Rapporten maken en beheren vanaf de pagina 'Rapporten'

Met behulp van rapporten kunt u uw gegevens bekijken, indelen en analyseren. In rapporten kunt u grote hoeveelheden gegevens plaatsen in tabellen met meerdere dimensies, in diagrammen en in aanpasbare dashboards, zodat u zinvolle patronen en trends kunt visualiseren.

In dit artikel leest u hoe u rapporten kunt maken en opslaan, hoe u opgeslagen rapporten kunt openen en hoe u rapporten kunt plannen zodat deze worden verzonden naar uzelf en naar anderen die toegang hebben tot uw account.

Instructies

Een vooraf gedefinieerd rapport openen

Google Ads beschikt over vooraf gedefinieerde rapporten. Dit zijn kant-en-klare rapporten die antwoord kunnen geven op specifieke vragen over uw gegevens, waardoor u tijd kunt besparen. U kunt vooraf gedefinieerde rapporten gebruiken als uitgangspunt voor een nieuw opgeslagen rapport dat u kunt bewerken, plannen en delen.

Een vooraf gedefinieerd rapport openen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes Campaigns Icon en daarna op Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Rapporteditor.
  4. Selecteer en open onder 'Vooraf gedefinieerde rapporten (dimensies)' het rapport dat u wilt bekijken. Selecteer Alles bekijken om de volledige lijst met vooraf gedefinieerde rapporten te bekijken.
Opmerking: Als gebruiker van een manageraccount (MCC-account) kunt u campagnes efficiënter beheren door rapporten te maken, te bewerken, op te slaan en toe te passen op specifieke onderliggende accounts of in alle campagnes. U kunt ook overal op het pad van een manageraccount naar het niveau van een onderliggend rapport en rapporten maken en bekijken, en opgeven waar u de rapporten wilt opslaan.

Tip

Aan een vooraf gedefinieerd rapport kunt u kolommen toevoegen of verwijderen. Als u een vooraf gedefinieerd rapport aanpast en wilt opslaan om het later nog eens te bekijken, klikt u op Opslaan als.

Vooraf gedefinieerde rapporten voor manageraccounts

Als u een Google Ads-manageraccount heeft, bevat een vooraf gedefinieerd rapport dat u opent de volgende extra kolommen: Account en Klant-ID, met de klant-ID die aan het account is gekoppeld.

U vindt ook een extra vooraf gedefinieerd rapport, het rapport Account, in de manageraccounts. Dit rapport bevat informatie uit uw pagina Accounts.

Een rapport maken

Als u alle gegevens wilt aanpassen die in een rapport komen te staan, kunt u een volledig nieuw rapport maken. In tegenstelling tot een vooraf gedefinieerd rapport moet u bij het maken van een standaardrapport de Rapporteditor gebruiken om te kiezen welke kolommen, rijen en waarden u wilt opnemen in het rapport en in welk type tabel of diagram deze worden weergegeven. Meer informatie over rapporten maken in de Rapporteditor.

Uw rapporten beheren

Via Inzichten en rapporten heeft u makkelijk toegang tot uw opgeslagen rapporten. Uw rapporten zijn zichtbaar voor iedereen met toegang tot uw account. U kunt alle rapporten of alleen de door u gemaakte rapporten bekijken. Elk rapport kan worden bewerkt, opgeslagen, gepland en gedeeld.

Opgeslagen rapporten die u in meer dan 18 maanden niet heeft geopend, worden automatisch uit uw account verwijderd. U krijgt toegang tot een rapport door het te openen of te downloaden, of door een dashboard te openen dat het rapport bevat.

Een opgeslagen rapport openen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes Campaigns Icon en daarna op Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Rapporteditor.
  4. Standaard worden alle opgeslagen rapporten getoond. Als u de rapporten wilt bekijken die u heeft gemaakt, klikt u op het icoon met 3 stippen in het gedeelte onder Rapporten en dan op Alleen uw rapporten tonen.
  5. Zoek het rapport dat u wilt bekijken en klik op de titel om het te openen.

Opmerking: Rapporten die u heeft opgeslagen terwijl ze werden gedownload vanaf andere pagina's dan die van de Rapporteditor, werken op dit moment niet op dezelfde manier als de rapporten die u in de Rapporteditor heeft gemaakt. Sommige van deze rapporten worden geopend op de pagina van waaruit ze zijn gedownload, terwijl andere alleen kunnen worden gedownload.

