Introductie van versie 11

Google Ads Editor is opnieuw ontworpen om de navigatie in en het beheer van uw account nog makkelijker te maken. U heeft nu sneller toegang tot veelgebruikte taken en tot geavanceerde functies en instellingen. Bovendien hebben we de hele tool een nieuw uiterlijk en een nieuwe lay-out gegeven. Tools en functies zijn geüpdatet om u nog meer controle over uw account te geven. Download de nieuwste versie van Google Ads Editor.

Google Ads Editor 11 downloaden

Video bekijken

Nieuwe functies in Google Ads Editor 11

Klik op een link om naar een gedeelte op deze pagina met meer informatie te gaan.

Interface

Beheer en navigatie

Tools en functies

Typenlijst

De gegevensweergave wijzigen met behulp van de typenlijst

U vindt de typenlijst op de zijbalk, onder de structuurweergave. Klik op een type (zoals Zoekwoorden, Advertenties, Advertentiegroepen, Campagnes, enzovoort) om de gegevensweergave voor een geselecteerde campagne of advertentiegroep te wijzigen, of dubbelklik op een type om een pop-outvenster te openen.

Naast het itemtype kunt u ook het aantal items weergeven (bijvoorbeeld het aantal zoekwoorden) in uw geselecteerde campagne of advertentiegroep. Wanneer u een zoekopdracht uitvoert, wordt het aantal geüpdatet zodat u kunt zien hoeveel items overeenkomen met uw zoekopdracht (bijvoorbeeld: als 5 van de 200 zoekwoorden overeenkomen met uw zoekopdracht, ziet u naast Zoekwoorden '5/200'). Met het dropdownmenu rechtsboven in de typenlijst kunt u typen filteren en typen verbergen die niet in gebruik zijn.

Pop-outvensters

Verschillende gedeelten van uw account tegelijkertijd weergeven en bewerken

Pop-outvensters bieden u de mogelijkheid verschillende gedeelten van uw account, campagnes of advertentiegroepen tegelijkertijd te bekijken. Zo kunt u een pop-outvenster gebruiken om uw zoekwoorden te bekijken terwijl u een advertentietekst schrijft.

U opent pop-outvensters als volgt:

1. Selecteer uw account of een aantal campagnes of advertentiegroepen in de structuurweergave.
  2. Dubbelklik op een type (bijvoorbeeld Zoekwoorden) of klik op het pop-up-pijlpictogram in het menu Type om een pop-outvenster te openen.
  3. Herhaal stap 1 en 2 om een tweede pop-outvenster te openen voor de geselecteerde items.

Als u een pop-outvenster heeft geopend en vervolgens verschillende campagnes of advertentiegroepen selecteert, wordt de informatie in het pop-outvenster op basis van uw nieuwe selecties geüpdatet. U kunt ook andere campagnes of advertentiegroepen selecteren door boven aan het pop-outvenster op het pluspictogram te klikken.

Krachtiger accountbeheer

Meerdere accounts tegelijk downloaden of volledige MCC-accounts downloaden

Accounts manager

Via accountbeheer kunt u nu binnen Google Ads Editor een volledig MCC-account toevoegen en beheren. Tevens kunt u gegevens voor meerdere accounts tegelijk downloaden, in plaats van één voor één.

Bovendien kunt u in accountbeheer in één oogopslag het totale aantal wijzigingen, fouten en waarschuwingen in een account bekijken.

Meerdere accounts openen

Meerdere accounts tegelijk vergelijken, bekijken en bewerken

Gebruik accountbeheer om meerdere accounts naast elkaar te beheren, bewerken en te bekijken. U kunt ook items van het ene naar het andere account kopiëren en plakken.

Meerdere accounts openen:

1. Klik op Accounts om het gedeelte Accountbeheer te openen.
  2. Selecteer een ander account dan het account dat u momenteel bekijkt.
  3. Als u nog geen extra accounts heeft gedownload, klikt u op Toevoegen en voert u de stappen uit om nog een account toe te voegen.
  4. Klik op Openen.

