Labels maken en beheren in Google Ads

Opmerking

Labels worden alleen ondersteund in Google Ads Editor 11.1 of hoger. Als u een eerdere versie gebruikt, moet u de nieuwste versie van Google Ads Editor downloaden om labels te gebruiken.

Labels zijn een snelle en handige manier om uw advertenties en campagnes in te delen. In Google Ads Editor kunt u allerlei combinaties van labels toepassen op campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden, en vervolgens filteren op label. Meer informatie over hoe u labels kunt gebruiken in Google Ads.

Nieuwe labels maken

1. Klik in de linkerzijbalk onder 'Beheren' op Accountniveau om dit gedeelte uit te vouwen. Klik vervolgens op Gedeelde bibliotheek.
  2. Selecteer Labels.
  3. Klik op Label toevoegen.
  4. Geef in het bewerkingspaneel een naam voor het label op. Wijzig desgewenst de kleur en voeg een beschrijving toe.

Een bestaand label bewerken

1. Klik in de linkerzijbalk onder 'Beheren' op Accountniveau om dit gedeelte uit te vouwen. Klik vervolgens op Gedeelde bibliotheek.
  2. Selecteer Labels.
  3. Kies in de gegevensweergave het label dat u wilt bewerken.
  4. Wijzig in het bewerkingspaneel de naam, beschrijving en kleur.

Een label toepassen of verwijderen

Labels kunnen op meerdere campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden worden toegepast.

1. Selecteer in de structuurweergave, de typenlijst of de gegevensweergave de items die u wilt labelen.
  2. Klik in het bewerkingspaneel op het tabblad Labels.
  3. Klik op Bewerken.
  4. Selecteer de labels die u wilt toepassen of deselecteer de labels die u wilt verwijderen.
  5. Klik op OK.

Filteren op label

Ga als volgt te werk om items met een specifiek label weer te geven:

1. Selecteer in de lijst met typen het type item dat u wilt filteren (bijvoorbeeld 'Zoekwoorden').
  2. Klik op het zoekmenupictogram Geavanceerd zoeken> Zoekparameters.
  3. Plaats in het dropdown-menu 'Standaard' de muisaanwijzer op het itemtype dat u heeft geselecteerd (in dit geval 'Zoekwoorden') en selecteer vervolgens Labels.
  4. Zoek en selecteer in het dropdownmenu 'Geen geselecteerd' de labels die u wilt weergeven.
  5. Klik op het zoekpictogram.

U kunt op meerdere labels filteren. Wanneer u meerdere labels tegelijk selecteert in het zoekmenu, worden alle items weergegeven die een of meer van deze labels hebben. Wanneer u deze zoekprocedure herhaalt terwijl u steeds één label toevoegt, worden alleen de items weergegeven die alle relevante labels hebben.

Sorteren op label

Ga als volgt te werk om een lijst met items op label te sorteren:

1. Selecteer de items die u wilt sorteren.
  2. Klik in de gegevensweergave op de kop van de kolom 'Labels' om op label te sorteren.

Items met het hoogste aantal labels worden automatisch bovenaan weergegeven.