Een CSV-bestand importeren in Google Ads Editor

Een csv-bestand voorbereiden

Als u veel items tegelijk wilt toevoegen of wijzigen in uw Google Ads-account, kunt u een csv-bestand importeren. Lees de onderstaande richtlijnen voor de indeling om te zorgen dat de import goed verloopt.

1. Vermeld elk item in een eigen rij.

Elke rij in uw csv-bestand moet één entiteit beschrijven, zoals een campagne, een targetlocatie of een advertentie. In het volgende voorbeeld is de 1e rij de kop, zijn de volgende 2 regels de zoekwoorden en zijn de laatste 2 regels de advertentietekst.

Campaign, Ad Group, Keyword, Headline, ...
My campaign, My ad group, keyword 1
My campaign, My ad group, keyword 2
My campaign, My ad group, [blank], headline 1, ...
My campaign, My ad group, [blank], headline 2, ...

Als u alleen kleine wijzigingen of toevoegingen wilt aanbrengen in het account, kunt u een csv-bestand exporteren vanuit Google Ads Editor, het bestand bewerken en het daarna weer in Google Ads Editor importeren.

Opmerking:

• Als u er in uw instellingen of voorkeuren voor heeft gekozen de originele kolommen op te nemen in geëxporteerde csv- of zip-bestanden, ziet u mogelijk voor sommige velden 2 kolommen: één met de naam #Original, met daarin de originele waarden, en een 2e kolom om csv-bestanden te bewerken. Lees meer informatie over hoe u wijzigingen kunt aanbrengen met csv-kolommen.
  • Advertentiecomponenten kunnen worden toegevoegd op accountniveau, maar ook op campagne- en advertentiegroepniveau. U kunt een componentkoppeling op accountniveau maken in uw csv-import door <Account-level> op te geven in plaats van de campagnenaam in de kolom Campagne. Het is belangrijk om componenten op accountniveau te onderscheiden van gedeelde componenten, die dezelfde velden hebben, maar de kolommen Campagne en Advertentiegroep leeg laten.

2. Neem een rij met kolomkoppen op.

Google Ads Editor behandelt de 1e rij in een geïmporteerd csv-bestand als een rij met kolomkoppen. Kies een van de volgende opties voor de rij met kolomkoppen in een csv-bestand:

• Optie 1 (aanbevolen): Voeg standaard kolomkoppen van Google Ads Editor toe. In het volgende artikel in deze handleiding vindt u een lijst van csv-kolommen.
  • Optie 2: Gebruik uw eigen kolomkoppen of laat de 1e rij leeg. U heeft de mogelijkheid de kolomkoppen te selecteren of te wijzigen wanneer u het csv-bestand importeert.

3. Check de indeling van de kolommen.

Voor sommige kolommen is een bepaalde indeling vereist. Specifieke taalcodes geven bijvoorbeeld targeting op taal aan. In het volgende artikel in deze handleiding vindt u een lijst van csv-kolommen en speciale instructies voor de indeling van kolommen.

Als één cel in een kolom meerdere waarden bevat, scheidt u de waarden met puntkomma's, zoals en;de voor targeting op Engels en Duits of gender;age voor flexibel bereik.

Als u een nieuwe campagne als csv-bestand importeert en de instellingen niet leesbaar zijn, gebruikt Google Ads Editor de standaardinstellingen voor campagnes.

4. Check de bestandsindeling en de codering.

Sla uw bestand op in csv-indeling.

Google Ads Editor importeert geen xls-bestanden. Als u uw bestand in Excel maakt of bewerkt, raden we u aan het op te slaan met de codering Unicodetekst.

• Windows: Selecteer Opslaan als > Opslaan als > Unicodetekst.
  • Mac: Selecteer Bewaar als > Structuur > UTF-16 Unicodetekst. Mogelijk verandert de bestandsextensie van .csv in .txt, maar Google Ads Editor kan het bestand wel importeren.