Apparaatspecifieke bodaanpassingen instellen voor advertentiegroepen of campagnes

Als u uw biedingen wilt wijzigen wanneer uw advertenties op desktops, tablets en mobiele apparaten worden weergegeven, kunt u een bodaanpassing voor desktop, tablet of mobiel opgeven op campagne- of advertentiegroepniveau.

Als u in één campagne een apparaatspecifieke bodaanpassing op campagneniveau en op advertentiegroepniveau instelt, wordt bij het bepalen van uw bod de apparaatspecifieke bodaanpassing voor advertentiegroepen gebruikt. Als de apparaatspecifieke bodaanpassing voor campagnes -100% is, wordt de apparaatspecifieke bodaanpassing voor advertentiegroepen echter niet gebruikt.

Apparaatspecifieke bodaanpassingen instellen

1. Selecteer in Campagnes of Advertentiegroepen de campagnes of advertentiegroepen die u wilt wijzigen.
  2. Geef in het bewerkingspaneel bij 'Apparaatspecifieke bodaanpassing' voor Desktop, Mobiel en Tablet een waarde op tussen -90% en +900% (de beide uiterste waarden zijn toegestaan). U kunt ook een waarde van -100% opgeven om de geselecteerde campagnes of advertentiegroepen af te melden voor weergave op bepaalde apparaten.
    • Wanneer u bodaanpassingen bulksgewijs importeert, hoeft u het procentteken (%) niet op te nemen. Een aanpassing van +90% kan bijvoorbeeld worden aangegeven met het getal 90.
Met een bodaanpassing van -90% verlaagt u het bod met 90% naar 10% van het oorspronkelijke bod. Met een bodaanpassing van +900% verhoogt u het apparaatspecifieke bod naar tien keer het oorspronkelijke bedrag. Stel dat het bod van uw advertentiegroep € 2,00 is en de campagne een apparaatspecifieke bodaanpassing van -50% heeft. Wanneer advertenties van die advertentiegroep worden weergegeven op het type apparaat waarvoor u de bodaanpassing heeft ingesteld, wordt het bod verlaagd naar € 1,00.