Alkoholi

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google Adsin alkoholikäytäntö muuttuu marraskuun loppupuolella. Nykyinen käytäntö sallii väkevien alkoholijuomien brändäämisen. Uusi käytäntö sallii myös väkevien alkoholijuomien myynnin mainostamisen. Jotta mainokset olisivat edelleen laadukkaita ja paikallisten lakien ja säädösten mukaisia, Google Ads sallii väkevien alkoholijuomien myynnin mainostamisen ja brändäämisen ainoastaan silloin, kun mainokset noudattavat tiettyjä mainontaa koskevia rajoituksia.

Mainoksen ja verkkosivuston on täytettävä seuraavat ehdot:

• niitä ei kohdisteta alaikäisille
  • ne eivät sisällä urheilijoiden, animaatiohahmojen tai muiden alaikäisiä houkuttelevien ikonien tai henkilöiden kannustuksia
  • aloitussivulla on oltava ikärajoitus ja vastuullista juomista koskevia ilmoituksia
  • ne eivät vihjaa, että alkoholin juominen voi parantaa seksuaalista, sosiaalista tai ammatillista asemaa
  • ne eivät vihjaa, että alkoholin juominen on rentouttavaa tai terapeuttista
  • ne eivät anna ymmärtää, että liiallinen alkoholin juominen on hyväksi
  • ne eivät näytä ihmisiä kuluttamassa alkoholia samalla kun he tekevät jotakin laitonta, väkivaltaista tai vaarallista tai toimivat muulla tavoin sopimattomasti, kuten käyttäytyvät halventavasti
  • ne eivät sisällä seksuaalista sisältöä.

Joillakin toimialueilla saattaa lisäksi olla muita säädöksiä, joissa:

• vaaditaan hallinnon lupa alkoholijuomien mainostamiselle
  • kielletään tietynvahvuisten alkoholijuomien mainostaminen
  • vaaditaan tietyt vastuuvapauslausekkeet alkoholijuomien mainoksiin.

Käytäntömuutos vaikuttaa seuraaviin maihin: Alankomaat, Argentiina, Australia, Belgia, Brasilia, Chile, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Hongkong, Irlanti, Iso-Britannia, Israel, Italia, Itävalta, Japani, Kanada, Kenia, Kiina, Kreikka, Panama, Peru, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Singapore, Tanska, Tšekin tasavalta, Unkari, Uusi-Seelanti ja Yhdysvallat. Päätös perustuu pyrkimykseemme tarjota yhä useammille mainostajille mahdollisuus mainostaa tuotteitaan Google Adsin avulla. Kun uusi käytäntö tulee voimaan, käytännön kuvaus päivitetään.
(Lähetetty 16.11.2010)