Kopiëren en plakken van het ene account naar het andere:

1. Volg de bovenstaande instructies om meerdere accounts in Google Ads Editor te openen.
  2. Vanuit de geopende accountvensters sleept u items uit de gegevensweergave van het ene account naar de structuurweergave in het andere account en zet u deze daar neer. U kunt items ook van het ene naar het andere account kopiëren en plakken.

Meerdere items selecteren

Items in meerdere campagnes of advertentiegroepen bekijken en plakken

Gebruik multiselectie om items te bekijken in elke willekeurige combinatie van campagnes of advertentiegroepen in de structuurweergave, of om items te plakken in meerdere campagnes en advertentiegroepen tegelijk.

U gebruikt multiselectie als volgt:

1. Gebruik in de structuurweergave Ctrl + klik (Windows) of ⌘ + klik (Mac) om meerdere campagnes of advertentiegroepen te selecteren.
  2. Selecteer een type in het menu Type om items te bekijken in de geselecteerde campagnes of advertentiegroepen.

Items kopiëren en in meerdere campagnes of advertentiegroepen plakken:

1. Kopieer een reeks items (bijvoorbeeld zoekwoorden, advertenties, enz.).
  2. Gebruik in de structuurweergave Ctrl + klik (Windows) of ⌘ + klik (Mac) om meerdere campagnes of advertentiegroepen te selecteren.
  3. Plak de items in de geselecteerde campagnes of advertentiegroepen.
  4. Bevestig de advertentiegroepen waarin u de items wilt plakken en klik op OK.

Meerdere wijzigingen aanbrengen

Uw gegevens worden automatisch voor bulkbewerkingen ingedeeld in rijen en kolommen

Met de tool 'Meerdere wijzigingen aanbrengen' kunt u uw tekst automatisch in rijen en kolommen indelen, zodat u meerdere items tegelijk kunt toevoegen, bijwerken of verwijderen.

U gebruikt de tool 'Meerdere wijzigingen aanbrengen' als volgt:

1. U selecteert in de typenlijst het type item dat u wilt toevoegen of bewerken (bijvoorbeeld Zoekwoorden).
  2. Klik op Meerdere wijzigingen aanbrengen.
  3. Voer uw gegevens op 1 van de volgende 2 manieren in:
    1. Een lijst van wijzigingen kopiëren en plakken: Plak uw wijzigingen of klik op Plakken vanuit klembord. U ziet dan dat de tool uw gegevens automatisch indeelt in rijen en kolommen.
    2. Uw gegevens rechtstreeks typen: Selecteer een kolomkop (bijvoorbeeld Zoekwoorden) en klik vervolgens in de cel zodat de muisaanwijzer verschijnt. Zorg ervoor dat de tool de juiste campagnes of advertentiegroepen updatet door Mijn gegevens bevatten kolommen voor campagnes en/of advertentiegroepen of Gebruik geselecteerde bestemmingen en selecteer campagnes of advertentiegroepen te selecteren en vervolgens op Verwerken te klikken.
  4. Bekijk het overzicht van uw wijzigingen, waaronder eventuele fouten of waarschuwingen.
  5. Kies een van de volgende opties om de tool af te sluiten:
    1. Klik op Wijzigingen voltooien en controleren om de wijzigingen in uw account te bekijken en klik vervolgens op Behouden om de wijzigingen te behouden of op Afwijzen om uw wijzigingen ongedaan te maken.
    2. Klik op Terugzetten en annuleren om uw wijzigingen ongedaan te maken.

Meerdere wijzigingen ongedaan maken en opnieuw aanbrengen

Wijzigingen die u achtereenvolgens heeft aangebracht, ongedaan maken of opnieuw aanbrengen

Maak een of meer wijzigingen die u achtereenvolgens heeft aangebracht, ongedaan of voer ze opnieuw uit, of gebruik het menu 'Ongedaan maken' of 'Opnieuw' om een wijziging of reeks wijzigingen te selecteren. De menu's 'Ongedaan maken' en 'Opnieuw' houden maximaal twintig wijzigingen bij.

Maak wijzigingen als volgt ongedaan:

1. Gebruik Ctrl + Z (Windows) of ⌘ + Z (Mac) om een wijziging ongedaan te maken.
  2. Herhaal stap 1 om meerdere wijzigingen ongedaan te maken.

