Com Google Ads fa un seguiment de conversions de lloc web

Aquest article proporciona més informació sobre com Google mesura les interaccions dels usuaris amb els vostres anuncis abans d'una conversió, així com algunes directrius per tal que pugueu mesurar les conversions des de qualsevol navegador.

Quan els usuaris duen a terme una interacció fent clic en un anunci de text o veient-ne un de vídeo, Google Ads emmagatzema galetes que contenen informació sobre la interacció i un identificador únic de l'usuari o del clic a l'anunci que ha dut l'usuari al vostre lloc web.

Quan algú fa una conversió al lloc web, l'etiqueta de seguiment de conversions que heu instal·lat llegeix aquesta galeta i l'envia de tornada a Google Ads amb la informació de la conversió. Pot ser que, en alguns casos, les galetes que es fan servir per emmagatzemar informació sobre les interaccions amb els anuncis no estiguin disponibles a causa de diversos factors, incloent-hi la configuració del navegador. En aquests casos, Google Ads us ofereix les maneres següents de fer un seguiment més precís de les conversions provinents de clics.

Abans de començar

Per aconseguir un mesurament més precís, heu de fer servir una etiqueta de tot el lloc web (llegiu més avall les opcions per implementar-la). Abans d'implementar-la, assegureu-vos de seguir aquestes instruccions:

• Activeu l'etiquetatge automàtic en tots els comptes de Google Ads.
  • Si utilitzeu algun sistema de seguiment de clics als URL de seguiment o redireccions del servidor al lloc web, assegureu-vos que transfereixin el GCLID (identificador de clic de Google) a les pàgines de destinació.
  • Si la pàgina de conversió es troba en un domini diferent del de la pàgina de destinació, utilitzeu l'enllaçament de domini de gtag.js per transferir el GCLID a la pàgina de conversió.
  • No activeu les etiquetes des d'un iframe (per exemple, des d'una altra etiqueta de seguiment, com la de Floodlight).
  • Mireu el vídeo següent per obtenir informació sobre com podeu utilitzar etiquetes de tot el lloc web per mesurar adequadament el vostre rendiment de Google Ads, quins són els avantatges de fer-les servir, com podeu triar la solució apropiada i com podeu implementar correctament diverses etiquetes, com la de Google Tag Manager, l'etiqueta de Google i la de Google Analytics:

Academy on Air: Sitewide Tagging

Per veure els subtítols en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Feu clic a la icona de configuració Imatge de la icona de Configuració de YouTube que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo i, tot seguit, seleccioneu "Subtítols" i trieu l'idioma.

Maneres de fer un seguiment de les conversions

Consulteu les opcions següents per implementar una etiqueta de tot el lloc web que defineixi galetes noves al vostre domini. Aquestes galetes emmagatzemen un identificador únic per a un usuari o per al clic a l'anunci que ha dut l'usuari al lloc web.

Opció 1: fer un seguiment de les conversions amb l'etiqueta de seguiment de conversions actualitzada de Google Ads

Per garantir que Google Ads pugui mesurar totes les conversions, amb independència del navegador que facin servir els visitants del lloc web, us recomanem que utilitzeu l'etiqueta de Google. Aquesta etiqueta consta d'una etiqueta de Google i d'un fragment d'esdeveniment. L'etiqueta defineix galetes noves al vostre domini que emmagatzemaran un identificador únic per a un usuari o per al clic a l'anunci que ha dut l'usuari al lloc web. Les galetes reben la informació del clic a l'anunci a partir d'un paràmetre GCLID (identificador de clic de Google) que s'inclou a l'etiqueta de seguiment de conversions.

Perquè la nova etiqueta de seguiment de conversions funcioni, heu de seguir les instruccions de l'apartat Abans de començar.

Veureu els fragments de codi de la nova etiqueta de seguiment de conversions quan configureu el seguiment de conversions del vostre lloc web a la nova experiència de Google Ads.

Com es pot desactivar l'etiqueta

Si no voleu que l'etiqueta de Google defineixi galetes pròpies al domini del vostre lloc web, afegiu la part marcada següent a l'ordre config de l'etiqueta de Google:

gtag('config', 'TAG_ID', {'conversion_linker': false});

És una pràctica que no us recomanem perquè redueix la precisió del mesurament de conversions.

Nota: no es recomana desactivar les galetes pròpies, ja que es reduirà la precisió en el mesurament de les conversions.

Opció 2: utilitzar Google Tag Manager amb l'etiqueta d'enllaçament de conversions nova

Google Tag Manager us permet implementar i actualitzar etiquetes al lloc web de manera fàcil i ràpida, sense haver de modificar el codi de la pàgina. Per garantir que les etiquetes de seguiment de conversions de Google Ads rebin tota la informació necessària sobre els clics als anuncis, seguiu aquests passos:

1. Si encara no ho heu fet, configureu i instal·leu Google Tag Manager.
  2. Al contenidor de Google Tag Manager, feu clic a Etiqueta nova per afegir-ne una.
  3. Feu clic a Configuració de l'etiqueta i seleccioneu el tipus d'etiqueta Enllaçament de conversions.
  4. Feu clic a Activadors i seleccioneu un activador perquè activi l'etiqueta en Totes les pàgines.

L'etiqueta d'enllaçament de conversions detecta de manera automàtica la informació sobre el clic a l'anunci que ha portat un usuari al lloc web (als URL de la pàgina de destinació) i emmagatzema aquesta informació en galetes noves al vostre domini.

Si és el primer cop que utilitzeu Google Tag Manager, comenceu configurant-lo.

