Uriktig bruk av annonsenettverket

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Display & Video 360-brukere må overholde disse Google Ads-retningslinjene. Du finner flere begrensninger i brukerstøtten for Display & Video 360.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Vi ønsker at annonsene i Google-nettverket skal være nyttige, varierte, relevante og trygge for brukerne. Derfor tillater vi ikke annonser, innhold eller destinasjoner der man forsøker å lure eller omgå prosessene våre for annonsevurdering.

Nedenfor ser du eksempler på innhold som ikke er tillatt i annonser. Finn ut hva som skjer hvis du bryter retningslinjene våre.

Skadelig programvare

Skadelig programvare er programvare som er utviklet for å skade eller gi uautorisert tilgang til datamaskiner, enheter eller nettverk.

Disse kravene gjelder for annonser og eventuell programvare som nettstedet ditt eller appen din er vert for eller har linker til, uavhengig av om programvaren markedsføres via Googles annonseringsnettverk. Vi tillater ikke

Bevisst distribusjon av skadelig programvare som kan skade eller gi uautorisert tilgang til datamaskiner, enheter eller nettverk

Eksempler (listen er ikke uttømmende):

• datavirus, løsepengevirus, ormer, trojanske hester, rootkits, tasteloggere, oppringningsprogrammer, spionprogrammer, falsk sikkerhetsprogramvare og andre skadelige apper eller programmer
  • tvungen viderekobling, for eksempel det å viderekoble brukere til et ukjent nettsted som er infisert med skadelig programvare, uten at brukerne faktisk har klikket på annonsen
  • HTML5-annonser som stjeler brukernes legitimasjon fra en side som tilhører en publisist

Vi tar brudd på disse retningslinjene svært alvorlig, og vi anser dem som grove brudd. Med et grovt brudd på retningslinjene for Google Ads mener vi et brudd som er så alvorlig at det er lovstridig eller kan påføre brukerne våre betydelige skader. Når vi skal fastslå hvorvidt du som annonsør eller nettstedet ditt bryter disse retningslinjene, kan vi vurdere informasjon fra flere kilder, blant annet annonsen din, nettstedet ditt, kontoene dine og tredjepartskilder. Hvis vi oppdager brudd på disse retningslinjene, suspenderer vi Google Ads-kontoene dine umiddelbart og uten forutgående advarsel. Etter dette kan du aldri igjen annonsere med oss igjen. Hvis du mener at dette er en feil, og at du ikke har brutt retningslinjene, ber vi deg om å sende inn en anke og forklare hvorfor du mener vi har gjort en feil. Vi gjenoppretter bare kontoer hvis den aktuelle situasjonen taler sterkt for det, så det er viktig at du tar deg tid til å gi en ærlig, grundig og nøyaktig forklaring. Finn ut mer om sperrede kontoer.

Infiserte nettsteder

Et infisert nettsted er et nettsted eller en destinasjon der noen har manipulert koden på måter som er til fordel for en tredjepart, uten at eieren av eller den som drifter nettstedet eller destinasjonen, er klar over dette, og ofte på måter som er til skade for dem som bruker nettstedet eller destinasjonen. Følgende scenarioer fører til manglende godkjenning fordi nettstedet er infisert:

rødt x-tegn Destinasjoner som er kapret eller hacket

Eksempler (listen er ikke uttømmende): nettsteder som injiserer skript eller kode som overfører brukerdata uten brukerens samtykke, f.eks. kredittkortskimmere, installering av skadelig programvare på sluttbrukernes enheter, utløsing av forgrunnsannonser, viderekobling av brukere til andre nettsteder samt det å gjøre noe med brukerdata uten sluttbrukerens samtykke, drifte et nettsted ved hjelp av et innholdsstyringssystem som har kjente sårbarheter knyttet til sikkerheten, og der dette har blitt utnyttet

Løsninger

Trinn 1 av 4

Gjennomgå annonser som ikke er godkjent på grunn av brudd på retningslinjene om infiserte nettsteder.

1. Gå til Annonser på «Annonser og elementer»-fanen i Google Ads.
  2. Legg til et filter for «Retningslinjer: infisert nettsted».
    Bilde for respons på infisert nettsted
  3. Gå videre hvis det finnes andre annonser som ikke er godkjent på grunn av brudd på retningslinjene om infiserte nettsteder.