Voer wijzigingen als volgt opnieuw uit:

1. Gebruik Shift + Ctrl + Z (Windows) of Shift + ⌘ + Z (Mac) om een wijziging die al ongedaan was gemaakt, opnieuw uit te voeren.
  2. Herhaal stap 1 om meerdere wijzigingen opnieuw uit te voeren.

Een wijziging vanuit het menu ongedaan maken of opnieuw uitvoeren:

1. Klik op de pijl naast het menu Ongedaan maken of het menu Opnieuw.
  2. Kies de wijzigingen die u ongedaan wilt maken of opnieuw wilt aanbrengen. Als u een wijziging ongedaan maakt, worden ook alle eventuele, daaropvolgende wijzigingen ongedaan gemaakt.

Slimmer zoeken

Zoeken met filters, meerdere zoekcriteria, opgeslagen zoekopdrachten, en meer

Met de zoekfunctie van Google Ads Editor kunt u het volgende:

• Uw zoekopdrachten verfijnen met meerdere zoekcriteria
    Typ uw eerste zoekopdracht en druk op Enter. U kunt een tweede zoekopdracht invoeren die ook op uw resultaten wordt toegepast, indien van toepassing.
  • Snel een bestaande zoekopdracht bewerken
    Dubbelklik op uw zoekopdracht in de zoekbalk om deze te bewerken.
  • Complexe zoekopdrachten maken
    Klik op het zoekmenu-icoon Geavanceerd zoeken > Zoekparameters, selecteer de criteria voor uw zoekopdracht en klik op de knop Zoeken. U kunt deze stappen herhalen om meer dan 1 criterium uit de tool Zoekparameters toe te voegen. Wanneer u meerdere zoektermen opgeeft (1 per regel), worden resultaten weergegeven die overeenkomen met een van deze termen.
  • Filters toepassen om uw zoekopdracht te verfijnen
    Klik op het zoekmenu-icoon Geavanceerd zoeken > Filters weergeven en selecteer het filter dat u wilt toepassen. U kunt uw resultaten beperken tot onder andere nieuwe items, bewerkte items, items met fouten en meer. De structuurweergave en de typenlijst in de linkerzijbalk kunnen ook worden gefilterd zodat specifieke soorten campagnes, advertentiegroepen en typen worden weergegeven.
  • Een zoekopdracht opslaan zodat u deze opnieuw kunt gebruiken
    Nadat u een zoekopdracht heeft ingevoerd, klikt u op het zoekmenu-icoon Geavanceerd zoeken > Opgeslagen zoekopdrachten > Huidige zoekopdracht opslaan als… Voer een naam in voor uw opgeslagen zoekopdracht. Als u de opgeslagen zoekopdracht wilt gebruiken, klikt u op het zoekmenu-icoon Geavanceerd zoeken > Opgeslagen zoekopdrachten en selecteert u de naam van de zoekopdracht.
  • Verkortingen gebruiken bij het zoeken
    U kunt een zoekopdracht invoeren en tekstverkortingen gebruiken om snel in een geselecteerd type te zoeken. U kunt bijvoorbeeld de zoekopdracht keyword:pizza gebruiken om alle zoekwoorden met de term 'pizza' te vinden. Bekijk de volledige lijst met verkortingen bij zoeken.

Sneltoetsen

Veelvoorkomende taken uitvoeren en snel door uw account navigeren met sneltoetsen

Met sneltoetsen kunt u snel naar bepaalde gebieden in uw account navigeren of nieuwe items maken.

Geeft als volgt een lijst van beschikbare sneltoetsen weer:

Selecteer Help > Sneltoetsen in het app-menu of druk op Ctrl + Shift + / (Windows) of op Alt + Cmd + Shift + / (Mac).

Gedeelde bibliotheek

Toegang tot gedeelde biedstrategieën en sitelinks

De 'Gedeelde bibliotheek' in Google Ads Editor bevat gedeelde biedstrategieën en gedeelde sitelinks. Klik op Gedeelde bibliotheek in de zijbalk onder de typenlijst om uw gedeelde items te bekijken en te bewerken of om labels te maken en te beheren.