravene for de lande, du målretter mod, kan du vælge at redigere din målretning efter placering for at vise dine annoncer andre steder, hvor de overholder vores krav. Når du kun målretter din kampagne mod godkendte placeringer, skal du anmode om en gennemgang af dine afviste annoncer. Vi kontrollerer herefter, om de kan starte med at blive vist:
    Anmod om gennemgang

Hvis det er vigtigt for dig fortsat at målrette mod de aktuelle steder, kan du også vælge at følge nedenstående trin for at sikre, at din annonce og dit website eller din app overholder politikken.

3. Ret problemerne på dit website eller i din app. Hvis din annonce fører til indhold, der overtræder denne politik, skal du rette problemerne på dit website eller i din app, så annoncen overholder politikken. Herefter skal du anmode om en gennemgang af dit website eller din app, inden du fortsætter til næste trin i ændringen af din annoncetekst.
    Gennemgå mit rettede website
  4. Fjern det pågældende indhold fra din annonce. Hvis din annonce overtræder denne politik, skal du redigere den, så den overholder politikken.
    Gå til min konto
    • Hold markøren over den annonce, du gerne vil redigere, på fanen Annoncer.
    • Klik på blyantikonet ud for din annonce for at redigere den.
    • Klik på Gem, når du er færdig.
    Når du redigerer og gemmer din annonce, sendes den til os med henblik på gennemgang. De fleste annoncer gennemgås inden for én hverdag. Det kan dog i nogle tilfælde tage længere tid, hvis der er brug for en mere kompleks gennemgang. Hvis vi konstaterer, at du har fjernet det uacceptable indhold fra din annonce og din landingsside, kan vi godkende din annonce til visning.
Hvis du ikke kan løse problemet med overtrædelserne eller vælger ikke at gøre det, skal du fjerne din annonce for at undgå, at din konto i fremtiden suspenderes for at have for mange afviste annoncer.

Prævention

Google tillader ikke annoncer, der er relateret til prævention eller fertilitetsprodukter, i følgende lande:

• Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater, Det Palæstinensiske Selvstyreområde, Djibouti, Egypten, Hongkong, Iran, Irak, Jordan, Kina, Kuwait, Libanon, Libyen, Malaysia, Marokko, Oman, Qatar, Saudi-Arabien, Syrien, Thailand, Tunesien, Ukraine og Yemen
Sådan løser du problemer med relation til politikken vedrørende prævention
  1. Læs ovenstående politik for at se, hvilke typer af indhold vi ikke tillader, samt landespecifikke begrænsninger for steder, din kampagne er målrettet mod.
  2. Målret mod en anden placering. Hvis din annonce overholder de grundlæggende politikkrav, men ikke overholder politikkravene for de lande, du målretter mod, kan du vælge at redigere din målretning efter placering for at vise dine annoncer andre steder, hvor de overholder vores krav. Når du kun målretter din kampagne mod godkendte placeringer, skal du anmode om en gennemgang af dine afviste annoncer. Vi kontrollerer herefter, om de kan starte med at blive vist:
    Anmod om gennemgang

Hvis det er vigtigt for dig fortsat at målrette mod de aktuelle steder, kan du også vælge at følge nedenstående trin for at sikre, at din annonce og dit website eller din app overholder politikken.

3. Ret problemerne på dit website eller i din app. Hvis din annonce fører til indhold, der overtræder denne politik, skal du rette problemerne på dit website eller i din app, så annoncen overholder politikken. Herefter skal du anmode om en gennemgang af dit website eller din app, inden du fortsætter til næste trin i ændringen af din annoncetekst.
    Gennemgå mit rettede website
  4. Fjern det pågældende indhold fra din annonce. Hvis din annonce overtræder denne politik, skal du redigere den, så den overholder politikken.
    Gå til min konto
    • Hold markøren over den annonce, du gerne vil redigere, på fanen Annoncer.
    • Klik på blyantikonet ud for din annonce for at redigere den.
    • Klik på Gem, når du er færdig.
    Når du redigerer og gemmer din annonce, sendes den til os med henblik på gennemgang. De fleste annoncer gennemgås inden for én hverdag. Det kan dog i nogle tilfælde tage længere tid, hvis der er brug for en mere kompleks gennemgang. Hvis vi konstaterer, at du har fjernet det uacceptable indhold fra din annonce og din landingsside, kan vi godkende din annonce til visning.
Hvis du ikke kan løse problemet med overtrædelserne eller vælger ikke at gøre det, skal du fjerne din annonce for at undgå, at din konto i fremtiden suspenderes for at have for mange afviste annoncer.

