De instellingen voor targeting en observaties selecteren

U kunt targeting gebruiken om doelgroepen op te geven die u wilt bereiken, of content waarop uw advertenties moeten worden weergegeven. Daarnaast kunt u observaties gebruiken om rapporten van bepaalde criteria te krijgen zonder het bereik van uw campagne (voor targeting op campagneniveau) of advertentiegroep te beperken.

Voordat u begint

Voor een algemeen overzicht van targeting en observaties leest u Over de instellingen Targeting en Observatie.

Targeting bewerken

U kunt 'Alle targeting bewerken' bereiken vanaf elke targetingmethode. Klik op de plus- of potloodknop en selecteer een campagne of advertentiegroep. Opmerking: Wanneer u op Onderwerpen klikt, ziet u rechts de knop 'Alle targeting bewerken'.

Ga naar de pagina 'Alle targeting bewerken' om targeting en observaties te kiezen voor bestaande advertentiegroepen. Op deze pagina kunt u:

• alle targeting voor uw campagne of advertentiegroep bekijken op één plek,
  • criteria toevoegen voor 'Targeting' en 'Aanvullende observaties',
  • criteria uitwisselen tussen 'Targeting' en 'Aanvullende observaties'.

Instructies

Targeting of observaties toevoegen aan een bestaande advertentiegroep:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content. Afhankelijk van wat u wilt bewerken, kunt u het volgende doen:
    1. Klik op Zoekwoorden.
    2. Klik op Doelgroepen.
    3. Klik op Content om de tabbladen Onderwerpen en Plaatsing te openen.
  3. Klik op de plusknop of de potloodknop Bewerken.
  4. Selecteer in het menu 'Toevoegen aan' de optie Campagne of Advertentiegroep. Klik vervolgens op Selecteer advertentiegroep of Selecteer campagne. In het venster kiest u een advertentiegroep of campagne uit de lijst of zoekt u op naam of ID.
  5. U ziet hier alle targeting op advertentiegroep- of campagneniveau die u tot nu toe heeft ingesteld.
    • Klik voor targeting op het dropdownmenu Beperkte targeting.
    • Klik voor observaties op het dropdownmenu Observaties toevoegen.
  6. Selecteer een methode in het dropdownmenu.
  7. Selecteer de criteria die u wilt toevoegen en klik op Gereed.
  8. Klik onder aan de pagina op Opslaan.