Trinn 2 av 4

Les gjennom årsaken til at annonsene ikke er godkjent, for å se hvor innholdet lastes inn fra.

Noen ganger viser vi infiserte domener i Google Ads-kontoen din så fort vi finner dem.

I denne GIF-en kan du se hvordan du kan finne årsaken til at en annonse ble rapportert som ikke kvalifisert.

Gjennomgå nettstedet ditt, og fjern all kode som refererer til de identifiserte domenene.

Merk: Google opplyser om hvordan du kan korrigere nettstedet ditt, i artikkelen om hva du gjør hvis nettstedet er utsatt for hacking.

Trinn 3 av 4

Du kan anke avgjørelser om annonser via administratoren for retningslinjer.

I denne GIF-en kan du se hvordan du kan anke en avvist annonse.

Trinn 4 av 4

Sjekk statusen for nettstedet eller den endelige nettadressen til annonser som ikke er godkjent, i Googles eksterne kontrollverktøy for Safe Browsing-status for nettsteder.

Når et nettsted er deaktivert i Safe Browsing, skyldes dette at nettstedet har vist brukere utrygt innhold, for eksempel via organiske oppføringer. Løs problemene med skadelig programvare på nettstedet, og send inn en anke via Google Search Console for å få fjernet nettstedet fra trussellisten i Safe Browsing. Annonseleveringen skal automatisk aktiveres på nytt på nettstedet eller landingssidene etter at du har gått gjennom disse trinnene. Kontakt brukerstøtten hvis du har fullført prosessen og annonsene fortsatt ikke er godkjent.

Hvis du ikke får korrigert annonsedestinasjonen, må du oppdatere annonsen med en ny destinasjon som er i tråd med disse retningslinjene. Når du endrer annonsene, sendes de og de aktuelle destinasjonene inn til ny gjennomgang.

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til umiddelbar suspensjon av den aktuelle kontoen uten forutgående advarsel. Vi utsteder en advarsel minst sju dager før vi suspenderer kontoer. Finn ut mer om sperrede kontoer.

Uønsket programvare

I henhold til kravene i retningslinjene skal all programvare som appen din eller nettstedet ditt er vert for (eller har linker til), sikre gode brukeropplevelser. I Googles retningslinjer om uønsket programvare er det oppført visse grunnleggende kjennetegn ved programvare som potensielt kan være skadelig for brukeropplevelsen:

• Programvaren er villedende, med en attraktivitetsfaktor som ikke blir innfridd.
  • Brukerne blir lurt til å installere programvaren, eller den blir installert samtidig med annen programvare.
  • Brukerne blir ikke informert om alle hovedfunksjonene i programvaren.
  • Programvaren påvirker systemet til brukeren på uventede måter.
  • Den er vanskelig å fjerne.
  • Den samler inn eller overfører privat informasjon uten at brukerne er klar over det.
  • Den følger med annen programvare, og brukeren får ikke beskjed om at tilleggsprogramvaren er installert.

Sjekk at annonsene og destinasjonene dine ikke er i strid med Googles retningslinjer om uønsket programvare.

Følgende scenarier fører til at annonser ikke godkjennes som følge av uønsket programvare:

rødt x-tegn Det finnes ingen tydelig beskrivelse av produktet i annonsen eller på landingssiden.

Eksempler (listen er ikke uttømmende): ingen informasjon om produkttypen (app, utvidelse, programvare) i annonsen eller på landingssiden, manglende åpenhet om funksjonaliteten i programvaren, beskrivelsen av funksjonaliteten i programvaren stemmer ikke overens med den faktiske funksjonaliteten

rødt x-tegn Konsekvensene av å installere programvaren beskrives ikke i detalj for brukeren.

Eksempler (listen er ikke uttømmende): systemendringer eller endringer i nettleserinnstillingene uten at brukerne vet om og har samtykket til slike endringer, at det er vanskelig for brukerne å deaktivere eller avinstallere programvaren, at vilkår for bruk eller en lisensavtale for sluttbrukere ikke inkluderes, at det følger med ekstra programvare eller programmer uten at brukerne er klar over det, overføring av privat informasjon uten at brukerne er klar over det

Løsninger

Trinn 1 av 2

Korriger annonsen eller annonsedestinasjonen

Bekreft at annonsen inneholder både en produkttype og én tekstlinje som gir en nøyaktig beskrivelse av funksjonaliteten i produktet.

Sørg for at annonsedestinasjonen der produkttypen nevnes, inneholder én tekstlinje som gir en nøyaktig beskrivelse av funksjonaliteten i produktet, og at alle konsekvensene av å installere programvaren forklares i detalj, deriblant mulige endringer i brukerens nettleser eller innstillinger. Ansvarsfraskrivelser eller videreformidling av informasjon om alle konsekvensene ved å installere programvaren, skal være iøynefallende (ha en fremtredende plassering og en rimelig stor skrifttype) og være skrevet på en enkel og tydelig måte, slik at alle brukerne forstår dette (spesielt med tanke på dem som ikke lang erfaring med teknologi og datamaskiner).

Trinn 2 av 2

Send inn en anke på avgjørelsen knyttet til retningslinjene

Når du endrer annonsene, sendes de og de aktuelle destinasjonene inn til ny gjennomgang. I fall det er gjort endringer bare på landingssiden, kan du anke avgjørelsene knyttet til disse annonsene via «Jeg har gjort endringer for å overholde retningslinjene»-knappen.

An animation demonstrating how to appeal a disapproved ad due to unwanted software, by making changes to comply with Google’s policy.

Hvis du mener vi har gjort en feil, kan du anke avgjørelsen knyttet til retningslinjene direkte fra Google Ads-kontoen din – via «Jeg vil bestride avgjørelsen»-knappen i administratoren for retningslinjer. Når vi har bekreftet at både annonsen og annonsedestinasjonen er tillatt, kan vi godkjenne annonsene.

An animation demonstrating how to appeal a disapproved ad due to unwanted software by disputing the decision.
Brudd på disse retningslinjene fører ikke til umiddelbar suspensjon av den aktuelle kontoen uten forutgående advarsel. Vi utsteder en advarsel minst sju dager før vi suspenderer kontoer. Finn ut mer om sperrede kontoer.

Urettmessige fordeler

Vi tillater ikke

Bruk av Google-nettverket for å få en urettmessig trafikkfordel i forhold til andre deltakere i auksjonen

Eksempler (listen er ikke uttømmende): samarbeidspartnere som annonserer med Google Ads i strid med de gjeldende retningslinjene for agentprogrammer, markedsføring av samme eller lignende innhold fra flere kontoer for samme eller lignende søk, forsøk på å vise flere annonser samtidig for bedriften din, appen din eller nettstedet ditt

Merk: Søkeord skal samsvare med den sannsynlige intensjonen hos målgruppen når de søker. Hver app og hvert nettsted du markedsfører, bør tilby innhold som har en tydelig verdi for brukerne. Du bør for eksempel unngå å markedsføre lignende produkter og priser på beslektede destinasjoner.

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til umiddelbar suspensjon av den aktuelle kontoen uten forutgående advarsel. Vi utsteder en advarsel minst sju dager før vi suspenderer kontoer. Finn ut mer om sperrede kontoer.

Annonseinnhold som omgår reglene

rødt x-tegn Manipulering av annonsekomponenter (tekst, bilder, videoer, domener eller underdomener) i et forsøk på å unngå å bli oppdaget og/eller unngå sanksjoner

Eksempler (listen er ikke uttømmende): feilstaving av forbudte ord eller uttrykk for å unngå at annonser ikke blir godkjent, manipulering av varemerketermer i annonsetekst, domene, underdomene eller logo for å unngå begrensninger i bruken av det aktuelle varemerket, bruk av usynlige UNICODE-tegn i annonser som ikke tilfører noen verdi til annonseinnholdet for brukerne, manipulering av bilder eller videoer for å skjule innhold som bryter med retningslinjene

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til umiddelbar suspensjon av den aktuelle kontoen uten forutgående advarsel. Vi utsteder en advarsel minst sju dager før vi suspenderer kontoer. Finn ut mer om sperrede kontoer.

Omgåelse av systemer

Vi tillater ikke

praksiser som omgår eller forstyrrer Googles annonseringssystemer og -prosesser, eller som prøver å gjøre dette

Eksempler (listen er ikke uttømmende):

• maskering (cloaking) – det vil si å vise ulikt innhold til forskjellige brukere, inkludert Google, der intensjonen eller resultatet er at Googles evalueringssystem manipuleres, eller at brudd på Google Ads-retningslinjene skjules eller blir forsøkt skjult, for eksempel ved at du
    • viderekobler brukere til innhold der retningslinjene brytes
    • bruker dynamisk DNS for å bytte side- eller annonseinnhold
    • manipulerer nettstedsinnhold eller blokkerer tilgangen til så mange av landingssidene dine at det blir vanskelig å utføre en reell gjennomgang av annonsen din, nettstedet ditt eller kontoen din
    • bruker klikksporere for å viderekoble brukere til skadelige nettsteder

Merk: Det å tilpasse innhold slik at det gir enkelte brukere merverdi, anses ikke som maskering (cloaking), så lenge tilbudet i all hovedsak er det samme, det tilpassede innholdet også overholder Google Ads-retningslinjene og Google kan gjennomgå den tilpassede versjonen. Eksempler på dette kan være å tilby det samme innholdet på flere språk eller i ulike versjoner, avhengig av brukerens internettleverandør.

• brudd på retningslinjene gjentatte ganger eller samtidig i flere kontoer, inkludert bruk av to eller flere kontoer for å publisere annonser som bryter denne eller andre Google Ads-retningslinjer – for eksempel at du oppretter nye domener eller kontoer for å legge ut annonser som ligner på annonser som ikke er godkjent (iht. denne eller andre Google Ads-retningslinjer)
  • omgåelse av kontroll- og registreringsmekanismer ved å opprette ulike varianter av annonser, domener eller innhold som tidligere ikke ble godkjent (iht. denne eller andre Google Ads-retningslinjer), eller det å gjøre seksuelt eksplisitt innhold uklart i tekst, bilder eller videoer ved bruk av visse teknikker
  • forsøk på å bruke Google Ads-systemet på nytt etter tidligere avgjørelser om kontosperring ved å opprette nye kontoer for å få tilgang til systemet igjen
  • misbruk av funksjoner i Google Ads-produktet for å vise innhold som ikke er i tråd med retningslinjene, til brukere og/eller oppnå mer trafikk
  • innsending av falsk informasjon i forbindelse med bekreftelsesprogrammene våre

Vi tar brudd på disse retningslinjene svært alvorlig, og vi anser dem som grove brudd. Med et grovt brudd på retningslinjene for Google Ads mener vi et brudd som er så alvorlig at det er lovstridig eller kan påføre brukerne våre betydelige skader. Når vi skal fastslå hvorvidt du som annonsør eller nettstedet ditt bryter disse retningslinjene, kan vi vurdere informasjon fra flere kilder, blant annet annonsen din, nettstedet ditt, kontoene dine og tredjepartskilder. Hvis vi oppdager brudd på disse retningslinjene, suspenderer vi Google Ads-kontoene dine umiddelbart og uten forutgående advarsel. Etter dette kan du aldri igjen annonsere med oss igjen. Hvis du mener at dette er en feil, og at du ikke har brutt retningslinjene, ber vi deg om å sende inn en anke og forklare hvorfor du mener vi har gjort en feil. Vi gjenoppretter bare kontoer hvis den aktuelle situasjonen taler sterkt for det, så det er viktig at du tar deg tid til å gi en ærlig, grundig og nøyaktig forklaring. Finn ut mer om sperrede kontoer.

Merk: Vi kan iverksette ulike tiltak mot annonsørens konto. Dette kan vi blant annet gjøre med utgangspunkt i advarsler fra reguleringsmyndigheter, forlik annonsøren har inngått i rettsapparatet, kjennelser vedrørende annonsørens annonseringspraksis eller klager som fremsettes direkte av brukere eller bedrifter.

Retningslinjer for nettsøppel for Google Nettsøk

Vi tillater ikke

rødt x-tegn praksiser som er i strid med retningslinjene for nettsøppel for Google Nettsøk

Eksempler (listen er ikke uttømmende): søkeordeksess, maskering (cloaking), fordekte viderekoblinger, døråpningssider, spredning av nettsøppel på sosiale medier

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til umiddelbar suspensjon av den aktuelle kontoen uten forutgående advarsel. Vi utsteder en advarsel minst sju dager før vi suspenderer kontoer. Finn ut mer om sperrede kontoer.