Skapa listor över negativa sökord och använda dem i kampanjer

Med listor över negativa sökord kan du hantera negativa sökord mer effektivt för flera kampanjer samtidigt.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar listor över negativa sökord och använder dem i kampanjer. Om du vill ha mer bakgrundsinformation kan du börja med att läsa om listor över negativa sökord.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa en lista över negativa sökord

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Negativa sökord för söknätverket högst upp.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Klicka på Välj en kampanj och välj kampanjen där du vill lägga till listan över negativa sökord.
  6. Skriv eller klistra in ett negativt sökord per rad i textfältet.
  7. Markera kryssrutan vid Spara i en ny eller befintlig lista och ge listan ett namn.
  8. Klicka på Spara.

Använda listor över negativa sökord i kampanjer

När du har skapat listor över negativa sökord kan du tillämpa dem på en eller flera kampanjer.

Använd listor över negativa sökord i flera kampanjer från biblioteket med negativa sökord

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Uteslutningslistor.
  4. Klicka på fliken Listor över negativa sökord.
  5. Markera rutan vid de listor över negativa sökord som du vill använda i kampanjer.
  6. Klicka på Tillämpa på kampanjer.
  7. Välj i vilka kampanjer du vill använda listorna med negativa sökord.
  8. Klicka på Använd.

Använda en lista över negativa sökord i en enskild kampanj

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll och sedan på Sökord.
  3. Klicka på Negativa sökord högst upp.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Välj Använd lista över negativa sökord.
  6. Markera rutan vid de listor som du vill använda i kampanjen.
  7. Klicka på Spara.

Använda listor över negativa sökord i flera kampanjer från sidan Kampanjer

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn och sedan på Kampanjer.
  3. Markera rutan vid kampanjerna som du vill tillämpa listorna på.
  4. Klicka på Redigera och välj Redigera inriktning.
  5. Välj Lägg till listor över negativa sökord om du vill lägga till listor över negativa sökord.
    1. Markera rutan vid listorna du vill lägga till i kampanjerna.
    2. Klicka på Använd.
  6. Välj Ta bort listor med negativa sökord om du vill ta bort listor över negativa sökord.
    1. Markera rutan vid listorna du vill ta bort från kampanjerna.
  7. Klicka på Använd.