Vereisten voor locatiecomponenten

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Met locatiecomponenten kunnen een bedrijfsadres, telefoonnummer en andere informatie (zoals openingstijden en beoordelingen) voor een specifieke bedrijfslocatie worden getoond in advertenties.

Locatiecomponenten en locatiecomponenten voor partners vallen onder het standaard Google Ads-beleid, het Beleid voor tekst, afbeeldingen en video, en de vereisten hieronder.

Google Bedrijfsprofiel (GBP) wordt meestal gebruikt om locatiecomponenten in uw Google Ads-account te maken en hiervoor gegevens te leveren. U beheert de informatie over uw bedrijf en afbeeldingen van uw locatie rechtstreeks in uw GBP-account en niet in Google Ads. GBP is alleen beschikbaar in bepaalde ondersteunde landen.

Goedkeuring van eigenaar locatie

Dit is niet toegestaan:

rood kruis Een bedrijfslocatie promoten zonder de expliciete goedkeuring van de bedrijfseigenaar op die locatie

Fysieke locatie niet beschikbaar

Dit is niet toegestaan:

rood kruis Google herkent de opgegeven locatie niet

• Voorbeeld: Adres: 555 Martian Road, Massachusetts, Maldiven

rood kruis De opgegeven locatie is een gesloten locatie

Product of service niet relevant voor de locatie

Dit is niet toegestaan:

rood kruis De aangegeven locatie komt niet overeen met het bedrijf dat de advertentie laat lopen

Opmerking: Deze beperking is niet van toepassing op locatiecomponenten voor partners.

• Voorbeeld:
    • De adverteerder is een bank in Florida en de opgegeven locatie is een bank in Californië.

rood kruis Het product of de service in de advertentie wordt niet verkocht of is niet gevonden op de opgegeven locatie

• Voorbeelden:
    • De landingspagina gaat over koelkasten, maar de opgegeven locatie is een supermarktketen waar geen koelkasten worden verkocht.
    • De landingspagina gaat over koelkasten, maar de aangegeven locatie is een massagepraktijk.

Meer informatie over hoe u een afgekeurde advertentie of component corrigeert Als u de online locatie niet zo kunt bewerken dat deze voldoet aan de vereiste, uploadt u een andere locatie die wel voldoet aan het beleid. Als u het niet eens bent met onze beslissing of als u de component heeft gecorrigeerd, kunt u rechtstreeks vanuit uw Google Ads-account bezwaar maken tegen de beleidsbeslissing (indien beschikbaar). U kunt ook beleidsbeslissingen betwisten via het formulier Afgekeurde advertenties en vragen over het beleid.

Gerelateerd beleid en veelvoorkomende redenen voor afkeuring

Het volgende Google Ads-beleid is met name relevant voor deze advertentie-indeling en houdt vaak verband met afkeuringen. Meer informatie over wat er gebeurt als u ons beleid schendt

Redactioneel

De standaardvereisten voor duidelijkheid, correcte spelling, hoofdlettergebruik en het gebruik van symbolen gelden voor alle advertenties. Lees het redactionele beleid voor meer informatie.

Misleidende content

Alle informatie moet correct zijn en datgene beschrijven wat u adverteert. Lees het beleid voor misleidende content voor meer informatie.

Niet-beschikbare aanbiedingen

Producten en services moeten juist zijn geprijsd, makkelijk zijn te vinden op de bestemming van de advertentie en overeenkomen met de koppen en beschrijvingen. Lees het beleid voor niet-beschikbare aanbiedingen voor meer informatie.

Onduidelijke relevantie

Alle informatie moet relevant zijn voor datgene waarvoor u adverteert. Bijvoorbeeld: alle ingediende advertentievelden moeten dezelfde adverteerder vertegenwoordigen en relevant zijn voor het geadverteerde product. Lees het beleid voor onduidelijke relevantie voor meer informatie.
Voor sitelinks houdt dit in dat linktekst duidelijk en correct aangeeft wat voor soort product, service of andere content de gebruiker vindt op de bestemming van de link.

Niet-ondersteunde taal

Alle advertenties en extensies moeten zijn geschreven in een ondersteunde taal en moeten linken naar een bestemming in een ondersteunde taal. Lees het Beleid voor niet-ondersteunde talen voor meer informatie.

Handelsmerken

Google kan advertenties of componenten verwijderen na klachten van eigenaren van handelsmerken. Adverteerders zijn verantwoordelijk voor het juiste gebruik van handelsmerken in hun advertentietekst, componenten en bedrijfsinformatie. Lees het beleid voor handelsmerken voor meer informatie.