Opció 3: utilitzar Google Analytics (només per a Universal Analytics)

Si ja teniu l'etiqueta de Google Analytics instal·lada al lloc web, podeu seguir aquests passos per assegurar-vos que l'etiqueta de seguiment de conversions de Google Ads continua mesurant les conversions amb precisió. Si seguiu les instruccions de l'apartat Abans de començar, el GCLID d'un clic a l'anunci s'emmagatzemarà en una galeta de Google Analytics al domini del lloc web. Si heu configurat correctament l'etiqueta i els comptes, l'etiqueta de seguiment de conversions de Google Ads podrà fer servir el GCLID de la galeta de Google Analytics.

Per utilitzar aquest mètode de seguiment de conversions de lloc web, seguiu les instruccions de l'apartat "Abans de començar" i, tot seguit, apliqueu aquestes directrius addicionals:

Si seguiu aquests passos, el paràmetre GCLID de la galeta de Google Analytics es llegirà automàticament. Si no voleu que Google Analytics emmagatzemi el paràmetre GCLID en aquesta galeta, seguiu les instruccions de l'apartat Com es pot desactivar la galeta que hi ha a continuació.

Nota: Universal Analytics conserva el paràmetre GCLID en una galeta. Si voleu utilitzar Google Analytics 4 per mesurar les conversions, heu d'exportar-les a Google Ads, perquè l'etiqueta de Google Analytics 4 ja no conserva el paràmetre GCLID en una galeta per als esdeveniments de seguiment de conversions de Google Ads.

Com es pot desactivar la galeta

Per desactivar la galeta de Google Analytics i no utilitzar-la per emmagatzemar el GCLID, seguiu aquestes instruccions per actualitzar l'etiqueta de Google Analytics. Si desactiveu la galeta, es podria reduir la precisió en el mesurament de les conversions.

Seguiment de conversions entre dominis

Si voleu mesurar l'activitat en diversos dominis, com ara quan el domini de la pàgina de destinació és diferent del de la conversió, podeu activar el seguiment entre dominis. Per fer-ho, afegiu la línia següent al codi del lloc web. Tingueu present que només és un exemple, de manera que aquest codi no funcionarà al vostre lloc web:

gtag('set', 'linker', {
'domains': ['landing-destination.com', 'conversion-destination.com']
});

Més informació sobre com podeu mesurar els recorreguts dels clients en diversos dominis

No teniu clar si la vostra etiqueta està configurada correctament? Podeu utilitzar Tag Assistant per comprovar-ne la implementació. Per resoldre altres problemes, consulteu l'article Resoldre problemes relacionats amb l'etiquetatge de tot el lloc web o Utilitzar Tag Assistant per resoldre problemes relacionats amb accions de conversió inactives o sense verificar.

Casos en què Google Ads no pot detectar totes les conversions

Si no implementeu una de les solucions anteriors, la vostra capacitat de mesurar les conversions es veurà limitada. Encara que utilitzeu una de les opcions de sobre, és possible que de vegades no es puguin mesurar les conversions. Això passa, per exemple, quan un usuari visualitza un anunci de vídeo a l'aplicació YouTube per a mòbils i després fa una conversió al navegador mòbil sense haver iniciat la sessió als serveis de Google en cap dels dos llocs. En qualsevol cas, Google inclourà conversions modelitzades a la columna "Conversions" dels informes com a estimacions. Les dades segures pel que fa a la privadesa d'usuaris que han iniciat la sessió anteriorment als serveis de Google es fan servir per crear conversions modelitzades. Això permet generar un informe més complet de les conversions.

Impacte en les ofertes

Us recomanem que superviseu els informes de conversions durant els propers mesos a fi d'avaluar si us cal fer alguna modificació a les ofertes. Si utilitzeu les estratègies de Smart Bidding de cost per adquisició (CPA) objectiu o de retorn de la inversió en publicitat (ROAS) objectiu i observeu una davallada del trànsit, potser us convé ajustar els objectius en aquest període per tal de compensar les conversions no registrades als informes. Si definiu les ofertes manualment, tingueu present que, en avaluar el rendiment i ajustar les ofertes, pot ser que algunes conversions no es registrin als informes.

Etiquetatge de tot el lloc web i l'etiqueta de remàrqueting heretada

Heu de poder utilitzar una de les opcions que s'indiquen anteriorment per tal que Google Ads pugui mesurar totes les conversions, independentment del navegador que facin servir els visitants del vostre lloc web. Ara bé, per resoldre alguns problemes de seguiment que pugueu tenir amb l'etiquetatge, l'etiqueta de remàrqueting heretada de Google Ads continua definint galetes noves al vostre domini que emmagatzemen informació sobre els clics en anuncis que dirigeixen els usuaris al vostre lloc web. Les galetes reben aquesta informació d'un paràmetre GCLID (identificador de clic de Google) que s'inclou a l'etiqueta de seguiment de conversions.

Per tal que aquest mètode funcioni, cal que seguiu les instruccions de la secció "Abans de començar" de més amunt i, tot seguit, implementeu l'etiqueta de Google en cada pàgina del lloc web.

Com es pot desactivar l'etiqueta

Si no voleu que l'etiqueta de Google configuri galetes pròpies al domini del vostre lloc web, afegiu la línia següent a la configuració de l'etiqueta abans de carregar l'etiqueta de script:

var google_conversion_linker = false;

Si feu servir conversion_async.js, afegiu el fragment destacat següent a la crida google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Nota: no es recomana desactivar l'etiqueta, ja que es podria reduir la precisió en el mesurament de les conversions.

Seguretat i privadesa del seguiment d'aplicacions

Les normes de seguretat de Google són estrictes. Google Ads només recull dades a les aplicacions en què hàgiu configurat el seguiment.

Heu d'assegurar-vos que proporcioneu als usuaris informació clara i completa sobre les dades que recolliu a les vostres aplicacions i, sempre que ho exigeixi la llei, que n'obteniu el consentiment per recollir-les.