Familiestatus

Google tildeler alle annoncer en familiestatus for at sikre, at de vises for en passende målgruppe. Nogle sundhedsplejeprodukter, f.eks. seksuelle stimulanser, får statussen "uegnet for børn" (hvis de derudover overholder vores politikker). På din konto vises "Godkendt (uegnet for børn)" i kolonnen Status på fanen Annoncer, hvis dine annoncerede produkter overholder vores politikker.

Ansøgning om certificering for at annoncere på Google

Visse annoncører – f.eks. onlineapoteker, producenter af lægemidler og andre, der ønsker at anvende receptpligtige udtryk i annoncetekster og på landingssider – skal certificeres hos Google for at kunne annoncere. Hvis du er en sådan annoncør, kan du her se, hvordan man ansøger om at blive certificeret:

1. Tilslut dig alle landespecifikke krav nedenfor. Hvis din kampagne er målrettet mod et land, som ikke er nævnt, tillader vi ikke promovering af receptpligtig medicin eller håndkøbsmedicin fra producenter af lægemidler i det pågældende land.

2. Udfyld vores ansøgningsformular for onlineapoteker.

• Husk at angive dit AdWords-kunde-id, som du finder øverst på alle dine kontosider.
  • Sørg for at udfylde alle de påkrævede felter, så du undgår unødvendig forsinkelse.
  • Hvis du er et bureau, der ansøger på vegne af en annoncør, skal du sende dokumentation, som beskriver dit forhold til annoncøren eller licenshaver.

Hvordan er denne politik forskellig fra land til land?

Ud over ovenstående indholdsbaserede begrænsninger kan der være yderligere krav baseret på de lande, som din kampagne er målrettet mod. Vælg et land nedenfor for at få vist, hvilke yderligere krav du skal leve op til for at kunne målrette din annoncekampagne mod det pågældende land.

Australien

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er registreret hos Pharmacy Guild of Australia eller Medicare Australia og ikke bruger betegnelser, der relaterer til receptpligtig medicin i deres annoncer og på deres landingssider. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Østrig

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er registreret hos Bundesamt für Sicherheit im Gesundheitswesen og ikke bruger betegnelser, der relaterer til receptpligtig medicin i deres annoncer og på deres landingssider. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Belgien

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Ikke tilladt

Google tillader ikke promovering af apoteker, hvis de tilbyder tjenester til afhentning af recept og levering i Belgien.

Brasilien

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er registreret hos National Health Inspection Agency (Agência Nacional de Vigilância Sanitária – ANVISA) og ikke promoverer receptpligtig medicin i deres annoncer, på deres landingssider og i deres søgeord. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Canada

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader onlineapoteker, hvis de er akkrediteret af National Association of Boards of Pharmacy (NABP). Google kræver følgende NABP-godkendelse (afhængigt af websitetypen):

• VIPPS – kræves til apoteker med fuld onlinefunktionalitet, herunder salg (eller formidling af salg) af receptpligtig medicin eller modtagelse af nye ordrer på receptpligtig medicin via deres website.
  • e-Advertiser – påkrævet for apoteker (herunder dyreapoteker) med begrænset online funktionalitet, f.eks. receptfornyelse eller -overførsel.
  • Vet-VIPPS – kræves til dyreapoteker med fuld onlinefunktionalitet, herunder salg (eller formidling af salg) af receptpligtig medicin og modtagelse af nye ordrer på receptpligtig medicin via deres website.
Få flere oplysninger, eller ansøg om NABP-godkendelse. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Kina

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er registreret hos State Food and Drug Administration (SFDA) i Kina og ikke annoncerer for receptpligtig medicin i deres annoncer, på deres landingssider og i deres søgeord. Annoncer for tjenester til afhentning af recept og levering er ikke tilladt. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Medicinske tjenester

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af medicinske tjenester i Kina, forudsat at du har indsendt den krævede dokumentation og er blevet certificeret af Google.