E-mails voor rapporten plannen

U kunt eenmalig een e-mail met uw rapporten versturen of plannen dat rapporten met regelmatige intervallen via e-mail worden gestuurd naar uzelf en naar andere personen die toegang tot uw account hebben.

Opmerking: Rapporten voor afzonderlijke accounts worden zodanig gepland dat deze om 03:00 uur worden uitgevoerd in uw aangegeven tijdzone. Rapporten voor accounts zonder een bepaalde tijdzone worden vanaf 03:00 uur Pacific Time uitgevoerd.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes Campaigns Icon en daarna op Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Rapporteditor.
  4. Zoek en open het rapport dat u wilt bekijken en klik dan op het e-mail- en planningsicoon Klok.
  5. Voer de volgende stappen uit:
    1. Selecteer een of meer accountgebruikers aan wie u het rapport wilt sturen.
    2. Kies de frequentie (bijvoorbeeld: dagelijks, wekelijks) en de indeling (bijvoorbeeld: .csv, .xml) waarin de rapporten worden gestuurd.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Bewerk een opgeslagen planning als volgt:
    1. Klik op het pictogram E-mail en planning Klok.
    2. Klik op het potloodpictogram Bewerken en wijzig de instellingen.
    3. Klik op Opslaan.

Hiërarchische tabellen en diagrammen bekijken

U kunt de hiërarchische gegevens bekijken in structuurdiagrammen en diagramdetails in de Rapporteditor van Google Ads. Er gelden geen beperkingen voor het aantal rijen en kolommen. Het aantal gedownloade rapporten voor een hiërarchische tabel is hetzelfde als dat van een platte tabel.

Hiërarchische tabellen maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes Campaigns Icon en daarna op Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Rapporteditor.
  4. Klik op Aangepast en selecteer Structuurtabel.
  5. Voeg details toe door elementen naar het rijgedeelte te slepen en neer te zetten (u kunt bijvoorbeeld Campagne, Advertentiegroep, Zoekwoord voor het zoeknetwerk, Zoektype voor zoekwoord en Max. CPC voor zoekwoord toevoegen.)
  6. Voeg statistieken toe zoals Klikken en Verton. (vertoningen) naar het kolomgedeelte.
  7. Klik op Opslaan of Toevoegen aan het dashboard.

Voor hiërarchische tabellen (structuurtabellen) en hiërarchische diagrammen (diagramdetails) moet u de chips naar het selectievenster slepen om de hiërarchie te maken.

In Google Ads is Account > Campagne > Advertentiegroep een hiërarchische structuur die geldt voor de meeste campagnes, behalve Performance Max, waar de hiërarchie Account > Campagne > Componentengroepen is.

• Als u Campagne toevoegt in een hiërarchische tabel of diagram, kunt u doorklikken in de tabel of het diagram om de advertentiegroep automatisch te bekijken. U hoeft ze niet toe te voegen aan het deelvenster Selectie.
  • Ook voor toepassingen met het manageraccount kunt u Account toevoegen om een standaard gegevensweergave aan te zetten op Campagne en dan op Advertentiegroep.
  • Dit standaardgedrag wordt alleen aangezet als er geen door de gebruiker opgegeven hiërarchie is in het selectievenster.
  • U kunt op een campagne klikken om de details te bekijken. Als u bijvoorbeeld een staafdiagram bekijkt, kunt u op de balk klikken die aan de campagne is gekoppeld voor meer details.
  • U kunt op een advertentiegroep klikken om de prestaties te verfijnen tot een specifieke advertentiegroep en de vorige voorwaarde van de campagne te bekijken.
  • De detailstatus wordt niet behouden in een opgeslagen rapport.

De details van diagrammen zijn vergelijkbaar met hiërarchische tabellen omdat u voor diagrammen vergelijkbare detailhiërchieën kunt maken. De diagramtypen die de hiërarchie ondersteunen, bevatten staaf-, kolom- en cirkeldiagrammen. Er geldt geen limiet voor dimensies die aan deze diagramtypen kunnen worden toegevoegd. Rapporten van paginering voor diagrammen kunnen meerdere pagina's omvatten, omdat paginering nu wordt aangeboden in diagrammen.