Versie 9.8.1

Targeting op locatie

Nieuw Het tabblad Locaties: Op het nieuwe tabblad Locaties (onder Targeting) kunt u snel en eenvoudig locatietargets toevoegen, updaten en kopiëren. Targeting op locatie is niet meer op het tabblad Campagnes te zien. Download de nieuwste versie van Google Ads Editor. Meer informatie

Advertentie-indelingen

Nieuw Dynamische zoekadvertenties: Beheer uw dynamische zoekadvertenties en de componenten ervan, en uw dynamische advertentiedoelen in Google Ads Editor. Meer informatie

Nieuw Advertenties met productvermeldingen: Beheer uw advertenties met productvermeldingen en -doelen in Google Ads Editor. Meer informatie

Geüpdatete regels voor dynamische invoeging: Alles in de vorm {A.B.C:xxx} of {A.B.C} wordt beschouwd als een tag voor dynamische invoeging. Meer informatie

Grotere afbeeldingen voor beeldadvertenties: Afbeeldingen met de afmetingen 425 x 600, 300 x 600 en 300 x 1050 mogen maximaal 200 K groot zijn. Afbeeldingen met andere afmetingen zijn nog steeds beperkt tot 50 K. (De afmetingen 425 x 600 en 300 x 1050 zijn niet beschikbaar in de online interface van Google Ads.)

Campagne-instellingen

Geüpdatete tekst: De tekst voor de volgende instellingen komt overeen met die in uw Google Ads-account. Meer informatie

Campagne-instellingen Oude tekst Nieuwe tekst
Weergavesnelheid Versneld: advertenties zo snel mogelijk laten zien Versneld: advertenties zo snel als redelijkerwijs mogelijk tonen
Advertentieroulatie Rouleren: Advertenties gelijkmatiger tonen Gelijkmatig rouleren: advertenties 90 dagen gelijkmatiger tonen en daarna optimaliseren voor klikken
Display Netwerk Relevante pagina's in het hele netwerk

Alleen op relevante pagina's voor de plaatsingen en doelgroepen die ik beheer
Breed bereik: advertenties laten zien op pagina's die overeenkomen met mijn primaire targetingmethode

Specifiek bereik: advertenties alleen weergeven op pagina's die overeenkomen met al mijn targetingmethoden
Nieuw Exact zoeken en zoeken op woordgroep -- Inclusief meervoudsvormen, spelfouten en andere sterk gelijkende varianten

Sterk gelijkende varianten niet opnemen
Targetingmethode Targeten op basis van fysieke locatie of zoekintentie (aanbevolen)

Targeten via fysieke locatie: locatiesignalen op basis van apparaat

Targeten op basis van zoekintentie: locatietermen in zoekopdrachten van gebruikers
Mensen op mijn targetlocatie of mensen die hiernaar zoeken of hierover pagina's bekijken (aanbevolen)

Mensen op mijn targetlocatie

Mensen die naar mijn targetlocatie zoeken of hierover pagina's bekijken
Uitsluitingsmethode Alleen uitsluiten op basis van fysieke locatie (aanbevolen)

Uitsluiten op basis van fysieke locatie en zoekintentie
Mensen op mijn uitgesloten locatie

Mensen op mijn uitgesloten locatie of mensen die hiernaar zoeken of hierover pagina's bekijken (aanbevolen)

Gedeelde budgetten zijn alleen-lezen: Gedeelde budgetten kunnen niet worden bewerkt in Google Ads Editor. Als u een gedeeld budget wilt wijzigen, logt u in op uw Google Ads-account via https://ads.google.com.

Importeren en exporteren

Tools voor 'meerdere toevoegen' voor toevoegingen van één kolom: Wijzigingen die maar één kolom vereisen (zoals een eenvoudige lijst van zoekwoorden zonder advertentiegroepnaam), werken correct zonder dat u de kop Campagne hoeft te selecteren.

Advertentie-URL's wijzigen met behulp van een geïmporteerd csv-bestand: U kunt nu de zichtbare URL of de bestemmings-URL van een advertentie wijzigen met behulp van een geïmporteerd csv-bestand.

Wijzigingen in csv-exportbestanden:

• Minder statuskolommen in csv-exportbestanden: De status is samengevoegd tot 3 kolommen (Campagnestatus voor campagnes, Advertentiegroepstatus voor advertentiegroepen en Status voor de rest). Bekijk een lijst van kolommen.
  • Status Verwijderd in csv-exportbestanden: Bij verwijderde componenten wordt nu Verwijderd aangegeven in de kolom Status, in plaats van een leeg veld.
  • Statusbeheer van locatiecomponenten: voor csv-exports wordt Verwijderd getoond in de kolom Status voor lokaal verwijderde componenten. Anders is de kolom Status leeg. Het tabblad Locatiecomponenten bevat geen dropdownmenu Status meer.

Plaatsingen

Indeling voor onderwerpen: U kunt een aantal indelingen gebruiken om een onderwerp te targeten. De volgende indelingen resulteren bijvoorbeeld in dezelfde targeting: Category:Games, Topic::Games, Topic:8:Games. Meer informatie

Biedingen: Het 'maximum CPC-bod voor zelfgekozen plaatsingen' op advertentiegroepniveau is niet meer beschikbaar. Meer informatie

Posten

Verbeteringen voor uploads: Als u veel wijzigingen uploadt, kunt u Google Ads Editor nu afsluiten na een bepaald punt tijdens het uploadproces. U kunt dan later terugkeren om de wijzigingen te bekijken die u heeft geüpload. Meer informatie

Visuele wijzigingen

Aangepaste tabbladen:

• Opnieuw ingedeelde tabbladen: De geüpdatete volgorde biedt ruimte voor tabbladen voor nieuwe advertentietypen en -doelen.
  • Geüpdatete sneltoetsen: De sneltoetsen om van het ene tabblad naar het andere te gaan, zijn aangepast aan de nieuwe volgorde van tabbladen. Gebruik bijvoorbeeld Ctrl+4 (op Mac, Cmd+4) om het tabblad Targeting te selecteren.
  • Flexibele breedte van tabblad: Als u het hoofdvenster van Google Ads Editor verkleint, worden de tabbladen ook smaller.

Snelle links naar tools: De tabbladen Advertentiegroepen en Campagnes bevatten nu links naar tools (Tekst vervangen, Tekst toevoegen, Hoofdlettergebruik wijzigen).

Andere opmerkingen

Google Ads Editor maakt nu gebruik van de Servicevoorwaarden van Google. Alle gebruikers wordt gevraagd de Servicevoorwaarden te accepteren wanneer ze upgraden.

In deze versie zijn bovendien enkele andere verbeteringen en aanpassingen aangebracht.