Gegevens van oproeprapportage analyseren

Met oproeprapportage kunt u de prestaties van uw oproepextensies en alleen bellen-advertenties bijhouden. U kunt algemene oproepdetails zien, zoals het aantal vertoningen dat uw bellen-advertentie heeft ontvangen, het aantal ontvangen telefoongesprekken en de telefoonfrequentie (PTR).

U kunt ook specifieke details van elke oproep evalueren, zoals de begin- en eindtijd, of de oproep is gemist of ontvangen, het netnummer van de beller, de telefoonkosten en het oproeptype.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u oproepgegevens kunt weergeven, hoe u uw gesprekken kunt segmenteren per apparaat en hoe u de details van elk gesprek kunt bekijken. Als u niet bekend bent met oproeprapportage, leest u eerst Over oproeprapportage.

Voordat u begint

Oproeprapportage maakt gebruik van telefoonnummers (Google-doorschakelnummers) die uw online advertentieprestaties voor oproepconversies bijhouden. Uw nummer of nummers kunnen veranderen tussen advertentiegroepen en kunnen in de loop der tijd variëren. Om die reden kunt u uw Google-doorschakelnummer uitsluitend gebruiken voor oproeprapportage en het bijhouden van oproepconversies via uw website.

Instructies

Hoe u kolommen instelt om oproepdetails te bekijken

1. Klik op het dropdownmenu 'Kolommen' boven de tabel met statistieken op het tabblad Campagnes, AdvertentieAdvertentiegroepen of Zoekwoord.
  2. Kies Kolommen aanpassen.
  3. Kies Oproepdetails onder 'Statistieken selecteren' in het venster 'Kolommen aanpassen' dat wordt geopend.
  4. Klik op Toevoegen naast de gegevens waarin u bent geïnteresseerd.
  5. Voeg de gewenste kolommen toe vanuit de categorie 'Oproepdetails' door op Toevoegen te klikken.
  6. Klik onder in het venster op de blauwe knop Toepassen.
  7. De nieuwe kolommen worden in uw statistieken weergegeven.

Algemene oproepgegevens die in uw kolommen worden weergegeven

Dit zijn de verschillende soorten gegevens, met definities, die u kunt vinden in uw algemene oproeprapportages:

• Weergaven van telefoonnummer geven aan hoe vaak uw advertentie werd weergegeven met een Google-doorschakelnummer.
  • Telefoongesprekken worden geteld wanneer u gesprekken naar uw aangepaste Google-doorschakelnummer ontvangt, via de knop 'Bellen' of als het nummer handmatig wordt gekozen.
  • De telefoonfrequentie (PTR of phone-through rate) is het aantal telefoongesprekken dat u ontvangt (het getal in de kolom 'Telefoongesprekken') gedeeld door het aantal keer dat uw telefoonnummer is weergegeven (de gegevens in de kolom 'Weergave van telefoonnummer').

Hoe u uw oproepen segmenteert per apparaat

1. Klik vanaf het tabblad Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties of Zoekwoorden op het dropdownmenu Segmenteren en selecteer Kliktype.
  2. U ziet dat bovenstaande kliktypen worden weergegeven als rijen in uw tabel met statistieken. Als u geen kliktypen ziet, heeft u geen klikken van dat type ontvangen.

Oproeptypen die worden weergegeven in uw segmenten

• U kunt klikken om het bedrijf te bellen (mobiel), oproepen met mobiele telefoons en handmatig gekozen telefoonnummers vanaf laptops, desktopcomputers en tablets bekijken. Deze worden in AdWords ingedeeld als 'kliktypen'.
  • In de rij 'Klikken om het bedrijf te bellen (mobiel)' ziet u het aantal klikken op de knop 'Bellen' op mobiele telefoons.
  • De kolom 'Klikken' toont het aantal klikken van mobiele bellen-advertenties.
  • De kolom 'Oproepen' toont het aantal oproepen als gevolg van deze klikken.
  • In de rij 'Handmatig gekozen telefoonnummers' ziet u het aantal keer dat uw aangepaste Google-doorschakelnummer handmatig is gekozen vanuit een advertentie op een desktopcomputer of een tablet.

Hoe u de details van elk telefoongesprek kunt zien

1. Ga naar het tabblad Dimensies en selecteer in het dropdownmenu Weergave de optie Oproepdetails.

Beschikbare oproepdetails

De volgende details zijn beschikbaar voor elke oproep naar uw Google-doorschakelnummers:

• Begintijd
  • Eindtijd
  • Status (gemist of ontvangen)
  • Netnummer beller
  • Belkosten
  • Oproeptype