Plaatsingen uitsluiten op accountniveau

Uw advertenties worden nu getoond bij content die overeenkomt met een van de onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden of zoekwoorden voor het zoeknetwerk die u target. Zo kunt u meer potentiële klanten bereiken. Als u bijvoorbeeld 'rijwielen' als onderwerp heeft getarget en 'fietsen' als display-/videozoekwoord of zoekwoord voor het zoeknetwerk, worden uw advertenties getoond bij content die overeenkomt met een van beide.

Contexttargeting is ook vereenvoudigd tot één pagina in Google Ads, zodat u alle typen targeting op content (onderwerpen, plaatsingen, display-/videozoekwoorden en uitsluitingen) in één weergave kunt beheren. U vindt de nieuwe pagina in het gedeelte Content onder Campagnes Campaigns Icon in het navigatiemenu aan de linkerkant.

Zoals u plaatsingen in het Google Display Netwerk en op YouTube kunt targeten om uw advertenties te tonen (bijvoorbeeld specifieke pagina's, sites en video's), kunt u ook plaatsingen uitsluiten waarop u uw advertenties niet wilt tonen. In het bijzonder kunt u websites of domeinen uitsluiten die niet bij uw merk passen.

Vanaf maart 2024: Plaatsingsuitzonderingen op accountniveau zijn nu ook van toepassing op het netwerk van zoekpartners. Met deze lancering worden websites in het netwerk van zoekpartners uitgesloten als een adverteerder site-uitsluitingen toevoegt op account- of manageraccountniveau. Dit heeft gevolgen voor alle campagnes die advertenties tonen in het netwerk van zoekpartners, waaronder Performance Max-campagnes, app-campagnes, campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en slimme campagnes in het account.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u plaatsingsuitzonderingen op accountniveau kunt maken om te voorkomen dat uw advertenties worden getoond op bepaalde plaatsingen in het Display Netwerk, op YouTube of in het netwerk van zoekpartners. Hierbij wordt plaatsingstargeting op campagneniveau overschreven.

Voordat u begint

Hier volgt belangrijke informatie over uitsluitingen op accountniveau:

Subdomeinen

Wanneer u een plaatsingsuitzondering maakt, laat u www. weg om de subdomeinen, subsites en subpagina's uit te sluiten van de uitsluitingen. Als u bijvoorbeeld example.com uitsluit, sluit u automatisch winkel.example.com (subdomein), example.com/winkel (subsite) en example.com/winkel.html (subpagina) uit. Maar als u www. behoudt en www.example.com uitsluit, is de uitsluiting niet van toepassing op subdomeinen, subsites en subpagina's. Plaatsingsuitzonderingen voor subdomeinen, subsites en subpagina's werken niet in het netwerk van zoekpartners.

Landdomeinen

Elk landdomein moet afzonderlijk worden uitgesloten. Als u bijvoorbeeld example.com en example.co.uk wilt uitsluiten, voegt u beide toe als plaatsingsuitzonderingen.

Limieten

U kunt maximaal 20.000 plaatsingsuitzonderingen tegelijk en in totaal 65.000 plaatsingsuitzonderingen per account invullen. Manageraccounts kunnen maximaal 3 lijsten met plaatsingsuitzonderingen maken met maximaal 250.000 uitzonderingen per lijst.

Opmerking: URL's die aan een Google-domein zijn gekoppeld (zoals youtube.com en mail.google.com) kunnen niet worden toegevoegd als plaatsingsuitzonderingen.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Lijsten met uitzonderingen.
  4. Klik bovenaan op Lijst met plaatsingsuitzonderingen.
  5. Klik op de plusknop .
  6. Klik op + Nieuwe lijst.
  7. Geef de URL op of zoek naar de content waarin u uw advertenties niet wilt tonen (voeg 'www.' niet toe). Als u een lijst met URL's heeft, kunt u ook op 'Meerdere plaatsingen opgeven' klikken en daar de hele lijst plakken.
  8. Klik op Opslaan.

U kunt de plaatsingsuitzondering verifiëren bij Wijzigingsgeschiedenis wanneer u de wijzigingen op accountniveau bekijkt. Nieuwe uitgesloten plaatsingen treden meestal binnen 12 uur in werking.

Opmerking: U kunt YouTube TV-kanalen op accountniveau uitsluiten van campagnes. Bekijk meer informatie over hoe u YouTube TV-kanalen kunt uitsluiten van Google Ads-veilingcampagnes.