Miten Google käyttää konversiotapahtumadataa?

Google ymmärtää, miten tärkeää ja arkaluontoista konversiotapahtumadata on mainostajille. Siksi pyrimme takaamaan Google Adsin konversiotapahtumadatan luottamuksellisuuden ja tietoturvan sekä kerromme selvästi, mihin rajattuihin tarkoituksiin dataa käytetään.

Mitä Google tekee konversiotapahtumadatalla?

Google käyttää konversiotapahtumadataa tilisi kampanjoiden tulosten raportointiin. Dataa käytetään esimerkiksi CPA-tavoitteen hintatarjousstrategiassa ja muissa konversioihin perustuvissa automaattisissa hintatarjousstrategioissa, asiakkaiden arvon analysoinnissa ja raportoinnissa sekä kaikkia mainostajia hyödyttävissä datakoosteissa. Googlen käytäntönä on rajoittaa pääsyä konversiotapahtumadataan sekä Googlen sisällä että sen ulkopuolella. Google ei jaa mainostajan konversiotapahtumien tietoja muille mainostajille ilman mainostajan lupaa.

Kun seuraat konversioita, konversiodata näkyy raporteissasi ja auttaa tekemään perusteltuja kampanjanhallintaan liittyviä päätöksiä. Löydät konversiodataa sisältävät raportit Google Ads ‑tililtäsi ja mahdollisilta siihen linkitetyiltä hallinnoijan tileiltä (Oma asiakaskeskus ‑tileiltä).

Google voi käyttää konversiotapahtumadataa myös kampanjatulosten parantamiseen. Google tarjoaa käyttöösi esimerkiksi CPA-tavoitteen. Se on automaattinen hintatarjousstrategia, joka optimoi hintatarjouksesi automaattisesti aiemman konversiodatan perusteella sijoitetun pääoman tuottoprosentin parantamiseksi. Google voi käyttää konversiotapahtumadataa myös tietyntyyppisten kampanjoiden tulosten parantamiseen ilman, että sinun tarvitsee myöntää datan käytölle lupa. Sovelluksen latauksiin liittyvän konversiotapahtumadatan perusteella Google voi esimerkiksi lopettaa sovelluksen mainostamisen käyttäjälle, joka on jo asentanut kyseisen sovelluksen.

Google käyttää myös konversiotapahtumiasi käyttäjien analysointiin ja asiakkaita koskevien hyödyllisten raporttien luontiin. Google voi esimerkiksi analysoida konversiotapahtumia tietyllä ajanjaksolla saamiesi uusien asiakkaiden määrän raportoimiseksi.

Sinun ei tarvitse jakaa rahallista arvoa konversioiden mukana voidaksesi käyttää Google Adsin konversioseurantaa. Konversiotagit voidaan sijoittaa mille tahansa sivuston sivulle, ja ne mittaavat oletuksena erillisiä konversiotapahtumia rahallisen arvon sijaan. Jos lähetät rahallisen arvon konversioiden mukana, Google suojaa ja käyttää kyseistä dataa tässä artikkelissa kuvatulla tavalla. Rahallisen arvon lähettäminen voi auttaa mainostulosten arvioinnissa, ja dataa voidaan käyttää myös ROAS-tavoitteen hintatarjouksissa.

Huom. Smart Bidding ei tiedä mainostajien raportoimia tarkkoja arvoja. Osa mainostajista saattaa obfuskoida todelliset arvot raportoidessaan konversioita Googlelle, mutta suosittelemme, että nämä arvot raportoidaan johdonmukaisesti (obfuskointikertoimia muuttamatta).

Google käyttää koottua konversiotapahtumadataa kaikkien mainostajien hyväksi. Esimerkiksi automaattisten hintatarjousten ja älykkään hinnoittelun kaltaiset ominaisuudet käyttävät mainostajien koottua konversiotapahtumadataa toimintojen yleisen laadun ja tarkkuuden parantamiseen. Jos seuraat konversioita ja kilpailijasi hyötyvät näistä ominaisuuksista, konversioseurannan käyttäminen saattaa vaikuttaa epäsuorasti klikkausten hintoihin. Google saattaa myös julkaista useilta mainostajilta koottuja konversiotapahtumatilastoja, joita kaikki mainostajat voivat hyödyntää.

Tietoturva ja yksityisyys sovellusten seurannassa

Googlen tietoturvastandardit ovat tiukat. Google Ads kerää dataa vain sovelluksista, joilla olet määrittänyt seurannan.

Kerro käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sovelluksissasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.