[GA4] Produkttilknytning: Knytt sammen Optimize og Google Ads

Google Analytics 4 (GA4) har erstattet Universal Analytics (UA). 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle data. (Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024.) Det er viktig at du overfører Universal Analytics-områder til Google Analytics 4. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan knytte sammen Google Optimize- og Google Ads-kontoer.

Om Google Optimize

Hver bruker er unik, og nettstedet ditt bør svare til hver enkelt brukers individuelle smak. Med Google Optimize kan du kjøre eksperimenter med nettstedet ditt for å finne den optimale opplevelsen for de ulike brukergruppene.

Sånn kan du integrere Optimize i Google Ads

Når du integrerer Google Optimize i Google Ads, kan du enkelt kjøre eksperimenter på og utarbeide personlig tilpassede opplevelser tuftet på bestemte søkeord og annonser. Du kan tilpasse de nåværende nettsidene dine slik at de samsvarer med de ulike brukernes intensjoner ut fra kampanjen de klikket på, eller søkeordene som utløste annonsen.

Tillatelser

For at du skal kunne knytte sammen Optimize og Google Ads, må du ha en Google-konto med administratortilgang til Google Ads.

Veiledning

Trinn 1: Knytt sammen Google Ads og Analytics

Det første trinnet er å knytte sammen Google Ads og Analytics. Følg veiledningen for Google Ads eller Analytics.

Trinn 2: Aktivér Optimize-deling

Når Google Ads og Analytics er knyttet sammen, kan du aktivere Google Ads for Optimize. Velg et alternativ nedenfor basert på Google Ads-kontotypen din.

Alternativ 1 – personlig Google Ads-konto

For å aktivere Optimize-deling fra en personlig Google Ads-konto følger du denne fremgangsmåten:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Finn «Google Analytics (UA)» eller «Google Analytics (GA4) og Firebase» under «Fra Google», og klikk så på Detaljer.
  4. Klikk på av/på-knappen ved siden av «Google Optimize-deling er slått av».

Alternativ 2 – Google Ads-managerkonto

For å aktivere Optimize-deling fra en Google Ads-managerkonto følger du denne fremgangsmåten:

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilknyttede kontoer under Konfigurasjon.
  4. Finn «Google Analytics (UA)» eller «Google Analytics (GA4) og Firebase» under «Fra Google», og klikk så på Detaljer.
  5. Klikk på av/på-knappen ved siden av «Google Optimize-deling er slått av».

Når du aktiverer Optimize-deling for en Google Ads-managerkonto, aktiveres dette også i alle administrerte kontoer. Det er de enkelte kontoene som beholder kontrollen over Optimize-delingen, som da kan justeres der.

Når en enkeltstående Google Ads-konto legges til et managerhierarki, beholder den sine egne innstillinger for Optimize-deling. Du kan aktivere Google Optimize-deling for de nye Google Ads-kontoene ved å gå tilbake til siden for tilknyttede Analytics-kontoer ovenfor.

Trinn 3: Knytt sammen Optimize og Analytics

Det siste trinnet er å bekrefte at Optimize-beholderen din er knyttet sammen med det samme Analytics-området du tilknyttet fra Google Ads i det første trinnet. Dette gjøres vanligvis når du konfigurerer en Optimize-beholder. Finn ut hvordan du kan knytte sammen Optimize og Analytics.

Deaktiver Optimize-deling

Du må ha administratortilgang til den aktuelle Google Ads-kontoen for å slå av Optimize-deling.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Finn «Google Analytics (UA)» eller «Google Analytics (GA4) og Firebase» under «Fra Google», og klikk så på Administrer og tilknytt.
  4. Klikk på av/på-knappen ved siden av «Google Optimize-deling er slått på».

Når du slår av Optimize-deling, blir det ikke lenger lagt til nye brukere i Optimize-eksperimenter som er målrettet mot annonser eller søkeord fra den berørte Google Ads-kontoen. Mens berørte eksperimenter fortsetter å kjøre, telles fortsatt eksperimentøkter for brukerne som først ble tatt med i det enkelte eksperimentet da delingen ble slått på. Navnene på eller statusene for de målrettede Google Ads-enhetene vises ikke lenger i målrettingskonfigurasjonen for berørte eksperimenter i Optimize.

Linker til relatert innhold

Linker til relatert innhold om Optimize

Om produkttilknytning

Google-produkter

Google Partners