Over doelen voor dynamische zoekadvertenties

Bij de targeting voor dynamische zoekadvertenties worden de zoekopdrachten van gebruikers op Google gekoppeld aan specifieke, daarmee overeenkomende pagina's op uw site, zodat u uw bereik kunt vergroten zonder zoekwoorden. U bepaalt zelf hoe de targeting werkt. U kunt uw advertenties targeten op basis van specifieke categorieën die de structuur van uw website weergeven of u kunt alle pagina's van uw website targeten. Bovendien kunt u meer typen doelen voor dynamische advertenties maken en pagina's blokkeren. Dit laatste doet u met uitsluitingen voor dynamische advertentiedoelen.

In dit artikel worden de 8 typen dynamische advertentiedoelen beschreven waarmee u kunt verfijnen hoe we uw advertenties weergeven. Voor een algemeen overzicht begint u met Over dynamische zoekadvertenties. U bent zelf verantwoordelijk voor de uiteindelijke tekst die in uw advertentie wordt getoond. Houd hier dus rekening mee wanneer u landingspagina's kiest.

Doeltypen

Landingspagina's van uw standaard advertentiegroepen

De categorie 'Landingspagina's van uw standaard advertentiegroepen' bevat alle webpagina's in uw account waarvoor u momenteel zoekadvertenties uitvoert. Met deze targetingoptie kunt u makkelijk het verkeer vergroten op webpagina's die u al als landingspagina's in bestaande advertentiegroepen en campagnes gebruikt. We raden dit aan voor adverteerders die nog geen ervaring hebben met dynamische zoekadvertenties en meer verkeer willen dat dit type targeting kan toevoegen. Deze optie is alleen beschikbaar in accounts met geschikte landingspagina's in hun standaard advertentiegroepen.

Voorbeeld

U heeft een website over elektronica en u voert momenteel zoekadvertenties uit die mensen naar de pagina Camera's leiden. Als u uw bereik wilt uitbreiden met gebruikers die zoekopdrachten gebruiken die relevant zijn voor deze pagina, target u de categorie Landingspagina van uw standaard advertentiegroepen.

URL-targeting

URL is gelijk aan

U kunt specifieke URL's targeten.

Voorbeeld

U wilt meer verkeer naar de pagina Opruiming op uw website halen, dus target u de specifieke URL voor die pagina. Dit is ook een goede optie om specifieke pagina's op uw site uit te sluiten.

URL bevat

U kunt pagina's targeten met URL's die een bepaald tekstfragment bevatten. Dit wordt een token genoemd. In URL's wordt een token voorafgegaan en gevolgd door een scheidingsteken zoals '/' of '-'.

Voorbeeld

Stel dat u alle servicepagina's van uw elektronicawebsite wilt targeten op basis van de URL die wordt weergegeven wanneer u op de site navigeert. Als al deze URL's een vergelijkbaar patroon hebben, zoals electronicsexample.com/services/, target u alle URL's die 'services' bevatten.

Let op: Dit werkt niet voor een URL zoals electronicsexample.com/servicesmenu/, omdat direct na de getargete tekst het woord 'menu' staat. Het werkt echter wel voor electronicsexample.com/services-menu, omdat '-' een scheidingsteken is. Andere mogelijke scheidingstekens zijn :, /, ?, + en &.

Aangepast label

U kunt een paginafeed gebruiken om een lijst met URL's te maken die u wilt targeten. Vervolgens kunt u aangepaste labels toevoegen aan uw URL's om ze te ordenen. U kunt de aangepaste labeldoelen gebruiken om deze subsets van uw paginafeed te targeten of uit te sluiten. Meer informatie over paginafeeds

Voorbeeld

U wilt een campagne maken voor digitale camera's die zijn beoordeeld met 4 sterren. U heeft een feed aan uw campagne toegevoegd en de feed gebruikt om al uw URL's naar camera's met 4 sterren te voorzien van het label VIER_STERREN. In Google Ads target u aangepaste labels en geeft u VIER_STERREN op als aangepast label.

Andere targetingtypen

Alle webpagina's

'Alle webpagina's' omvat elke pagina in het domein van uw website die is ontdekt door de zoek- en advertentiecrawlers van Google (programma's die automatisch websites ontdekken en scannen door links tussen webpagina's te volgen).

Voorbeeld

U heeft een website over elektronica, www.electronicsexample.com. Als u alle pagina's van www.electronicsexample.com wilt targeten, selecteert u Alle webpagina's.

Als u ervoor kiest de optie 'Alle webpagina's' te gebruiken en er pagina's zijn waar u nooit zoekadvertentieverkeer heen wilt leiden, is het een goed idee deze pagina's toe te voegen als uitgesloten dynamische advertentiedoelen. Meer informatie over hoe u uitsluitingen voor dynamische zoekadvertenties opgeeft

Paginatitel

U kunt pagina's targeten met titels die bepaalde woorden bevatten. Als u niet weet wat een paginatitel is, plaatst u de muisaanwijzer op het browsertabblad en wordt er knopinfo getoond om de titel van uw pagina weer te geven. Wees voorzichtig bij het gebruik van targeting op paginatitel. Dit kan leiden tot fouten.

Voorbeeld

U wilt pagina's targeten met titels die bepaalde woorden bevatten, zoals 'camera's'. Als u pagina's op deze titel wilt targeten, voegt u de titel van de doelpagina toe met het woord 'camera's'.

Paginacontent

U kunt pagina's targeten die bepaalde door u opgegeven woorden bevatten.

Voorbeeld

Stel dat u voor de targeting van uw advertenties alle pagina's wilt gebruiken die de woorden 'digitale camera's' bevatten. Als u pagina's wilt targeten op basis van content, voegt u een groep webpagina's toe. Selecteer de optie Page_Content en geef dan 'digitale camera's' op.

Categorieën

Google maakt op basis van uw websitecontent targetbare categorieën of sets met landingspagina's die zijn ingedeeld op thema. U kunt bepalen welke paginareeksen moeten worden getarget, hoe vergelijkbare pagina's moeten worden gegroepeerd en wat het detailniveau moet zijn. Houd er rekening mee dat het nadat u uw dynamische advertentiegroep heeft ingesteld tot 24 uur kan duren voordat de categorieën zijn ingevuld.

Voorbeeld

U heeft een website over elektronica en u wilt pagina's targeten waarop digitale camera's worden verkocht. Met dynamische zoekadvertenties wordt uw website met AI van Google ingedeeld in categorieën, die zijn aangepast aan uw producten en services, zoals digitale camera's, televisies en videorecorders. Als u pagina's wilt targeten op categorieën, kiest u Aanbevolen categorieën voor uw website. Er wordt dan op basis van uw site een dynamisch advertentiedoel voor digitale camera's weergegeven. U kunt ook het zoekvak boven de categorieweergave gebruiken om te zoeken naar categorieën buiten onze aanbevolen categorieset, zelfs als deze niet zijn vermeld.