Tyskland

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er licenseret af DIMDI og ikke annoncerer for receptpligtig medicin i deres annoncer og på deres landingssider. Alle apoteker skal have licens, uanset om de kun tilbyder ikke-receptpligtige produkter. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Hongkong

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er registreret hos Drug Office, sundhedsministeriet under regeringen i Hongkong og ikke annoncerer for receptpligtig medicin i deres annoncer, på deres landingssider eller i deres søgeord. Det er ikke tilladt at annoncere for tjenester til afhentning af recept og levering. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Indien

Produkt Tilladt?
Producenter af lægemidler

Tilladt med begrænsninger

Google tillader, at producenter af lægemidler promoverer håndkøbsmedicin i henhold til den lokale lovgivning i Indien.

Irland

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Ikke tilladt

I Irland tillader Google ikke promovering af onlineapoteker, som tilbyder afhentning af recept, leveringstjenester, salg af ikke-medicinske produkter eller onlinekonsultationer (omfatter ikke lægekonsultationer).

Japan

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker i Japan, hvis annoncørerne kan fremvise et gyldigt licensnummer til deres "License for marketing authorization holder" ("Licens til indehaver af markedsføringsgodkendelse") Det er ikke tilladt at annoncere for tjenester til afhentning af recept og levering. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Receptpligtig medicin

Tilladt med begrænsninger

Google tillader ikke brug af udtryk der relaterer til receptpligtig medicin i annoncetekster, på landingssider eller i søgeord med følgende undtagelser:

• Websites, som kun sundhedspersonale har adgang til, fysiske apoteker og producenter af lægemidler må bruge udtryk for receptpligtig medicin i deres søgeord.
Hvis du er en organisation, som er kvalificeret til disse undtagelser, bedes du kontakte os på vores onlineformular.

Håndkøbsmedicin

Tilladt med begrænsninger

Google tillader, at der vises annoncer, der promoverer håndkøbsmedicin, i Japan, hvis annoncøren har et gyldigt licensnummer, og licensnummeret vises på websitet.

Korea

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af håndkøbsmedicin i henhold til den lokale lovgivning i Sydkorea.

Mexico

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er registreret hos COFEPRIS og ikke annoncerer for receptpligtig medicin eller håndkøbsmedicin i annoncer, på landingssider og i søgeord. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Holland

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er registreret hos Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport og vises på den relevante onlinefortegnelse. Onlineapoteker må ikke annoncere for receptpligtig medicin i deres annoncer og på deres landingssider. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

New Zealand

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er akkrediteret af Ministry of Health. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Norge

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er registreret hos Statens legemiddelverk og ikke bruger betegnelser, der relaterer til receptpligtig medicin i deres annoncer og på deres landingssider. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Polen

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Ikke tilladt

Google tillader ikke promovering af nogen form for onlineapoteker, uanset om de tilbyder tjenester til afhentning af recept eller levering.

Rusland

Produkt Tilladt?
Producenter af lægemidler

Tilladt med begrænsninger

Google tillader, at producenter af lægemidler promoverer håndkøbsmedicin i henhold til den lokale lovgivning i dette område. Alle sådanne promoveringer, der er målrettet mod Rusland, skal medtage følgende ansvarsfraskrivelse på russisk i annoncen: "Есть противопоказания. Посоветуйтесь с врачом." Eller "Есть противопоказания. Узнайте у врача." Eller “Есть противопоказания. Перед применением необходимо ознакомиться с инструкцией." Eller "Имеются противопоказания, необходимо проконсультироваться со специалистом." Producenter af lægemidler skal også have en Google-certificering.

