Tietoja maksuprofiileista

Tarvitset mainontakulujen maksamiseen maksuprofiilin. Profiili luodaan automaattisesti Google Ads ‑tilin luomisen yhteydessä, mutta voit muokata sitä milloin tahansa. Profiili sisältää kaikki keskeiset tiedot, joita sovelletaan Google Ads ‑tilisi laskutukseen ja maksuihin. Esimerkkejä:

• Maksaja: Sen henkilön tai yrityksen nimi ja osoite, joka on oikeudellisesti vastuussa tilin kuluista
  • Maksutapa: Mainontakulujen maksamista varten lisätyt maksutavat
  • Verotiedot: Tilisi verotuksellinen asema, verotusmaa ja verotunnus
  • Yhteyshenkilöt: Profiiliin liittyvien henkilöiden nimet ja yhteystiedot
  • Asiakirjan kieli: Joissakin maissa on mahdollista valita laskutus- ja maksuasiakirjoissa käytettävä kieli. Jos valinta ei ole mahdollinen, käytetään laskutusmaan virallista kieltä oletuksena.

Maksutilit

Maksutili on maksuprofiilin osa, joka sisältää Google Adsin laskutus‑ ja maksutapahtumiin sovellettavat asetukset. Siihen voidaan viitata myös termeillä "laskun määritys" tai "laskutusasetukset". Tämä asetus koskee vain asiakkaita, joilla on käytössä kuukausilaskutus. Jos tililläsi on käytössä kuukausilaskutus, pääset vaihtamaan maksutiliäsi klikkaamalla Laskutuksen siirrot ‑sivulta kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake ja valitsemalla Muuta laskun määritystä.

Kussakin maksuprofiilissa voi olla useita maksutilejä eli laskun määrityksiä. Voit tarvita useita määrityksiä, jos haluat hallinnoida useiden Google Ads ‑tilien laskutusta ja maksuja. Esimerkiksi mainostoimisto voi hoitaa useiden laskun määritysten avulla eri asiakkaiden laskutustapahtumia.

Jos haluat pyytää tilityypin (yksityishenkilö tai organisaatio) vaihtoa, ota yhteyttä Google Ads ‐tukitiimiin.

Profiilin katsominen ja muokkaaminen

Jos haluat katsoa tai muokata maksuprofiiliasi tai tarkistaa esimerkiksi maksuprofiilin tunnuksen tai tilityypin, seuraa alla olevia ohjeita.

Muistathan, että maksuasetus ja laskutusmaa vaikuttavat siihen, mitä voit muokata maksuprofiilissa.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Etsi Maksuprofiili-osio, josta näet erilaisia tietoja, kuten maksuprofiilin tunnuksen ja tilin tyypin.

Voit muokata maksuprofiilia tekemällä muutoksia mihin tahansa kenttään, jossa on kynäkuvake. Kun olet valmis, klikkaa "Tallenna".

Huom. Kuukausilaskutusta käyttävät mainostajat eivät voi tehdä muutoksia Maksuprofiili‑kohdassa. Jos käytät kuukausilaskutusta ja haluat muokata yrityksesi osoitetta tai puhelinnumeroa, ota meihin yhteyttä. Sinun on oltava maksuprofiilin käyttäjä, jotta voit pyytää tällaisia muokkauksia.

Käyttäjät

Käyttäjät ovat yhteyshenkilöitä, jotka on liitetty maksuprofiilin ja joilla voi olla siihen eritasoisia pääsyoikeuksia (esim. järjestelmänvalvojan oikeudet tai vain lukuoikeudet). Vain maksujen järjestelmänvalvojat voivat tehdä joitakin maksuprofiiliin liittyviä toimia.

Löydät Google Ads ‑tilisi maksujen järjestelmänvalvojat seuraavasti:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Siirry Maksukäyttäjät-kohtaan. Klikkaa Hallinnoi käyttäjiä, niin näet maksujen järjestelmänvalvojat ja muut käyttäjät.

Lue lisää maksukäyttäjien ja käyttöoikeuksien lisäämisestä/poistamisesta

Huom. Jos haluat muuttaa maksuprofiiliin liittyviä lupia ja myöntää tai perua ostosten tekemistä tai profiilin muokkaamista koskevia oikeuksia, siirry Google-maksukeskukseen ja klikkaa Asetukset.

Profiilin käyttäminen kaikissa Google-tuotteissa

Maksuprofiilin avulla voit käyttää maksutapojasi helposti muilla Google Ads ‑tileillä tai maksaa palveluista muissa Google-tuotteissa, kuten Cloud Storagessa tai Google Analyticsissa. Jos sinulla on jo maksusuhde aiemmin luodulla Google Ads ‑tilillä tai toisessa Google-tuotteessa, voit halutessasi käyttää kyseistä profiilia, jolloin sinun ei tarvitse lisätä kaikkia tietojasi uudelleen tai luoda uutta profiilia Google Adsia varten.

Muista, että kun muokkaat profiilin tietoja (esimerkiksi maksutapoja) Google Ads ‑tilin kautta, muutokset koskevat myös muita tuotteita, joissa käytetään samaa profiilia. Katso Google-maksukeskuksesta, mihin tuotteisiin maksuprofiilin muokkaaminen vaikuttaa.