Over locatiegroepen en filters

Locatiegroepen toevoegen en bewerken op campagne- of advertentiegroepniveau. Met locatiegroepen kunt u locaties in uw campagnes gemakkelijker beheren in Google Ads. Als u uw bedrijfsprofiel en Google Ads-accounts heeft gesynchroniseerd of ketenlocaties aan uw account heeft toegevoegd, kunnen deze adressen overal in uw account worden weergegeven. U kunt specifieke adressen toewijzen op account-, campagne- of advertentiegroepniveau.

In dit artikel wordt beschreven wat locatiegroepen doen en wat de voordelen zijn van het gebruik ervan wanneer u targeting op locatie instelt in uw campagnes en die locaties in uw advertenties promoot. In dit artikel leest u ook hoe u locatiegroepen kunt gebruiken om te filteren op campagne- of advertentiegroepniveau en hoe u filters kunt toevoegen om bewerkingen te doen op accountniveau.

About location groups UI screen

LOCATIEGROEPEN MAKEN

Wat zijn locatiegroepen?

Locatiegroepen zijn herbruikbare verzamelingen fysieke bedrijven die kunnen worden toegepast op uw campagne. U kunt in plaats van afzonderlijke locaties een groep selecteren om elke locatie in die groep snel en efficiënt te gebruiken voor de targeting van een campagne. Deze groepen kunnen ook worden gebruikt om lokale campagnes in te stellen en locatiecomponenten of locatiecomponenten voor partners te maken.

Als u locatiegroepen wilt gebruiken, moet u locatiecomponenten aanzetten of locatiecomponenten voor partners aanzetten voor uw Google Ads-account. U kunt locatiegroepen op verschillende plaatsen in uw account gebruiken:

• Lokale campagnes: Gespecialiseerde campagnes om uw bedrijfslocaties te promoten.
  • Locatiecomponenten: Voeg uw bedrijfslocatie toe aan componenten in uw campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes en videocampagnes.
  • Locatiecomponenten voor partners: Voeg componenten toe voor bedrijfslocaties van derden die uw producten verkopen.

Voordelen van het gebruik van locatiegroepen

Handig

Locatiegroepen zijn gemakkelijk in te stellen en kunnen eenvoudig worden geparseerd om te bewerken. Met de interface van de locatiegroep kunt u afzonderlijke locaties vinden via zoeken en filteren.

Herbruikbaar

Nadat u een locatiegroep heeft gemaakt, kunt u deze selecteren en toepassen op zoveel campagnes als u wilt. Als u wijzigingen aanbrengt in een locatiegroep, zijn deze overal van toepassing waar de groep wordt gebruikt.

Stel dat u een lokale campagne uitvoert die op alle locaties in Californië van toepassing is. U kunt een nieuwe locatiegroep maken met al uw winkelvestigingen in Californië. Nadat u de campagne voor de hele staat heeft ingesteld, staat er een locatiegroep klaar die u kunt toevoegen tijdens het opzetten van de campagne. Daarna kunt u die locatiegroep gebruiken voor lokale campagnes, Performance Max-campagnes met winkeldoelen, en campagnes en advertentiegroepen met locatiecomponenten of locatiecomponenten voor partners.

LOCATIEGROEPEN MAKEN

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
Locatiegroepen toevoegen en bewerken op campagne- of advertentiegroepniveau
Opmerking: Zorg ervoor dat uw Google Ads-account aan uw bedrijfsprofiel is gekoppeld en dat uw locaties worden gesynchroniseerd met Google Ads. Meer informatie over hoe u locatiecomponenten gebruikt

Volg eerst de instructies om locatiegroepen te maken en ga dan verder met de onderstaande stappen.

Uw adressen filteren uit Bedrijfsprofiel

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Locatiecomponenten.
  5. Selecteer Campagne of Advertentiegroep, afhankelijk van of u adressen naar een campagne of advertentiegroep wilt filteren. Als u een locatiecomponent op advertentiegroepniveau toevoegt, kiest u ook de gewenste advertentiegroep.
Voorbeeld
Stel dat u eigenaar bent van 2 restaurants: Steaks van Bob en Pannenkoeken van Bob. U wilt alleen een campagne uitvoeren voor uw steakrestaurant. Hiervoor maakt u een filter en neemt u alleen het restaurant op waarvan de bedrijfsnaam overeenkomt met Steaks van Bob.

Een locatiegroep toevoegen aan Google Ads

1. Kies een van de volgende opties:
    • Alle gesynchroniseerde locaties.
    • Locatiegroepen: Vink in het menu het selectievakje aan naast de locatiegroep die u heeft gemaakt voor het restaurant Steaks van Bob.
    • Geen locaties
  2. Klik op Opslaan.

Een locatiegroep bewerken op advertentiegroep- of campagneniveau

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Selecteer Koppeling in het dropdownmenu Tabelweergave.
  5. Selecteer Locatie in de lijst boven de tabelwerkbalk.
  6. Elke locatiecomponent die u heeft gefilterd op advertentiegroep- of campagneniveau, wordt vermeld in uw bedrijfsprofiel. Zoek de locatie-extensie die u wilt bewerken en klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon wanneer het naast de extensie verschijnt.
  7. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Opslaan.

Filters toevoegen en bewerken op accountniveau

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar voor locatiecomponenten die gebruikmaken van Bedrijfsprofiel. De optie is niet beschikbaar voor locatiecomponenten met ketenlocaties.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Selecteer Koppeling in het dropdownmenu Tabelweergave.
  5. Selecteer het bedrijfsprofiel waaraan u filters wilt toevoegen.
  6. Klik in de blauwe balk boven de tabel op Toevoegen aan.
  7. Selecteer Account in het dropdownmenu.
  8. Plaats de muisaanwijzer op het account dat u wilt wijzigen en klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon wanneer het verschijnt.
  9. Onder het gedeelte De locaties beperken die worden gesynchroniseerd met Google Ads:
    • Vul uw bedrijfsnaam in. Filters werken alleen als u informatie heeft ingevoerd die exact overeenkomt met het woord dat u heeft gekozen. Als u bijvoorbeeld een filter opgeeft voor de bedrijfsnaam 'Bob', worden bedrijven met de naam 'Steaks van Bob' niet uitgefilterd.
    • U kunt de locaties verder verfijnen met specifieke labels. Labels moeten worden toegevoegd aan locaties in Google Mijn Bedrijf voordat filters in Google Ads worden toegepast. Voeg de labelnaam toe en klik op '+ Of' om de lijst van adressen uit te breiden.
  10. Klik op Voltooien.