Gebruik Google Ads Editor om campagnes in te stellen met uw gegevenssegmenten

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

U kunt Google Ads Editor gebruiken om uw gegevenssegmenten toe te voegen aan uw campagnes. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u in Google Ads Editor campagnes kunt instellen met uw gegevenssegmenten.

Instructies

Gegevenssegmenten toevoegen aan campagnes

1. Selecteer de campagne waaraan u doelgroepen uit de accountstructuur wilt toevoegen.
  2. Klik in de typenlijst op Zoekwoorden en targeting en selecteer Doelgroepen.
  3. Klik op Doelgroep toevoegen en selecteer Doelgroep voor campagne.
  4. Selecteer de doelgroep die u wilt toevoegen en klik op OK.
  5. Klik onder aan het bewerkingspaneel op Flexibel bereik voor campagne bewerken.
  6. Selecteer in het gedeelte Doelgroepen de optie Targeting of Observatie.
Opmerking:
Wanneer u een nieuwe campagne in het zoeknetwerk of Shopping-campagne maakt, is Observatie de standaardinstelling in het gedeelte Doelgroepen.

Gegevenssegmenten toevoegen aan advertentiegroepen

1. Selecteer de advertentiegroep waaraan u doelgroepen wilt toevoegen.
  2. Klik in de typenlijst op Zoekwoorden en targeting en selecteer Doelgroepen.
  3. U kunt in één keer meerdere gegevenssegmenten toevoegen aan meerdere advertentiegroepen. Als u alle beschikbare advertentiegroepen wilt zien, moet u ervoor zorgen dat uw hele account wordt weergegeven in de structuurweergave. Lijsten worden in eerste instantie toegevoegd aan advertentiegroepen met een bodaanpassing van +0%. Die kan worden gewijzigd aan de hand van de onderstaande instructies.
  4. Stap 4 (belangrijk): Als u gegevenssegmenten toevoegt aan de hoofdcampagne in het zoeknetwerk en die campagne al gebruikmaakt van zoekwoordtargeting, stelt u de targetinginstelling Doelgroepen in op Observatie. Deze targetinginstelling vindt u op het tabblad Advertentiegroepen in het bewerkingspaneel Flexibel bereik. U kunt de targetinginstelling voor meerdere advertentiegroepen tegelijk wijzigen door de advertentiegroepen in de gegevensweergave te selecteren.
  5. Als u de targeting instelt op Observatie, kan Google Ads advertenties weergeven aan alle gebruikers op basis van uw zoekwoorden, en bodaanpassingen toepassen die u heeft ingesteld voor uw gegevenssegment.
  6. Als u een afzonderlijke campagne instelt die gebruikmaakt van uw gegevenssegmenten voor zoekadvertenties, stelt u de targeting in op Targeting. Met deze instelling kan Google Ads advertenties in deze campagne advertenties alleen weergeven aan websitebezoekers in uw gegevenssegment.
    Opmerking:
    Als u een nieuwe advertentiegroep voor een campagne in het zoeknetwerk of Shopping-campagne maakt, is Observatie de standaardinstelling in het gedeelte Doelgroepen. De standaardinstelling voor plaatsingen, onderwerpen, gender, leeftijd en ouderlijke status is Targeting.
  7. Upload uw wijzigingen en vergelijk de prestaties van uw gegevenssegmenten met die van de rest van uw account.
  8. (Optioneel): Nadat u de prestaties van uw gegevenssegment heeft gecontroleerd, kan het zijn dat u bodaanpassingen wilt afstemmen op uw doel-ROI. U kunt Google Ads Editor gebruiken om bodmodifiers van uw gegevenssegment op verschillende manieren aan te passen:
    • In Google Ads Editor: Selecteer eerst de bodmodifiers van het gegevenssegment die u wilt aanpassen of uw hele account in de structuurweergave. Selecteer vervolgens het subtabblad Doelgroepen in het tabblad Zoekwoorden en targeting. U kunt via sorteren en filteren de lijsten kiezen waarvan u de biedingen wilt aanpassen en vervolgens alle lijsten selecteren die dezelfde bodaanpassing moeten krijgen. Vul de nieuwe bodaanpassing in (+50% vult u in als 50) en upload uw wijzigingen.
    • Aanpassingen kopiëren: U kunt uw lijstinstellingen in Google Ads Editor exporteren, wijzigingen aanbrengen via programma's zoals Google Spreadsheets en deze wijzigingen vervolgens kopiëren en in Google Ads Editor plakken. Gebruik deze stappen om uw aanpassingen te kopiëren:
      1. Klik op het tabblad Zoekwoorden en targeting.
      2. Selecteer het subtabblad Doelgroepen.
      3. Als u lijstinstellingen wilt exporteren, gaat u naar de werkbalk, klikt u op Account > Exporteren > Huidige weergave exporteren en slaat u het bestand op.
      4. Als u bodaanpassingen voor lijsten wilt wijzigen, kunt u een spreadsheet-app gebruiken, zoals Google Spreadsheets.
      5. Kopieer al uw wijzigingen, inclusief de kolommen Campagne, Advertentiegroep en Bodaanpassing.
      6. Als u de wijzigingen in Google Ads Editor wilt plakken en toepassen, gaat u naar het tabblad Zoekwoorden en targeting, selecteert u het subtabblad Doelgroepen en klikt u op Meerdere wijzigingen aanbrengen.
    • Aanpassingen importeren: U kunt uw lijstinstellingen ook exporteren, wijzigingen aanbrengen via programma's zoals Google Spreadsheets en deze wijzigingen vervolgens importeren en toepassen.
      1. Ga naar de betreffende campagne of naar uw hele account in de structuurweergave.
      2. Klik op het tabblad Zoekwoorden en targeting.
      3. Selecteer het subtabblad Doelgroepen.
      4. Als u lijstinstellingen wilt exporteren, gaat u naar de werkbalk, klikt u op Account > Exporteren > Huidige weergave exporteren en slaat u het bestand op.
      5. Als u bodaanpassingen voor lijsten wilt wijzigen, kunt u een spreadsheet-app gebruiken, zoals Google Spreadsheets.
      6. Kopieer al uw wijzigingen, inclusief de kolommen Campagne, Advertentiegroep en Bodaanpassing als een csv-bestand.
      7. Als u wijzigingen in Google Ads Editor wilt importeren en toepassen, gaat u naar de werkbalk, selecteert u Account > Importeren > Uit bestand en importeert u uw bestand.