Automatische plaatsingen: definitie

Een term die wordt gebruikt in Google Ads-rapportage voor de webpagina's, video's en apps in het Display Netwerk waar uw advertenties automatisch worden weergegeven op basis van de targeting die u heeft geselecteerd. Hoewel u plaatsingen zoals webpagina's, video's en apps afzonderlijk kunt targeten in uw advertenties, wordt bij automatische plaatsing uw advertentie geplaatst op basis van uw andere targetingmethoden, zoals targeting op basis van zoekwoorden of onderwerpen.

Opmerking: Hoewel advertenties in slimme campagnes worden weergegeven in het Display Netwerk, worden de details van waar deze advertenties zijn weergegeven niet getoond in het vooraf gedefinieerde rapport Automatische plaatsingen (groep).

Automatische plaatsingen werken als volgt:

• Als u een campagnetype gebruikt dat alleen geschikt is voor het Display Netwerk en een andere targetingmethode gebruikt dan gekozen plaatsingen, kunnen uw advertenties automatisch worden weergegeven op websites in het Display Netwerk. Deze weergaven worden als automatische plaatsingen weergegeven in de tabel met statistieken op de pagina Plaatsingen in Google Ads.
  • Als u niet wilt dat uw advertenties op automatische plaatsingen worden weergegeven, kunt u alleen plaatsingstargeting gebruiken. Voeg plaatsingen toe aan uw advertentiegroep zodat uw advertenties alleen kunnen worden weergegeven op de websites die u kiest.

Voorbeeld

Als u in uw advertentiegroep target op zoekwoorden, proberen we uw advertenties te koppelen aan relevante plaatsingen, onder andere op basis van uw zoekwoordenlijst. Als u bijvoorbeeld een advertentiegroep heeft met zoekwoorden die zijn gerelateerd aan herenschoenen, kunnen uw advertenties in die advertentiegroep worden weergegeven op webpagina's over schoenen. Die websites worden als automatische plaatsingen weergegeven in de tabel met statistieken op de pagina Plaatsingen in Google Ads.