Sivustolinkkielementtejä koskevat vaatimukset

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Sivustolinkkien avulla voit sisällyttää mainokseesi lisälinkkejä. Sivustolinkkeihin sovelletaan Google Adsin vakiokäytäntöjä sekä alla olevia vaatimuksia.

Linkkitekstin toistaminen

Seuraavia ei sallita:

Punainen x-merkki Saman linkkitekstin käyttäminen useassa sivustolinkissä

Huom. Samaa linkkitekstiä ei saa käyttää, vaikka sivustolinkit johtaisivat eri kohteisiin.

Päällekkäiset URL‑osoitteet

Seuraavia ei sallita:

Punainen x-merkki Useat samassa kampanjassa tai mainosryhmässä olevat sivustolinkit, jotka johtavat samalle laskeutumissivulle tai samaan sisältöön

Punainen x-merkki Sivustolinkit, jotka johtavat samalle laskeutumissivulle tai samaan sisältöön

Esimerkkejä: Linkit saman verkkosivun eri välilehdille tai saman verkkosivun eri ankkureihin tai ankkuritunnisteisiin

Huom. Noin 80 % sivun sisällöstä tulee olla yksilöllistä, jotta verkkosivu lasketaan eri kohteeksi.

Kolmansien osapuolten URL-osoitteet

Seuraavia ei sallita:

Punainen x-merkki Sivustolinkin URL-osoitteet, jotka eivät vastaa mainoksen lopullisen URL-osoitteen verkkotunnusta

Huom. Linkkien on pääsääntöisesti johdettava samaan verkkotunnukseen kuin mainoksen URL-osoite. Kolmansien osapuolten sivustoille johtavat linkit sallitaan kuitenkin poikkeustapauksissa. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi linkit tiettyihin verkkokauppoihin (Amazon ja Best Buy), Facebook‑sivulle, Twitter‑tilille, YouTube‑videoon, LinkedIn‑profiiliin tai Instagram‑tilille. Silloin linkkitekstin on kuvattava sitä, mitä linkin kohteesta löytyy. Linkkitekstiin on sisällytettävä myös verkkotunnuksen koko nimi.

Esimerkiksi tekstin "Katso videomme YouTube.comissa" on johdettava videoon YouTubessa.

Välimerkit ja symbolit sivustolinkeissä

Seuraavia ei sallita:

Punainen x-merkki Välimerkkien ja symbolien käyttäminen linkkitekstissä tai -kuvauksessa vain huomion herättämiseksi

Esimerkkejä: Huutomerkit, välimerkit tekstin alussa, ►‑symbolin käyttö

Aiheeseen liittyviä käytäntöjä ja yleisiä syitä hylkäämiseen

Seuraavat Google Ads ‑käytännöt koskevat erityisesti tätä mainosmuotoa. Mainosten hylkääminen liittyy usein näihin käytäntöihin. Lue lisää käytäntörikkomusten seurauksista.

Vähäinen relevanssi

Kaikkien tietojen on oltava olennaisia mainostettavan tuotteen tai palvelun kannalta. Lähetettävien mainoskenttien on esimerkiksi edustettava samaa mainostajaa ja liityttävä mainostettavaan tuotteeseen. Lue lisää vähäistä relevanssia koskevasta käytännöstä.
Sivustolinkkien tekstistä on käytävä ilmi selkeästi ja tarkasti, millaiseen tuotteeseen, palveluun tai muuhun sisältöön linkki johtaa.

Tavaramerkit

Google saattaa poistaa mainoksia tai elementtejä tavaramerkin omistajien tekemien valitusten perusteella. Mainostajat ovat vastuussa siitä, että tavaramerkkejä käytetään asianmukaisesti mainostekstissä, elementeissä ja yritystiedoissa. Lue lisää tavaramerkkikäytännöstä.