Sverige

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er registreret hos Swedish Medical Product Agency og ikke annoncerer for receptpligtig medicin i deres annoncer, på deres landingssider og i deres søgeord. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Taiwan

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er registreret hos Ministry of Health and Welfare og ikke promoverer receptpligtig medicin i deres annoncer, på deres landingssider og i deres søgeord. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Storbritannien og Nordirland

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader promovering af onlineapoteker, hvis de er registreret hos General Pharmaceutical Council (GPhC) og er godkendt af Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA). Annoncører må ikke annoncere for receptpligtig medicin i deres annoncer og på deres landingssider. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

USA

Produkt Tilladt?
Onlineapoteker

Tilladt med begrænsninger

Google tillader onlineapoteker, hvis de er akkrediteret af National Association of Boards of Pharmacy (NABP). Google kræver følgende NABP-godkendelse (afhængigt af websitetypen):

• VIPPS – kræves til apoteker med fuld onlinefunktionalitet, herunder salg (eller formidling af salg) af receptpligtig medicin eller modtagelse af nye ordrer på receptpligtig medicin via deres website.
  • e-Advertiser – påkrævet for apoteker (herunder dyreapoteker) med begrænset online funktionalitet, f.eks. receptfornyelse eller -overførsel.
  • Vet-VIPPS – kræves til dyreapoteker med fuld onlinefunktionalitet, herunder salg (eller formidling af salg) af receptpligtig medicin og modtagelse af ordrer på ny receptpligtig medicin via deres website.

Få flere oplysninger, eller ansøg om NABP-godkendelse. Annoncører skal også være certificeret af Google. Se ovenfor, hvordan du ansøger.

Sådan løser du problemet med en afvist annonce

Her er et par tips til, hvad du kan gøre, hvis din annonce bliver afvist, fordi den er i strid med denne politik:

Afvisningsårsag Hvad betyder det? Hvad gør jeg nu?
Certificering af onlineapotek påkrævet Din annonce, dit website eller din app annoncerer for receptpligtig medicin eller relaterede produkter, men din konto er ikke certificeret af Google. Fjern alle referencer til promoveringen af receptpligtig medicin fra din annonce og dit website eller din app. Alternativt kan du, hvis du er indehaver af et licenseret onlineapotek, blive certificeret hos Google – se ovenfor, hvordan du ansøger.
Målretning matcher ikke vores politik Din annonce, dit website eller din app annoncerer for receptpligtig medicin eller relaterede produkter, og selv om din konto er certificeret af Google, er din annonce målrettet mod et land uden for det land, du er certificeret til. Fjern alle referencer til promovering af receptpligtig medicin online fra din annonce og dit website eller din app. Alternativt kan du ændre målretningen efter sted for dine kampagner, så de matcher det land, hvor du er certificeret til at annoncere for dit apotek. Se ovenstående afsnit for at få nærmere oplysninger om landespecifikke restriktioner for de lande, du målretter mod.
Webadressen stemmer ikke overens med onlineapotekscertificeringen Din annonce, dit website eller din app annoncerer for receptpligtig medicin eller relaterede produkter, og selvom din konto er certificeret af Google, svarer det website eller den app, der annonceres for, ikke til det website eller den app, der er certificeret af Google. Fjern alle referencer til promovering af receptpligtig medicin online fra din annonce og dit website. Alternativt kan du ændre din annonce, så den promoverer det website eller den app, du har indsendt i din certificeringsanmodning. Hvis du ønsker at bruge et nyt website eller en ny app som onlineapotek, skal det eller den også certificeres af Google – se, hvordan du ansøger, ovenfor.
Licensnummer til håndkøbsmedicin er påkrævet Din annonce, dit website eller din app annoncerer for håndkøbsmedicin uden licensnummer, og det er ikke tilladt i mindst ét land, som din kampagne er målrettet mod. Fjern alle referencer til håndkøbsmedicin uden et licensnummer fra din annonce og dit website eller din app. Alternativt kan du ændre målretningen efter sted for dine kampagner, så du kun målretter mod lande, hvor denne tjeneste er tilladt. Se ovenstående afsnit for at få nærmere oplysninger om landespecifikke restriktioner for de lande, du målretter mod.
Målretning af annoncer for receptpligtig medicin Din annonce, dit website eller din app annoncerer for receptpligtig medicin, og det er ikke tilladt for mindst ét land, som din kampagne er målrettet mod. Fjern alle referencer til receptpligtig medicin og steroider fra din annonce og dit website eller din app. Alternativt kan du ændre målretningen efter sted for dine kampagner, så du kun målretter mod lande, hvor denne tjeneste er tilladt. Se ovenstående afsnit for at få nærmere oplysninger om landespecifikke restriktioner for de lande, du målretter mod.

