Over automatische extensies

Automatische extensies zorgen voor krachtigere advertenties en meer kansen om nieuwe klanten te werven. Wanneer AdWords voorspelt dat een automatische extensie de prestaties van uw advertentie zal verbeteren, wordt er automatisch een extensie gemaakt en onder de advertentie weergegeven. De meeste automatische extensies komen in aanmerking voor weergave bij alle typen advertenties, maar sommige worden alleen weergegeven op desktopcomputers en laptops.

Automatische extensies bekijken

Als u wilt zien welke automatische extensies zijn toegevoegd aan uw advertenties, of als u automatische extensies wilt verwijderen uit uw advertenties, moet u ze eerst vinden. In de vorige AdWords-ervaring kunt u automatische extensies bekijken door op het tabblad Advertentie-extensies te klikken en vervolgens in het dropdownmenu 'Weergeven' de optie 'Rapport 'Geautomatiseerde extensies'' te selecteren. Als u uw automatische extensies wilt bewerken, klikt u onder de tabel op de link Opties voor automatische extensies (geavanceerd) en vervolgens op Bewerken. Klik in het nieuwe, verbeterde AdWords in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies. Klik vervolgens bovenaan de pagina op Meer en selecteer Automatische extensies in het dropdownmenu.

Typen automatische extensies

Automatische oproepextensies

Wanneer uit uw website blijkt dat u onder andere als doel heeft om meer oproepen naar uw bedrijf te genereren, kan AdWords automatische oproepextensies instellen. Gebruikers van mobiele apparaten kunnen op de extensie klikken om uw bedrijf te bellen. Meer informatie over oproepextensies.

Extensies voor dynamische sitelinks

Sitelinkextensies leiden mensen naar de juiste pagina van uw website. Als u bijvoorbeeld een restaurant runt, kunnen uw sitelinks links bevatten met de volgende weergavetekst: 'openingstijden', 'menu' of 'bezorging'. Meer informatie over extensies voor dynamische sitelinks.

Voorbeeld

Walters bakkerij voor honden
Advertentie www.example.com
Ambachtelijke koekjes en taartjes. Dat verdient uw hond toch ook?
Specialiteiten · Over ons · Koekjes · Gezonde voeding

Extensies voor dynamische website-informatie

Website-informatie is aanvullende beschrijvende tekst die gebruikers een beter beeld geeft van de producten en services die uw bedrijf levert. Meer informatie over extensies voor dynamische website-informatie.

Voorbeeld

ABC Elektronica - Technologie met de beste service
Advertentie www.example.com
Koop laptops, smartphones, videogames en meer bij ABC Elektronica.
Services: technische ondersteuning, recycling van oude apparaten, computerreparatie, programmeerles...

Automatische locatie-extensies

Locatie-extensies kunnen mensen helpen uw locaties te vinden door bij de advertenties uw adres, een route naar uw locatie of de afstand tot uw bedrijf weer te geven. Mensen kunnen voor verdere informatie op de extensie klikken of tikken om naar uw locatiepagina te gaan en daar op één plek de meest relevante informatie over uw bedrijf vinden. Locatie-extensies kunnen ook een telefoonnummer of een belknop bevatten zodat gebruikers uw bedrijf gemakkelijk kunnen bellen. Meer informatie over locatie-extensies.

Extensies voor consumentenbeoordelingen

Consumentenbeoordelingen bevatten hoogtepunten uit branchespecifieke beoordelingen op basis van enquêtes onder consumenten. Net als andere extensies worden ze alleen weergegeven als het AdWords-systeem voorspelt dat ze de prestaties van uw advertentie zullen verbeteren. Meer informatie over extensies voor consumentenbeoordelingen.

Voorbeeld

Voorbeeldbeleggingskantoor - Investeringsspecialisten
Advertentie www.example.com
Gebruik onze voorbeeldportfolio's. Diversifieer uw voorbeeldactiva.
Beoordelingen: Selectie 9,5/10 - Aanmelden 10/10 - Kosten 9/10

Verkopersbeoordelingextensies

Verkopersbeoordelingen bestaan uit een combinatie van informatie en beoordelingen. Ze worden naast uw AdWords-advertenties weergegeven om consumenten inzicht te geven in welke adverteerders hoog scoren op servicekwaliteit. Meer informatie over verkopersbeoordelingextensies.

Voorbeeld

Sara's designerschoenenwinkel
Advertentie www.example.com

4,0 ★★★★ beoordeling voor sara-schoenen.com
Gratis verzending en retourneren, groot assortiment merkschoenen.

Vorige bezoeken

Deze extensies laten consumenten zien hoe vaak ze uw site al hebben bezocht. Meer informatie over extensies voor vorige bezoeken.

Voorbeeld

Sieraden van tante Linda - prachtige armbanden
Adv. www.voorbeeld.com
Prachtige oorbellen, armbanden en ringen. Met de hand gemaakt!
U heeft voorbeeld.com 7 keer bezocht. Laatste bezoek: vandaag

Hoe extensies werken

U hoeft niets te betalen om extensies bij uw advertenties weer te geven, maar de klikken op uw advertentie worden zoals gebruikelijk in rekening gebracht, evenals bepaalde interacties met extensies. U moet bijvoorbeeld betalen als iemand op een oproepknop klikt vanuit een automatische oproepextensie. Uitzondering: er zijn geen kosten voor klikken op recensie-extensies en verkopersbeoordelingextensies (maar klikken op de advertenties zelf worden zoals gewoonlijk wel in rekening gebracht).

Met extensies gaan de prestaties van advertenties doorgaans omhoog, waardoor de kans groter wordt dat er op uw advertenties wordt geklikt. Per advertentie, inclusief bijbehorende extensies, brengt AdWords u voor elke vertoning niet meer dan twee klikken in rekening. Ga naar Extensies verwijderen om u af te melden voor automatische extensies.

Automatische extensies zijn geschikt voor campagnes en advertentiegroepen die ook gebruikmaken van handmatige extensies. We raden u aan alle handmatige extensies te gebruiken die bij uw bedrijf passen. Lees voor meer informatie Uw advertentie uitbreiden met advertentie-extensies.