Slik viser Google annonser til appbrukere og besøkende på nettstedet ditt

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi «målgruppetyper» (omfatter lignende og egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» omtales som «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Med Google Ads kan du bruke datasegmenter til å få bedre kontakt med kunder, basert på data om disse kundene som du deler med Google via en global nettstedstag eller hendelseskodebiter i appen din, på nettstedet ditt eller begge steder. Det er viktig at du opprettholder konfidensialiteten og sikkerheten til dataene du deler med Google. Eksempler på data som samles inn og brukes til målretting, er nettadressen og henvisningsadressen til nettstedet som utløser et treff på taggen, de egendefinerte parameterne som brukes i sporingstaggen, og eventuelle resulterende medlemskap i datasegmentet.

Denne artikkelen forklarer hvordan Google bruker og håndterer dataene du sender for bruk i målretting med Google Ads.

For å finne ut mer om hvordan Google bruker og håndterer dataene du sender gjennom Kundematch, se Slik bruker Google Kundematch-data. For å finne ut mer om hvordan Google bruker dataene du sender for konverteringssporing, se Slik bruker Google data om konverteringshendelser.

Slik bruker Google dataene dine

Ved å bruke segmenter basert på dataene dine kan Google knytte brukerne til Google-kontoer, legge til brukere i datasegmenter, generere lignende målgruppesegmenter, vise dynamiske annonser og sikre at Google Ads-kampanjene dine er i tråd med Googles retningslinjer. I tillegg er rapporter med målgruppedata tilgjengelige i Google Ads-kontoen din og eventuelle andre kontoer du har delt målgruppene dine med.

Google kan også bruke kundedataene dine til å forbedre kampanjeresultatene. Google bruker for eksempel både tidligere konverteringsdata og dataene du legger til, for å optimalisere budene dine for automatiske budstrategier, med mål om å øke den totale avkastningen. Kundedata kan bli brukt for at du skal oppnå bedre resultater når du bruker bestemte bud- og målrettingstrategier, uten at du må ta i bruk målgrupper i kampanjen. Google kan også bruke dataene dine til å identifisere andre relevante målgruppesegmenter for deg og gi deg innsikt i sammensetningen av datasegmentene dine.

Datasegmentene blir ikke delt med tredjeparter eller andre annonsører uten tillatelse fra deg, og Google bruker ikke datasegmentene til å annonsere for egne produkter.

Slik håndterer Google dataene dine

Google holder dataene dine konfidensielle og lagrer dem trygt ved hjelp av de samme bransjeledende standardene vi bruker til å beskytte dataene til Google-brukere.

Slik håndterer Google dataene fra deg:

• Tilgang: Google beskytter dataene dine mot uautorisert tilgang ved hjelp av tilgangskontroller for de ansatte.
  • Deling: Google deler ikke datasegmentene dine med noen tredjeparter eller andre annonsører uten samtykke fra deg. Det kan hende Google deler dataene for å overholde gjeldende lover, bestemmelser, juridiske prosesser eller pålegg fra myndighetene.
  • Oppbevaring: Google beholder informasjonen om brukerne i datasegmentene dine i tråd med varigheten du angir (1–540 dager). Du er selv ansvarlig for å overholde eventuelle varighetsbegrensninger i henhold til gjeldende lov og rett. I noen tilfeller har Google Ads-genererte lister en minimumsvarighet på 30 dager. Data fra tag-hendelser lagres dessuten i omtrent 30 dager for å overholde retningslinjene, og for å gi deg muligheten til å forhåndsutfylle nyopprettede datasegmenter.

Hos Google forplikter vi oss til å holde systemene der vi lagrer dataene dine, sikre og pålitelige, og vi har egne sikkerhetsteam som beskytter systemene våre mot eksterne trusler.