Sådan retter du et suspenderet website

Gennemse retningslinjerne ovenfor, og foretag de nødvendige ændringer på dit website. Når du har gjort dette, skal du anmode om en gennemgang af dit website ved at udfylde denne kontaktformular:
Anmod om en gennemgang

Hvis dit website genaktiveres, kan dine annoncer vises igen. Hvis dine annoncer fortsat afvises, skal du indsende dem til godkendelse igen ved at følge nedenstående vejledning. Vi bestræber os på at gennemgå websites og annoncer så hurtigt som muligt, normalt inden for tre hverdage. Kontakt os, hvis du har ventet mere end tre hverdage på at få dit website eller dine annoncer gennemgået igen.

Hvordan indsender jeg min annonce til fornyet gennemgang?

Hvis din annonce bliver afvist, kan du indsende den til fornyet gennemgang ved blot at redigere din annonce og derefter gemme den. For at undgå at den afvises igen, skal du kontrollere, at den overholder vores politikker, og du skal fjerne eventuelle referencer til uacceptabelt indhold, før du gemmer den.

Sådan redigerer du din annonce:

1. Gå til fanen Annoncer i din konto.
  2. Hold markøren over den tabelrække, der indeholder den annonce, du ønsker at redigere. Hvis du klikker på blyantikonet ud for din annonce, kan du redigere den med det samme.
  3. Klik på Gem, når du er færdig med at redigere din annonce.

Når du har redigeret og gemt din annonce, ændres kolonnen Status fra "Afvist" til "Under gennemgang" eller "Kvalificeret". Vi gennemgår de fleste annoncer inden for én arbejdsdag. Det kan dog tage længere tid, da nogle annoncer kræver en mere kompleks gennemgang.

Hvad sker der, hvis du overtræder politikken?

• Annoncen afvises: Annoncer, der ikke overholder denne politik, afvises muligvis. Når en annonce afvises, kan den ikke vises, før overtrædelsen af politikken er blevet rettet, og annoncen er godkendt.
  • Domænedeaktivering: Vi kan suspendere websites, som overtræder denne politik, hvilket betyder, at der ikke længere kan annonceres for websitet, før problemet er løst.
  • Kontoen suspenderes: En konto kan blive suspenderet, hvis du har flere overtrædelser eller én alvorlig overtrædelse. Hvis dette sker, vil der ikke længere blive vist nogen annoncer på den suspenderede konto, og vi accepterer muligvis ikke annoncer fra dig længere. Relaterede konti kan også blive suspenderet permanent, og dine nye konti kan blive suspenderet automatisk ved opsætningen. Få flere oplysninger om suspenderede konti.

Overhold lokale love: For at sikre brugerne en sikker og positiv oplevelse kræver Google, at annoncører overholder alle gældende love og bestemmelser foruden Google AdWords-politikkerne. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i og løbende holder dig orienteret om disse krav for de steder, hvor du driver virksomhed, samt andre steder, hvor dine annoncer vises. Når vi finder indhold, der overtræder disse krav, blokerer vi det muligvis, så det ikke vises, og i tilfælde af gentagne eller alvorlige overtrædelser kan du muligvis ikke længere annoncere med Google .

Kontaktoplysninger

Hvis du har flere spørgsmål om denne politik, kan du kontakte os via nedenstående link. Du videresendes til en formular, hvor du kan skrive til os om dit problem.
Kontakt AdWords Support

Giv din mening til kende

Send os feedback i form af en bedømmelse af, hvor nyttig denne side er: