Epätarkat ja epäselvät mainokset

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Epätarkkoja ja epäselviä mainoksia koskeva Google Ads ‑käytäntö muuttuu toukokuun puolivälissä. Muutoksen myötä puhelinnumeroiden käyttö kielletään mainosten otsikoissa ja tekstimainosten sivustolinkkielementeissä. Muutos vaikuttaa kaikkiin maihin. Teemme tämän muutoksen, sillä mielestämme käyttäjien on aina tiedettävä, mihin he päätyvät mainosta klikattuaan. Linkkinä toimivassa otsikossa tai tekstimainoksen sivustolinkkielementissä olevat puhelinnumerot voivat saada käyttäjät luulemaan, että niiden klikkaaminen aloittaa puhelun eikä ohjaa verkkosivustolle. Kun uusi käytäntö astuu voimaan, epätarkkoja ja epäselviä mainoksia koskeva käytäntösivu päivitetään sen mukaisesti.
(Julkaistu 3.5.2011)