Campagnes onderbreken, verwijderen of hervatten

U kunt uw campagnes starten, onderbreken of verwijderen. Als u een campagne onderbreekt of verwijdert, worden de bijbehorende advertenties niet meer weergegeven. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een campagne inschakelt, onderbreekt of verwijdert.

Aandachtspunten

Als u een campagne verwijdert, wordt deze permanent stopgezet en kunt u de campagne niet meer hervatten.

Als u een onderbroken campagne hervat, is het bovendien mogelijk dat uw campagne niet opnieuw wordt uitgevoerd als u ook de advertentiegroepen, de zoekwoorden of de advertenties van de campagne heeft onderbroken. In dat geval moet u de onderbroken advertentiegroepen, zoekwoorden of advertenties afzonderlijk hervatten.

Voordat u begint

Controleer de campagnestatus door in de tabelwerkbalk op het filterpictogram te klikken om zeker te weten of u de juiste campagnes heeft geselecteerd, bijvoorbeeld 'Alle', 'Alle ingeschakelde' 'Alle behalve verwijderde'.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Vink het selectievakje aan naast de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik in het dropdownmenu bovenaan de tabel op Bewerken en selecteer:
    • Inschakelen om uw campagne te hervatten
    • Onderbreken om de campagne tijdelijk stop te zetten
    • Verwijderen om de campagne permanent te stoppen

Als er meerdere campagnes zijn geselecteerd, is de nieuwe status van toepassing op alle geselecteerde campagnes.

Wijzigingen in campagnestatus importeren

Als u nieuwe statussen voor bestaande campagnes wilt importeren, moet u een kolom 'Status' maken. Hierin kunt u de huidige status van uw campagne zien wanneer u inlogt op uw account. Als u weet wat de status van uw campagne is, kunt u mogelijke problemen met uw campagne opsporen. Meer informatie over campagnestatussen

U kunt ook een rapport maken met gegevens uit de kolom 'Status'. Klik hiervoor in de tabelwerkbalk op 'Downloaden' en kies in het dropdownmenu 'CSV'. U kunt de import van statuswijzigingen voltooien door in het formulier dat wordt weergegeven op de blauwe knop 'Downloaden' te klikken.